Odpověď na příspěvek uživatele evcusik z 16.02.2024, 15:47:39
Protože bohužel rezistence. A individuální imunita.
Je zvláštní, že i při takovém poctivém sbírání bobků jsou koně začervení.
Kolegyně přes parazity mi říkala, že nejnovější (teda relativně) trend je odčervování dvakrát po sobě stejnou účinnou látkou a pak zase vyměnit. V případě “endazolů” v intervalu 14 dní.
Kamarádka odčervuje cíleně jedince po pozitivní koprologii. Ale chvíli mi trvalo jí vysvětlit, že odčervování čtyřikrát ročně naslepo není ta správná cesta.
Tak já fakt zírám, ač jsem se nechtěla vměšovat, kolik lidí zvládáte urazit. Já se s Vámi nepřu o obsahové stránce, musela bych přečíst nevím kolik stovek příspěvků. Ale nemohl byste se trochu mírnit v napadání ostatních?
Mastnacek mi připomíná nick honzapm. Ten taky nemá rád ženy.
Chtěla bych vědět, jestli může jedenáctiměsíční "čétéčko" připustit shetlandskou kobylku. Má totiž říji a hřebeček na ni pořád skáče (už chudák malá neví, jak se ho zbavit), popř. jestli by přežila porod - já osobně si myslím, že by ji "to" roztrhlo. Díky za odpovědi, Klára.
Znáte termín chovatelská dospělost?
Ano, připustit ji v tomhle věku může, ale je to proti chovatelským zásadám. A on někdo nechá skákat nedospělé ČT po pony kobylce v říji? Tomu nějak nerozumím.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 16.02.2024, 10:21:53
Dovolím si upřesnit - krávy se připouštějí na druhé říji po porodu. Mezi porodem a první inseminací (připuštěním) by mělo být 42 dní. Na první říji se připouští klisna.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 16.02.2024, 07:55:04
by to mohl být i některý víkend(so+ne) v červnu..15-16.6…
Za mě ne, protože nepojedu autem a vlakem je to na hodiny. Takže bych dorazila v pátek večer (a to kdo ví, jestli) a odjížděla v neděli po obědě. I když i to by šlo.
Ale na mě se neohlížejte. Ono se to vždycky někomu nehodí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2024, 07:05:28
Jen teda nevím, jak bych se popasovala s takovou spoustou lidí. Já jsem individuál a asi bych seděla někde v koutě a četla si - to by bylo významně nespolečenské.
Hele, já jsem taky těžký introvert a žiju už dlouhá léta sama - ale týdenní pobyt se čtyřiceti turisty zvládnu. Když vím, že to není napořád…
Takze kdyz vasi psi nekoho napadnou at uz cloveka nebo psa, tak jim v tom nejste schopna zabranit?! Pastevecky plemena bych zrusil mezi prvnima.
Nic jste nepochopil.
Tahle plemena brání, neútočí na psy nebo na lidi na potkání. Je to stejné, jako kdybych na útočníka (jedno, jestli lidského nebo zvířecího) použila pepřák, paralyzér nebo střelnou zbraň. Pokud bych se cítila ohrožená.
Tak některá plemena byla přece skutečně vyšlechtěna k psím zápasům .
Těm já říkám bojová plemena .
Viz výše.
Původně byla vyšlechtěna k boji s býky nebo divokými prasaty. Pak se z toho staly psí zápasy. Ale NIKDY neútočila na člověka. To by ani nebylo žádoucí - před zápasem myje psa majitel toho druhého, aby byla jistota, že není “napuštěný” nějakým anestetikem, které by toho soupeře znevýhodnilo.
Tím psí zápasy vůbec neobhajuji, aby nedošlo k nedorozumění. Jenom jsem chtěla zdůraznit požadavek neagresivity vůči člověku. Stejně jako u saňových psů.