Ale minimálně posouzením na výstavě projít musí. + je fajn u rizikových plemen i zdravotní vyšetření.
Příspěvky uživatele
kometa
Nemusím hledat, vím. A čílí mě to. Stejně jako výstavba na orné půdě.
Jo, ty nechávám na balkóně lovit i mého kocoura. Aniž bych měla výčitky svědomí. Pavouky před ním zachraňuji.
Tak to je jiná. Do toho zase tolik nevidím. Ale je to špatně, když ji v tom Německu zaplatí víc. Nebo ne?
A mýlí se - dneska už se genetická vyšetření dělají i u lidí.
Akorát na tom naši zemědělci asi moc nevydělali. Si myslím. A zase ta profláknutá uhlíková stopa.
teď už tam té dřiny moc není,
Ano, jsou traktory místo koňských povozů, ale ten zemědělec musí být fyzicky přítomný. Do prkýnka, já se kolem zemědělství pohybuji celý život a vidím, kolik je to práce. Nikdy bych do toho nešla. Oni ti Ukrajinci to nevytrhnou.
Hele, já jenom v malém viděla, co znamená mít ve stáji s koňmi naprosté amatéry a nestát jim pořád za zadkem.
A chybí někomu?
Mně ano. Proč máme dovážet něco, v čem jsme byli soběstační? A v nižší kvalitě - fipronil v polských vejcích, vepřové maso z Německa - safra, teď si nemůžu vzpomenout, co tam bylo za sajrajt. Proč máme být na někom závislí? A ještě za to platit cizím?
A uhlíková stopa vám asi taky moc neříká.
Bafnu za krkem a prostrčím konus mezi dáseň a tvář směrem ke kořeni jazyka. Výhodou pasty je, že se plive hůř než tableta.
A vy si fakt myslíte, že nepracují? Nepočítám ty, kteří jednou za rok posečou louku a dostanou za to dotace. Ale ty, kteří jsou v práci 365 dní v roce. A jsou závislí na počasí nebo výkupních cenách. Já se naopak divím, že pořád ještě nějaké zemědělce u nás máme.
Viz výše. Proč tolik stájí a podniků u nás od revoluce zaniklo? Když je to tak lukrativní.
Ale to je ono - smluvní ceny. Nevíte, jaký nájem veterinář platí, jakou má hypotéku, jaké používá léky, na kolik si cení svou práci…
Už jsem psala - kolegyně odoperovala psa za 2 000. Klientka přišla z pracoviště, kde po ní chtěli 20 000.
Já taky doufám, že to není dvouletý hřebec o samotě v rukách amatéra.
Jinak s vámi souhlasím.
Pravda, znám jenom jednu želvu, která žije kolem Dobré Vody a je místní atrakcí. Ale jsem v kontaktu s ochranáři - pozor, ne těmi militantními, ale normálními. + mám informace ze Zoo.
Rapotačka:Ten tady taky dostával kapky, chudák ….
No, on si taky nebral servítky. Byl dost svůj, občas si neviděl do hub…, ale jinak to byl vzdělaný a inteligentní člověk. A mě jednou velmi pomohl, na to se nezapomíná.
Konkrétní plemeno?
Ale ploštice nejsou brouci.
Právě. On ještě nějaký krmný hmyz v přírodě je? Chodím mj. po loukách a vypadají dost jinak, než ze mého dětství. Myslím druhovou skladbu. Nejen hmyzu.
Kolik produkce je české,
No právě, kolik produkce je české? Proč jsou banány levnější než česká jablka?
Už dávno nejsme soběstační, minimálně v živočišné výrobě. Vidím kolem sebe, kolik za 30 let zmizelo kravínů a vepřínů. Neboli nakupujeme šunty ze zahraničí.
Marie:hezkdy den, mam dotaz na mladeho hrebce, nejezdim na nem ale uz ho zacinam ucit. Dela mi starosti u lonzovani, vzdy udela jen par kolecek a pak vyboci a otoci se zadkem ke mne. Mela jsem tam zkusenejsiho cloveka ale ani on si nevedel rady.
PORADITE MI? DEKUJI.
Poradíme.
Opravdu ZKUŠENÉHO člověka. Protože tenhle to očividně nebyl.
A možná hřebce vykastrovat. Jak je starý? Doufám, že ho nemáte doma o samotě na dvorku. Soudě dle vašeho dotazu, moc zkušeností nemáte. Spíš žádné. Jak ho chcete v budoucnosti obsedat?
Víte, ono je lepší nelonžovat vůbec než blbě.
A to já želvu nádhernou chápu, protože je lidi často pouštějí do přírody, když jim trochu přeroste. A ony v ní v pohodě přežívají. Naštěstí se ZATÍM nerozmnožují. Ale jestli se budeme dále oteplovat…