Bylo by lepší vznést dotaz na drobných savcích. Ježek nepatří mezi terarijní zvířata.
Příspěvky uživatele
kometa
Kovář jednou za půl roku, kopyta rozpadlá, bílá čára 2 cm… To teda nevidím dobře. RTG nové zjara - to vám opravdu nemůže přijet vet dřív? A ta kopytářka má jakou kvalifikaci?
A hnusný chlípník.😉 Skvělý film!
Jenže nám se zalíbilo právě to rozmrdané! 🙂A to jsme taky slušné ženské.
Maxitrol?
Verun:je to jako když vám zaleze za nehty, viz moje odkazy, ať to brzo vyřešíte
(koníka na piliny, ony vyplní kopýtko a podepřou kopytní kost)
To funguje na akutní laminitidu, tady to vidím na chronický problém. Ale bez RTG a fotek kopyta…
Pavlina: A ještě jeden dotaz, ulevovali by jste od bolesti nebo ne, tedy po potlačení akutního zánětu. Nechce se mi do kobyly zbytečně cpát fenylbutazon ale na druhou stranu je peklo sledovat jak se bolestí skoro nehýbe.
Od bolesti určitě ulevit. A stejně jako bodlinku by mě zajímaly rentgeny.
Odberryho:Aktualizace po dnešní kontrole.
Třetí víčka i výtok beze změny.
Důkladně jsme probrali anamnézu, ty jeho řidší stolice už od kotěcího věku, které byly beze změny i v době, kdy nejmladší kocour musel mít analergenní dietu a ostatní se vezli s ním.
Takže odběr krve, pošlou do Německa. Nějaký panel na cca 30 hodnot (četně minerálů a vitamínů) plus jaterní panel.
Sono se dnes nekonalo….na to se objednáme k naší kočičí doktorce v pondělí, až si budu volat pro výsledky. Ta se zaměří přímo dle výsledků. Antibiotika vysadit, odčervit, nasadit gastro granule. Mmch, najít gastro dietu, kde není kuřecí, po kterém by se mi jistojistě zprůjmoval až na záda není vůbec snadné. Dostal také injekci béčka.
Poslechově bez patologie (srdce, plíce, peristaltika), pohmatově zvětšená jedna uzlina v třísle .
Takže v pondělí budou další zprávy. I kdyby to nakonec vyřešilo odčervení, aspoň bude mít za sebou důkladnou kontrolu a budu vědět, že v tuto chvíli se nic neděje.
najít gastro dietu
Asi mi to uniklo, ale čím jste krmila doteď? Nejsem zásadně proti dietám, můj starší kocour je už čtvrtým rokem na ledvinové, ale… proč u vás gastrodieta? Nešlo by krmit třeba čisté hovězí?
Nijak. Prostě každý den sbíráte vejce a průběžně je konzumujete. Nebo prodáváte.
Pokud nedáte potencionálně oplozená vejce pod kvočnu nebo do líhně, kuřata se nevylíhnou.
Fikovnice:Tak příští týden pokus č. 2: Stran konkurzu. První nevyšel.
Kdo chcete, prosím, držte mi pěsti… 😉
Budu držet!
Řezňa:Děkuji, nevadilo by mi ani kotě s malým hendikepem, je to do rodiny s dětmi kde o ni bude dobře postaráno. Další péče a krmení už by samozřejmě bylo hrazeno z vlastních financí. Budu sledovat inzerce.
Viz výše - koťata dvě. A co když nebudou mazlivá? Od toho jsou jiná plemena než zrovna britka.
Nebojte, ti brojleři nerostou rychle kvůli hormonům nebo ATB (to se opravdu přísně hlídá), ale protože tak byli vyšlechtěni. Stejně jako masná plemena prasat nebo skotu.
Helena:Tyto má moje kočka nejraději www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-kocky/marp-holistic-salmon-cat-lososove-bez-obilovin-pro-kocky-4kg
By mě zajímalo, jak může být v granulích čerstvě připravený losos. Ale zase nejsou tak drahé, když už nic jiného.
He! Přesně takhle jsem váhala, jestli hedvábnička nebo paduánka a čekala na vyjádření povolanějších. Takže zatím stejně nevím.🙂
lili:Přeji hezký den, po jaké době je možné začít brát hříbě ven na vyjíždky s matkou? Diky za rady a vaše zkušenosti.
Viz výše.
Kamarádka chodila s hříbaty ven od začátku. Nejdřív do terénu, kde nebyly silnice ani jiní koně. Mezitím si hříbě zvykalo na ohlávku a vodění. Pak se přidaly vyjížďky, kdy se hříbě převedlo na ohlávce a vodítku přes silnici a první louku a pak se vypustilo. Na zpáteční cestě to bylo obráceně - před poslední loukou se zase cvaklo na vodítko. A chodilo se minimálně ve dvou - klisna matka a další kůň.
Jenže u nás se toho už moc nevyrobí. Není kde. A i kdyby, proč bychom vyváželi živá prasata?
Před 20, 30 lety byl “prasečák” skoro v každé vesnici. I v té naší, tehdy čítající necelých 100 obyvatel. Plus další v okolí, kam jsme jezdili s dětmi na praxi - aby se seznámily s provozem, učily se očkovat, tuberkulinovat, kastrovat, brát krve… Drtivá většina podniků postupně zanikla. V současné době už není kam jezdit. S jednou jedinou výjimkou.
Jo, myšlenka je to hezká. I informace, že se v ČR podařilo snížit množství ATB. Jestli to nebude tím, že se jaksi celkově snížilo množství chovaných hospodářských zvířat.
Mimo jiné prasat a vepřového masa, kde už dlouho nejsme soběstační. A nakupujeme - občas šunty - ze zahraničí. Tuším, že naposled to bylo vepřové z Německa?
Gardi:Děkuji no chci si vytvořit uzavřený okruh bez závislosti na kupování zvenčí. Znám více chovatelů a nejen drobných savců kterým se to vymstilo, dotáhli nemoc a přišli o celé chovy.
Znám více chovatelů a nejen drobných savců kterým se to vymstilo, dotáhli nemoc a přišli o celé chovy.
Od toho je karanténa.
Anonymní:Bude pes schopný uhlídat byt nebo barák před cizími, když se rád s každým mazlí na potkání. Jsou mu tedy zatím jen 3,5 měsice, ale s každým si rád hraje. Co až vyroste a nastane situace, že bude sám doma, přijde nepovolaná osoba a on si s ní bude hrát, místo rázného vyprovození z baráku či bytu?
Co je to za plemeno? Ve 3,5 měsících je to ještě moula. Až dospěje, může být všechno jinak.
Ale viz 4x Jana, ve vašem případě bych taky doporučila cvičák.
Šance je vždycky. Ale často je to britka bez PP, tudíž nevíte nic o původu ani zdraví rodičů. A občas je ta jenom “jakobritka”. Už od pohledu.
A jestli chcete ušetřit, uvědomte si, že pořizovací cena zvířete je vždycky ta nejmenší položka.