Nerotuje rohové pouzdro, ale kopytní kost.
Ale to je jedno, bez RTG se tady bavíme o… víte o čem.
Jo a souhlas, chybí foto kopyta zespodu.
Nerotuje rohové pouzdro, ale kopytní kost.
Ale to je jedno, bez RTG se tady bavíme o… víte o čem.
Jo a souhlas, chybí foto kopyta zespodu.
Někdo to být musel🙂
Schvácení = laminitida neboli zánět kopytní škáry. Může být akutní - včas poznatelná je řešitelná nebo chronická - to už bývá průšvih, který může končit i eutanázií. Proto se s bodlinkou dožadujeme RTG.
A dá se dohledat i článek od MVDr. Dominiky Švehlové, ještě z IF, na tohle téma. Konkrétně - Bez kopyt není koně, 17. díl. Ale materiálů na toto téma je hafo. A mohlo by to být na minimálně hodinovou přednášku.
kometa:Docela brutus. Chronické schvácení jak vyšité. Já bych takové zvíře nekoupila.
Naposled a trapně se opakuji - aktuální RTG?
Edit - už mě to nepustilo. Tohle zateplováky fakt nespravíte.
A tak, že pojídají hoviša býložravců nebo slepic mi dává smysl. V podstatě probiotika a vitamíny. Ale v rohovině toho užitečného zase tolik není.
Anonymní:Dobrý den, chci si na jaře pořídit svého prvního psa, a chtěla bych se zeptat, jestli by se tu nenašel dobrý človíček, který by mi poradil s výběrem vhodného plemene podle bodů, které se mi podařilo dát dohromady:
- vlohy ke stopování
- lehká cvičitelnost
- milá, přátelská neagresivní povaha
- schopnost pobývat celoročně venku na zahradě, v zimě místnost kde nemrzne
- cena pokud možno do 25 000 Kč s PP.
- málé sklony k nemocem (donedávna jsem byla rozhodnutá pro zlatého retrívra, ale pak mi jeden veterinář řekl, že to plemeno které jim dává nejvíc vydělat ☹️
Schopnost pobývat celoročně venku na zahradě, v zimě místnost kde nemrzne
Jako, že bude jenom venku? Bez možnosti být v domě? Kolik času denně mu hodláte věnovat?
Docela brutus. Chronické schvácení jak vyšité. Já bych takové zvíře nekoupila.
Naposled a trapně se opakuji - aktuální RTG?
Keratin to nerozloží. To by musel být nějaký dryák, který žaludek (ani jeho majitel) nepřežije. Jenom obalí smotek a usnadní vyblinkání.
OT - doteď nechápu, co milují psi na zbytcích ostrouhaných kopyt.
Tak nějak.
Když někdo myslí chovatelství vážně, tak nekouká na vzdálenost ani peníze.
Pamatuji. Krásné čtení. Zachránila jste další kočičí dušičku.🐱
Canka:Bylo mi vysvětleno(a já tomu jako laik nerozumím),žepokud je třetí víčko delší dobu přetaženo a odolává vnějším vlivům(kort prý,když je kočka venku- vítr,prach,seno..),tak se může stát,že se do oka dostane infekce…jak říkám,dostali jsme to pouze jako prevenci…
Mast s kortikoidy jako prevence? Nejsem příznivcem, aby to byl lék první volby. Navíc přetažené třetí víčko bývá signálem celkového problému, takže oční mast to sama o sobě nevyřeší.
Já si Maxitrol vyžádala jednou, když na brutální chlamydiový zánět spojivek obyč Framykoin nezabral.
lesnizinka:Reni, můžete prosím mrknout níže na bezoáry? Asi to zapadlo, díky🙂
Mrkla jsem.
Upřímně, nemám moc zkušeností. Kocour to dostal jednou jako podpůrnou terapii. Příčina nakonec zjištěna jinde.
Bezoáry způsobují dráždění stěny žaludku. A za normálních okolností je kočky vyblinkají. Pokud mají přístup k trávě. Že by ucpaly střevo, velmi nepravděpodobné.
Spíš než do drahé pasty bych investovala do kartáče. Případně pořádného vyšetření.
Canka:Ano Maxitrol…vetka mi řekla,že je to spíš preventivně,že hlavní příčina bylo to začervení..Maxitrol jsme dostali,kdyby se prý v očích rozjela infekce…
Tomu trochu nerozumím. Začervení a infekce jsou dvě různé věci.
Ale nerozporuji. Hlavně, když to pomohlo.
lupus4:Zítra půjdeme i s dcerou a budeme kešovat, ale trasa bude muset být kratší.
Kolik je jí?
na fotce Junior (8O) a 9ti letá holčina, oba po 94 km dogtrekku, rozdíl pouhých 71 let, Junior byl rychlejší 😀
Věk je jenom číslo.
Kdysi jsem viděla dokument - abych nekecala, už nevím, jestli to bylo tae-kwondo nebo něco jiného podobného. Cvičil chlapec 8 let a senior 80 let. A když “stařík” vyšvihnul stejný rozštěp jako kluk…
Romca:Zdravím , mám dotaz. Máme štětě zlatého retvívra a bude mu za týden 5 měsíců a nyní se přezubuje. Je velice agresivní a má naprosto jinou povahu. Pořád kouše a vydává zlé zvuky. Setkal se s tím prosím někdo? Máme, již 3 fenku zlatého retrívra, ale tohle jsme nikdy nezažily. Je velice agresivní a nevíme, co dělat.
Už to tady dlouho nebylo.😉
Máte naprosto normální štěně, ne agresívní. Holt jste předtím měli štěstí.
Sardullah a jiní možná napíšou.
Nevím. Proto jsem vás přesměrovala.
Tak to se neshodneme.
Stránka nenalezena.
pokud si dovede představit v takovém kopytě jak je kost uložená,
Myslím, že představa nestačí, potřebuje to vidět. Na tom RTG.
Aha. To bydlíte někde na konci světa? A poníka teda odvézt k ochotnému vetovi? Bez RTG se nepohnete dál.
Mám taky černého kocoura. Jediná nevýhoda - občas je skoro zašlápnut, když se za snížené viditelnosti pohybuji po bytě.
Trpělivost. Pro pohlazení a jakýkoliv kontakt si musí přijít sám. Ale třeba o to nestojí. A nikdy nebude.