Já ještě u koček, páč kocour je měl taky. Bodlinka nebo kdo říkal, že je ale od kočky nemůžu chytit, tak třeba u kočky byli jen tak na návštěvě, třeba je kočka chytla ode mě.
Roupi u koček? To se mi nezdá. Po konzultaci s kolegyní - jsou u koní, králíků, slepic a ovcí.
No jasně, může to být svrab, taky plíseň, kvasinková infekce, bakteriální infekce, a taky to může být jen zástupná reakce na svědění nebo bolest konečníku, ocasu, hýždí (tj. může mít prase roupy? nemá osinu v zadku? nemělo omrzlinu? atd.).
Ahoj, už jsem tu v minulosti psala o tom, že jsem s novým domem podědila kočku po předchozích majitelích. Pořád je z ní tedy kočka venkovní (z vlastního rozhodnutí), ale už jsme se celkem skamarádili a dáváme si rande každý večer u branky z důvodu krmení.
Ale co teď řeším. Chci odčervit. Tableta je neprůchozí, narvat si to nenechá a já si s ní teď nechci kazit vztahy, ochucená pasta taky neprojde, toho se ani nedotkne.
Je pro kočky co se týče odčervení nějaký kompromis, který neskončím jejím šrámem na duši a mým v obličeji?
Je pro kočky co se týče odčervení nějaký kompromis, který neskončím jejím šrámem na duši a mým v obličeji?
Pipeta Nexgard, bere škrkavky i tasemnice. Seženete u veta.
Dobrý večer! Máme doma 4 měsíční kočičku a posledních 14 dní jí dost často nevoní prdelka. Můžete mi prosím někdo poradit čím to může být? A jestli s ní nemáme jet na veterinu. Moc dekuji
Prdelka obecně masožravcům a všežravcům nevoní. Vet a koprologie nikdy neuškodí.
Dobrý den, přečetla jsem všechno co jste mi napsali. Některé vaše reakce jsou až moc ostré a to zbytečně. Pes by byl na prostorné zahradě a ne v kotci. Věnováno by mu bylo hodně času, venčení každý den. V zimě na noc místnost, kde je kolem 0°C. Nechci vyvolat válku ale podle některých názorů to vypadá že všichni lidi co mají psa, ho mají v pokojíčku a jsou s ním na home office nebo mají na psa ošetřování. Co je špatného na tom mít psa venku, kde má hodně prostoru a chodit ho venčit. To tady tak nikdo z vás nemá? Můj názor je ten že kdo má psa v tomto počasí doma a pak s ním jde ven vyvenčit, tak pes trpí přechodem teplot mnohem víc než čistě venkovní. Na řadu by pak musely přijít oblečky atd. a to opravu ne. Když to shrnu do jedné věty. Hledám psa čistě na venkovní prostředí, věnován mu bude dostatek času. Velký rozdíl mezi létem a zimou. V létě jsme na zahradě pořád i kvůli zahradničení, v zimě méně.
Některé vaše reakce jsou až moc ostré a to zbytečně.
Které reakce to jsou?
Ptala jste se, dostala odpovědi. Jestli se vám nelíbí, není náš problém.
Viz výše - píšou tady lidi s dlouholetými zkušenostmi. A jde jim o blaho toho psa, ne vaše ego.
A jestli jsem správně pochopila - v létě jste na zahradě, v zimě méně - neboli pes tam bude sám. Do tohoto režimu tak pastevec, ale ten zase není cvičitelný.
U nás také všechny kočky,koťata,psi,štěňata dostávali kozí mléko.Nikdy žádný zažívací problém neměli.Na kozím mléce jsme odchovali i tři vrhy štěňat.Dokokce i ježek chodil do chlíva ke kočkám na mléko.
Ano, kozí mléko je hypoalergenní a fajn. Odchovávala se na něm i hříbata, ač složení neodpovídá. Ale fungovalo to.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.01.2024, 12:59:47
Ano. IR koně mají v podstatě diabetes II. typu. Problém u primitivních plemen - poníci, huculové, fjordi, haflingové…, ale i jiná. Asi kromě anglických plnokrevníků. Stejně jako u lidí - mají se moc dobře.
Schvácení = laminitida neboli zánět kopytní škáry. Může být akutní - včas poznatelná je řešitelná nebo chronická - to už bývá průšvih, který může končit i eutanázií. Proto se s bodlinkou dožadujeme RTG.
A dá se dohledat i článek od MVDr. Dominiky Švehlové, ještě z IF, na tohle téma. Konkrétně - Bez kopyt není koně, 17. díl. Ale materiálů na toto téma je hafo. A mohlo by to být na minimálně hodinovou přednášku.
Edit - už 15. díl. Jste mě inspirovala - vytisknu si a znovu pročtu.