Za úbytek bažantů a zajíců můžou káňata fakt jako poslední. Podruhé by mě zajímalo, jestli tahle akce měla žádoucí efekt. Tipla bych si, že ne.
Příspěvky uživatele
kometa
Buggyra:Pokud koník sportuje a jezdí po závodech, tak musí mít dle podmínek svodu stále i očkování i neg. vyšetření na IAE.
Pominutí vyšetření platí pouze pro přesuny v rámci ČR. Tj. změna ustájení, vezu si koně na vyjížďku nebo na dovču nebo … ale pozor, když si ho povezu na soustředko, na tábor nebo na trénink, pořád se jedná o svod (definice dána legislativou), i kdyby to pořadatel nikde oficiálně nehlásil.
Už neplatí povinnost mít udělané “krve” při přesunu mimo okres? Za jakýmkoliv účelem.
Buggyra:Pokud se majitel nějak nevyviní, je první na ráně. To leda by pojišťovna při šetření odmítla plnit celou částku, protože by se vykrúcala, že majitel za to nemůže, když koně svěřil. Pak ano, pak by byl spoluodpovědný ustajovatel, který by se podílel na náhradě škody (a uplatnil by případně u své pojišťovny).
Já to chápu tak (pomněte, že nemám právní vzdělání): Pakliže je ustajovatel jakože kámoška, která zrovna měla v přístřechu místo pro mého koně, tak si myslím, že by padla vina stopro na mě, pokud by se neprokázalo cizí zavinění. Pokud by byl ustajovatel podnikatel, který se tím živí, tak bychom byli spoluodpovědní, pokud by se neprokázalo pochybení ustajovatele. Páč u té kámošky můžu říct “jé, já nevěděla, že je trubka, a nezavře ohradu”, zatímco u toho podnikatele se předpokládá, že když se tím živí, nese si za to automaticky odpovědnost.
Každopádně je dobré nahlašovat pojistné události co možná po konzultaci s poradcem, který vám poradí, jak to naformulovat, aby se v tom nešťárali a nevymýšleli, jak neplnit.
Každopádně je dobré nahlašovat pojistné události co možná po konzultaci s poradcem, který vám poradí, jak to naformulovat, aby se v tom nešťárali a nevymýšleli, jak neplnit.
Jenže to už u té ČPP nejde - mají ústředí v Praze a všechno řeší přísně komisně po mailu, nikdo vám nic neporadí.
Verun:já se na to kdysi koukala, u Generali- odpovědnost za škody….no nějak my vyšlo, že pokud koně vyloženě nevedete vy, majitel je sloveno….si to matně vybavuju. to by musel být pojištěný ustajovatel?
U ČPP se “moje” pojištění vztahuje i na ustajovatele. Zase bylo blbý, když moje kobyla ustajovatele zranila - pak se nic neplnilo.
Proč? Jde přece o celkovou délku světelného dne.
Buggyra:To je rozhodně možné. Já hlupák starý, hlava děravá… klidně může být 🙂 Jen mi taky přijde maličký.
Je maličký. Ten půjde těžko po slepici. Navíc loví stejně jako sokol, tj. ve vzduchu.
ančovička:U nás kolem vesnice je spousta káňat..slepice mám v ohradě na 2000m,vedle 1ha louky..nikdy se mi nestalo,aby mi nějaký dravec strhnul slepici.. káně vídám kolem silnice na sloupech, keřích, loukách,kde chytaji myši.. v blizkosti slepic obcas vídám poštolky..nejsou nijak plaché.. posedávají na sloupech oploceni a pozorují okolí..asi číhají na myši..
Před pár lety udělali myslivci hon na káňata..prý měli povolení, prý byla přemnožená..
Před pár lety udělali myslivci hon na káňata..prý měli povolení, prý byla přemnožená..
By mě zajímalo, čemu to tenkrát vadilo.😕
Já domácí kocoury nikdy neočkovala A vlastně ani neodčervovala.
Ale koprologie neuškodí.
Já s ničím nebojuji.🙂
Jenom jsem napsala svůj názor.
Tak když to novému kupci nevadí… U psů už jsou přece jenom dál, i když i tady se najdou exoti prodávající a kupující. kdy ani jedná strana absenci čipu nevidí jako problém.
A tak může to být i to káně nebo luňák. Ale není to jejich typická potrava.
A problém člověk versus dravci to stejně neřeší.
Podle toho, jak se koním chovají majitelé a ošetřovatelé. Já za 40 let u koní zažila dva případy, kteří byli onálepkováni - opatrně!
Koní zlých od narození je minimum.
Stejně jako u psů - když si zvíře může pořídit kdejaký jouda…
Ano, káně a jestřábová jsou velikostně cca stejní - spíš jde o preference kořisti. Ještě si pamatuji taxonomicky káně myšilov.
A luňák je víc mrchožrout.
Spíš jestřáb.
Ano, zvyká si. Holt lidi se roztahujou a tím se teritoria predátorů prolínají.
Doron:To je paráda !
A ten radostnej výraz při aportu!👍🥰
Přesně! Vyloženě říká - Jsem dobrej! A vím to!
janaa:Ono z logiky věci, za elektrické označujeme přístroje napájené ze sítě, elektronické mají baterii. Takže elektronické obojky, lidově elektrické😂
Děkuji. Ale obojí může dávat rány. Zejména v rukou laika. Nechci napsat hovada. Nebo ne?
Kilian:🙂mně ne,to mému mobilu….
A tak ho snad máte pod kontrolou, ne?🙂 Přece není chytřejší než vy.
Len.:Zdravím, jaké pojištění máte u Vašeho koně? Myslíte, že má cenu pojišťovat koně (kupní cena 60 000) proti úrazu, léčení na klinice apod.? Koník má lehkou artorozu, jinak je zdravý. Děkuji za odpovědi.
Viz výše.
Mám jenom odpovědnost coby majitel zvířete. Stejně jako povinné ručení u auta a pojistku na blbost za sebe. Všechny tři jsem už využila.
Pojištění proti úrazu a léčebné výlohy se za mě nevyplatí.
hmn:kometo, prosím např. zde 😉 :
https://www.elektronicke-vycvikove-obojky.com/elektronicke-obojky
Nechce se mi to načíst.
Kamir:Řád bych se zeptal někoho, kdo má zkušenosti s venkovním chovem morčat. S výběhem a domečkem, kde by byly morčata po celý rok, jako to bývá vidět v zoo. Jak to řešit přes zimu aby se morčata neustále nerozmnožovala a tím nevysilovala. První co mě napadne je odstavit samce alo co vím v těch velkých skupinách v zoo mají obě pohlaví spolu. Je to tak že když cítí zimu, mráz že už se nepáří a začnou zase na jaře?
v těch velkých skupinách v zoo mají obě pohlaví spolu
Protože je tam mají cíleně kvůli rozmnožování, jelikož slouží jako krmivo pro dravce.
Pokud vy rozmnožovat nechcete, tak holt samce vykastrovat.