Když ony ty vrtulky můžou uletět nějakou vzdálenost. A kácení - když ten strom není váš, tak jenom tak nemůžete, pokud nechcete riskovat pokutu. Nemluvě o tom, že těch stromů tam může být víc.
Příspěvky uživatele
kometa
Arosek:Jeste posilam hlavicky 🙂
V poradi Aros (9), Borka (4), Zaira (3), Ciri (5), Drake (2), Eris (2), Ferida (2), Prim (deset mesicu)
A bonus pro zajemce o goldena 😀
To poslední - nepřiplet se vám tam Jožin z Bažin?
Sarah01:Tak ten poslední je možná ještě větší prase než moje Julča. 😂
Ale teda ty hlavičky 🤩
Omyl, ignorujte - pořád mi tady chybí tlačítko Smazat.
acher:To vím,ale zase abych se nepředháněla znalostmi,tak jsem tam uvedla jen rozdíly.
Já vím, že víte.
Anonymní:Je to zase provokace…
To vůbec není jisté. Lidi přestávají používat mozek.
Anonymní:Mám tři činčily (v jedné kleci, 2 roční samičky a půlročního samečka). Někdy z kraje podzimu začala ta jedna strašně "hýkat" (jestli to tak můžu nazvat). Dělala to třeba 3x do týdne kolem desáté večer. Pak to přestalo, sem tam to ještě některá z nich zkusila (nezkoumala jsem která), ale teď ... dělá to ten sameček, už asi dva týdny (s vyjímkou asi dvou dnů) začne o půlnoci a skončí tak v půl druhé, někdy i ve dvě. Dnes nepřestal vůbec, tak jsem ho v půl třetí dala do krabice s otvory do skříně a k ránu asi v půl šesté začala i ta jedna samička. Když připustím to, že každé ráno vstáváme s přítelem v půl šesté, moc toho nenaspíme. Podotýkám, že bydlíme u jeho rodičů v jednom pokoji v malém domku, takže je nemáme kam jinam dát. Nemůže to jeho hýkání souviset s jeho věkem? Myslím, že teď pomalu dospívá, ne? Snaží se tím upoutat třeba pozornost samiček? Krmení (a to dobrého a rozmanitého) mají dost, vodu taky, seno, klacek a větev na hryzání, roličku od toaletního papíru ... je pravda, že je téměř nepouštíme ven. Poradíte, v čem je zakopaný pes? Děkuji moc za všechny odpovědi. A.
Myslím, že teď pomalu dospívá - myslíte si to správně. Vy chováte pohromadě obě pohlaví a o rozmnožování nic nevíte?
lupus4:strakapoud není “mírný” , nerozpakuje se plenit hnízda a ptáci to vědí…
stačilo aby se objevil na zahradě , kde mi hnízdily kvíčaly a okamžitě na něj útok ala “kamikadze”, hnízdo ochránily
strakapoud není “mírný” , nerozpakuje se plenit hnízda a ptáci to vědí…
Tak nějak. Představa, že se datlovití živí jenom larvami brouků ze stromů, už dávno neplatí.
Anonymní:o víkendu jsem viděl velice zajímavé video, jak strakapoud na krmítku zobákem zabil, utloukl brhlíka lesního, který si přiletěl také pro své sousto. Video je z ČR a ukazuje nesmírný boj o krmení v zimě. Jinak mírný strakapoud dokáže zabít svým silným zobákem konkurenta.
. Video je z ČR a ukazuje nesmírný boj o krmení v zimě
Tohle dokáže i koňadra s mnohem slabším zobákem. Na brhlíka by si teda asi netroufla, ale na vrabce ano.
Zírám:Koukejte jak to chodí ve Francii!!!! Klece do kterých bych neuzavřela ani pár slepic. Myslíte že takové zvěrstvo je k vidění i u nás? A to je legální? Žádný zákon nestanoví minimální prostor pro plemena?
Viz výše.
Vy jste nikdy nenavštívil/a ČESKÝ útulek? Vypadají velmi podobně. A psi jsou v nich pravidelně venčeni.
Mojmír:Přečetl jsem si o problému a chci se zastat té chuděry, co naletěla. Víte co, vy se v branži pohybujete třeba roky, sledujete inzeráty, bavíte se s chovateli takže máte přehled ale kdo si chce najednou koupit štěně, doteď se nepohyboval v těchto kruzích tak jak to má zjistit? Ta paní nemá na čele napsáno že je množka, navíc se určitě umí po všech negativních zkušenostech k lidem zachovat přesně tak, aby prodala.
Přečetl jsem si o problému a chci se zastat té chuděry, co naletěla.
Ale vždyť je to pořád dokola. Viz výše - než si nekdo koupí pračku nebo televizi - pátrá, zjišťuje, porovnává, ptá se. Ale u psa (kočky)… proč?☹️ Oni přece nepotřebují chodit na výstavy. A takoví podporují množitele. A pak tady chodí plakat.
Stačí se podívaz na zdejší inzerci, kolik je v ní bezPP jedinců. Protože když je poptávka, je i nabídka.
Dafi:Kometo-děkuji🙂
Není zač.
acher:U obou půjde o to,v jakém prostředí žijí,jak je tam hodně pradátorů.Králíky ale kosí i mor a MXT.
Zajíce zase brucelóza a tularémie.
Dafi:tak taky vstávám před osmou,a taky mám vycházky ranní při měsíčku a východu slunka…
ale..
takhle krásný fotky,těma se kochám hromadu let zde,a na CZTKU,
paní Xerxová má vždy velekrásné fotky,a považuji si za čest-bez přehánění!!!!!
že se jí líbí ty mé…..
jinak-jsem počítačový analfabet
a to jako hooodně,velmi moc…
to,že nedávám hlasy k vašim fotkám z vycházek,a že je tu krásných foteček psů i přírody!!
tak to je tím,že nevím jak….
a věřte-není na světě větší blb přes počítače jak já…☹️
to je tím,že nevím jak - ouplně jednoduše - pod každým příspěvkem je palec nahoru, stačí na něj kliknout. A když se spletete a dáte hlas omylem - po druhém kliknutí je hlas odebrán.
Takže to vlastně ani není o králících…
Verun:to se asi nepozná, ale sýkory jsou teritoriální a hlídají si zdroje..
Ale ne všechny přes zimu zůstávají. Některé táhnou do teplejších krajin a místo nich přilétají ty ze severu nebo východu. Zejména mladí ptáci mají toulavé “boty”. Což se zjistilo kroužkováním.
Smysl pro humor mám, myslím si, dobře vyvinutý. Jinak bych nemohla tak dlouho učit.
Ale příspěvek bez smajlíků se těžko chápe jako vtipný.
A ono je to časté, že si vlákno žije vlastním životem.
Biorytmu.
A jak víte, že ta sýkorka na krmítku je zrovna ta naše, která neodletěla? Protože ji od léta krmíte. Třeba je to cizí, která k nám přilítla ze severu nebo východu.
Já začínám přikrmovat s příchodem nevlídného podzimního počasí. A s nástupem plného jara končím.
Ale já přece reagovala na vás, ne na anonyma. Vy píšete, že zajíc je totéž co divoký králík - ano, vím, že krajově se výraz zajíc pro domácího králíka používá. Ale ne každý to ví a pak je váš názor zavádějící. A na počtu chromozómů záleží - což bohužel dobře vědí rodiče dětí s Downovým syndromem.
Není. Králík je králík a zajíc je zajíc. Dva různé živočišné druhy.
Kdybych tvrdila, že včela je zdomácnělá vosa, to by vám asi vadilo.
Taky si pamatuji. Vlastně - proč se s jejich chovem přestalo? Zase nebyl tak náročný.