Zvenčí ulcerovanou stěnu nevidím. Nekrózu buněk s deskvamací střevní výstelky taktéž ne. Bez histologie.
Viz výše, kdyby na tom byl králík tak špatně, tak vypadá klinicky jinak.
Zvenčí ulcerovanou stěnu nevidím. Nekrózu buněk s deskvamací střevní výstelky taktéž ne. Bez histologie.
Viz výše, kdyby na tom byl králík tak špatně, tak vypadá klinicky jinak.
Janae:Jak se to vezme. Včely sic opylují, ale také jsou celkem nesnášenlivé a ve velkém likvidují divoké opylovače. Máme čtvrtý největší počet včelstev na km ve světě, jsme národ včelařů. A počty včelařů rok od roku rostou, když jsem před deseti lety začala včelařit, byli v organizaci pouze staří pánové a já, teď počet mladých včelařů každý rok roste a mnoho jich nebude pod organizací.
Jde o to najít rovnováhu mezi komerčním chovem a přírodou.
Včely sic opylují, ale také jsou celkem nesnášenlivé a ve velkém likvidují divoké opylovače.
Opravdu? Jak?
To je moje spolužačka. Psala už na škole - moc hezké a vtipné. To je dobře, že pokračuje.
acher:Omlouvám se,chtěla jsem napsat tlusté a přemýšlela o tom slepém a špatně jsem to napsala.
Kokcidie mě také napadly,ale viděla jsem jen na játrech a ve střevech ne.Ještě mě napadl roup králíčí,který způsobuje záněty tlustého střeva.Ale opět osobní zkušenost s tím nemám.
Omlouvám se,chtěla jsem napsat tlusté a přemýšlela o tom slepém a špatně jsem to napsala.
V pořádku, já jenom, když učím tu anatomii, tak jsem na přesnou terminologii holt háklivá.
Na kokcidie se mi to taky nezdá, u králíků je opravdu hlavně ta jaterní. A roupi nebývají tak častí. A na tyhle změny na střevní sliznici by to musela být masívní invaze, to by si zadavatel asi všimnul.
Akorát, že tenhle popis sedí i na leukózu nebo Markovu chorobu. Proto existují laboratoře.
Sépiová kost se nedává kvůli přerůstání zobáčku.
A ano, potřebuje ji. A ano, dokáže ji oklovat.
Jaké “tohle plemeno” máte na mysli?
acher:Ano slepé střevo tam je,ale není vidět,jestli tam jsou také skvrny.
Ale to tam právě vidět je - skvrny v průběhu celého slepého střeva. Na té fotografii v podstatě nic jiného není.
V lékárně vám normálně prodají ATB bez receptu?
acher:A co ostatní vnitřnosti.Játra,slezina,ledviny,plíce,tenké střevo,slepé střevo.
Ehm, na slepé střevo se díváme.
petr.von.kacov:jateční králík Hyla - na vnitřnostech jsou viditelné černé skvrny, jsou měkké, netváří se to jako tvrdé králičí bobky. Zabíjeli jsme 2 ze stejného vrhu a jednoho kotce, jeden to měl, druhý ne. Králíci normálně rostli oba, oba stejně velcí, žádná viditelná nemoc. Nějaký tip?
Nějaký tip?
Vypadá to jako pigmentace stěny střeva. Škoda, že to není vidět zevnitř.
Viz výše - pokud byl králík a ostatní orgány v pořádku, neřešila bych.
Děkuji za doplnění. Já to považuji za samozřejmé. Ale někdo jiný nemusí.
Na Hluboké se mi expozice pro plazy moc líbí. Sice tam často nic nenajdu, ale i tak se kochám.
Arbora:Pri tých menách si vždy vybavím dostihy, v ktorých sa stretli Honem Honem, Tomba la Bomba a Elce Pelce. http://www.dostihyjc.cz/index.php?page=5&id_dostih=1272
Väčšcinu dostihových koní chovaných v ČR si chovajú majitelia pre vlastné potreby, takže si to pomenuvávajú pre seba. Expert na mená býval p. Ševčík, ten šiel čisto českou cestou, takže odchoval trabárs Malú morskú vílu, Princa Bajaju, Tasmánskeho čerta, Divú Báru a mnohé iné.
v ktorých sa stretli Honem Honem, Tomba la Bomba a Elce Pelce.
Blahé paměti na equichanellu vzpomínala tehdejší častá přispěvatelka lavera na klisnu jménem Erekce. Si představte komentátora, an hlásí - do kolbiště vjíždí jezdec XY s Erekcí…
Urteus:Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné vytvořit sdílené terárium a popřípadě jaké plazy spolu nakombinovat?
Na Hluboké mají třeba agamy a želvy. Tuším i s blavorem.
Ano, ustalo.
Ale bylo to způsobené hlavně nedostatečným čištěním záchudků po dobu mé nepřítomnosti.
Fikovnice:Pomerančová vůně kočky odpuzuje??
Tak to vyzkouším! A když odjedu, tak co třeba dát na postel slupky z pomerančů? Myslíš, že by to mohlo pomoct?
Jinak moc děkuju za tip!👍
Moc bych na to nespoléhala.
Taky u mě (teda mých kocourů) proběhlo období močení na nežádoucích místech. Nepomohlo. Ani pomeranč, ani citrón.
ančovička:Podle doktora byla na kastraci mladá.. už si přesně nepamatuji,kolik měsíců byla stará,jen jsme ještě pár měsíců počkali..dneska má Viktorka 11 roků..
Zaujalo mě to, protože obyč venkovní kočky se běžně kastrují v 5 měsících. Jinak jsou schopny zabřeznout. Kritériem je spíš hmotnost.
Koťata přišla v květnu - ve třech měsících? Předpokládám. V srpnu půl roku - to už se pohlavní dospělost dostavuje. Kromě těch peršanek, ty jsou “pomalejší”. Tam to odpovídá.
Chápu. Ono se to vždycky někomu nehodí.
Já nikdy. Holt, když to někde klouzalo, přizpůsobili jsme rychlost povrchu.