už dojí k včerejšku 499 dní v kuse.
A je to mléko pořád kvalitní? Co SB (BE)? Nerýpu, ptám se, zajímá mě to. Nás učili, že existuje něco jako starodojné mléko - ne, že by bylo nějak nebezpečné, ale kvalita už může být horší.
už dojí k včerejšku 499 dní v kuse.
A je to mléko pořád kvalitní? Co SB (BE)? Nerýpu, ptám se, zajímá mě to. Nás učili, že existuje něco jako starodojné mléko - ne, že by bylo nějak nebezpečné, ale kvalita už může být horší.
Pat a Patachon!🐴
že hlídám, kolik toho holky vypijou,
Přesně tohle říká kamarádka, která napouští vodu do kýblů, v zimě, v létě. Že aspoň vidí, kolik toho konkrétní kůň vypije. Ale má jich +- osm. Ve stájích, kde se koně počítají na desítky, by to asi moc reálné nebylo.
Strejda gůgl - pro pár ještěrkovců širokoocasých terárium MINIMÁLNĚ 90x60x60. Což to vaše není.
Chovám to, na co mám podmínky. Ne to, co se mi líbí.
Schválně, jestli anonym odpoví.
To by vám těch majitelů moc nezůstalo. Opakované zkušenosti. Nejhorší jsou ti “prvomajitelé”, kteří mají prvního koně a jsou v prvním ustájení. Poté, co udělají větší či menší kolečko po okolních stájích, většinou prozřou.
Ale ne všichni. Někteří jedou už třetí kolo.
Na tajňáka se právě může narafičit, že zdravotní důvody. Ale takových vetů u nás moc není. Doufám.
Ano, export může být. Ale takového psa nemůžu u nás vystavovat. Ani uchovnit. Si myslím.
Jo - a taky sedřené ručičky. A narušenou psýchu při dohadování s majiteli. Ale to asi víte.
Kohouty mám dva a oba byli mezi prvníma v trapu.. Třetí - novej kohout to viděl a asi i slyšel z okýnka karantény a pak byl půl dne s vykulenejma vočima schoulenej v rohu pod krmítkama s myšlenkama “bože kam sem se to přistěhoval”
Asi špatnej oddíl, no.🌷 Jenom úvaha od laika, který nechová.
Jsem viděla. Potají.
Ano, je to zakázané.
Jen názor:S těmi PP se to dost přehání. Nepodporuju množírny kde jsou psi v králíkárnách to vůbec ne ale na druhou stranu…. kdo má doma psa bez PP proč ne a kdo odchová štěňata když na ně má zájemce proč ne. Hodně lidí si koupí psa o několik tisíc levnějšího bez PP, když papíry nepotřebuje, jsou mu k ničemu, psy dál nechce rozmnožovat tak proč by ne, i tací psi a štěňata jsou potřeba. Důležity je přece jak je o psa psotaráno kolik na něho má majitel času, ať má papíry nebo ne. Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď. Někdo chce na dvorek dobrého hlídače, nenáročného, levného a nepotřebuje ušlechtilého psa s pp.
Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď.
Viz Fikovnice - to by bylo jenom dobře.
Já, kdybych hypoteticky chtěla dobrého, nenáročného a levného hlídače, hledám mezi PP psy. A ne mezi voříšky, kde neznám rodiče, jejich zdraví ani povahu.
Může být.
Já jsem holt zvyklá na trenéra, který 1) sám umí a 2) umí vysvětlit, proč takhle ano a takhle ne. A trvá i na maličkostech.
Horsana:Njn, preto si aj kamoška myslela, že snáď jej dá šancu a že sa kopyto max vyzuje a že to nejak, hoc aj v závese, dorastie a bude dobre.
A ona na tom stála, akurát keď sa pohla, tak sa jej korunkový okraj vzdialil od obruby kopyta o 1 cm, potom sa zase priblížil.
Ale-nekrotické tkanivo nebolí a ona brala ATB aj nesteroidy kvôli tej sánke.
Ale-nekrotické tkanivo nebolí
Aspoň, že tak.
Stanley:Zúčastnily ste se někd volného tréninku mně by zajimalo jak to na něm je, co se dělá jak dlouho trvá a jak je to přinosne.
Viz Kallisto.
Takové závody nanečisto. Kdy si může mladý kůň nebo mladý jezdec vyzkoušet atmosféru, práci ve skupině, reakce na cizí koně a tak. Za mě velmi přínosné.
Jste mě inspiroval a trochu gůglila - existuje i ještěrkovec žlutohrdlý, širokoocasý a čtyřpruhý. Ani jeden se do vašeho terária nehodí - je malé.
Přesně to mě napadlo. Že se Roo98 dostala do rukou amatéra, který sám neumí. Ani jezdit, ani vysvětlit.
Není to týrání. Hospodářská zvířata se kastrují běžně, z různých důvodů.
Ale jestli vám kastrace z divokého králíka udělá mazlíka, není vůbec jisté.
Jak je starý? Odkud ho máte?
Horsana:Majitelia sa jej zriekli, kamoška jej chcela dať šancu, lenže mysleli si, že sa jej vyzuje kopyto, nie že jej stekutie aj s kĺbom, urobil sa RTG a dovi, no.
Ona mala kvôli dvom zhnisaným zubom aj fraktúru jednej vetvy sánky, to kým si niekto všimol, tak už vychudla na kosť a to kopyto - tam mala absces, ten vyrazil kdesi cez korunku pred cca 3 týždňami, o to sa nikto nestaral a keď po ňu šli kvôli tej sánke, že urobia RTG, tak si všimli krv na chodidle a odvtedy to už malo rýchly spád, viď foto.
Cez to tkanivo už po utratení kolega strčil dva prsty a vytiahol strelkovú kosť.
Cudzí predmet sme nenašli, no z kopytnej kosti bolo ulomené, lenže ona sa vybrať nedala, to až keď sa to vymaceruje, tak sa zistí, čo sa s kosťou stalo.
Majitelia sa jej zriekli,
Chudák kůň, to teda měl “velmi všímavé a zodpovědné” majitele. Nebylo by to na žalobu? Týrání, zanedbání péče. Vím, řečnická otázka.
Nebo zelený zákal.
Horsana:A rozložený kopytný kĺb ste už videli? ☹️
A to se stane jak? Úrazem?