Pochopila jsem správně, že dvakrát denně se ten pes jde vyvenčit na 10 minut a dvakrát denně jde na 20 minut cvičit? A jednou týdně jdou na delší procházku? A jednou měsíčně jedou metrem? A zbytek dne (a života) stráví v kleci?
To je fakt výborný. A takový člověk nabízí své služby?
Počkejte, ale s tím progesteronem to je trochu slovíčkaření, ne? Z folikulu vzniká corpus luteum a ten produkuje progesteron. Ale žluté tělísko je vlastně přeměněný folikul.
To sice ano, ale folikuly jsou zdrojem estrogenů. Na jeho místě vzniká žluté tělísko a to vyrábí progesteron.
Nemůžu říct/napsat, že folikuly jsou zdrojem progesteronu. To prostě není pravda. Vždyť každý ten útvar i úplně jinak vypadá. A vůbec.
To je stejné, jako kdybych tvrdila, že je jedno, jestli mluvím o embryonálním nebo fetálním vývoji. Třeba z hlediska vývojových poruch. Prostě terminologie a anatomie je jasně daná a specifikovaná.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.02.2024, 14:58:50
Otázky jsou sestavené (právě z toho ústředí) a promítají se na plátno + je čte moderátor, který také vyhodnocuje odpovědi - samozřejmě zná ty správné od tvůrců. Pravda, občas dojde k rozporu a pak to s nimi on line konzultuje. (zrovna nedávno jsem velmi nahlas vykřikovala, že vaječníkové folikuly fakt neprodukují progesteron).
Odpovědi se zapisují na předtištěné papíry, které se po každém kole sbírají. O pauze se vyhodnotí, vyhlásí se aktuální pořadí a jede se dál.
Je to opravdu zábava, většina týmů už chodí nějaký ten pátek, takže si upřímně fandíme a tleskáme, když je někdo lepší. A když zrovna moc nevíme, pořád to jistí závěrečná panáková otázka - např. - Na kolika hektarech se u nás pěstuje kmín? S odpovědí jsme byli tenkrát nejblíž a měli panáky dle vlastního výběru. V ceně 80 Kč.🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.02.2024, 14:45:55
Nevylučovala bych.
Manželka právě toho zmiňovaného XY nám říkala, že se mu to stalo taky. Teda po návštěvě toalety. Nechci zacházet do nechutných podrobností.
Ale pravda, že z mého mladšího kocoura, který strávil “dětství” venku, tasemnice taky vyšla. Konzultovala jsem s kolegyní, prý je to normální. Prostě tasemnice bydlí, produkuje články s vajíčky a když přijde její čas, tak se pustí a může odejít.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.02.2024, 11:38:36
Píši na přání Fikovnice. takže to s auty vůbec nesouvisí. Alébrž s Hospodským kvízem. Koho to úplně nezajímá, prosím, přeskočte.
Vědomostní soutěž, něco na způsob AZ kvízu, Na lovu a Kde domov můj. Otázky ze všech možných oborů, soutěží týmy v maximálním počtu osmi. Prvních pět otázek jsou vždycky aktuální události, druhá polovina třetího kola hudební ukázky. Jinak úplně cokoliv - sport, matematika, dějepis, slovní hříčky, obrázky, biologie, fyzika…
Chodíme tam v rámci boje proti Alzhaimeru a hlavně se pobavit.
Klasika tatarák (který mimochodem miluji). I jiné syrové maso - ale toho zajíce nebo prase asi v této podobě moc lidí nekonzumuje. A rozkouslá blecha taky zrovna nehrozí.
Já vím, že je tasemnic víc druhů. Ale tu, co mívají kočky…tak tu chytí z blechy z myši, ne? Nebo se pletu? Vůbec jsem to teď negooglila, a řadu věcí jsem už zapomněla.
Ne vždycky. Může to chytit z blechy, ale i rovnou z té myši (nebo zajíce).
Prostě u venkovní kočky tomu kontaktu s mezihostitelem nezabráníte. To je to, oč tu běží.
Jenže Vy neberete v potaz, že mám děravou hlavu a že mé kognitivní funkce jsou na odchodu…😀😉
Proč myslíte, že chodím na hospodský kvíz? Abych si občas řekla - jo, ještě si něco pamatuji, je to dobrý. A vzápětí padne otázka a zjistím, že jsem úplně blbá.🙂
Četla jsem, že jednou nakažené prase má virus v sobě pořád, ale vylučuje ho jen když je ve stresu.
A tahle informace je dobrá k čemu? 1) Nakažené prase může vylučovat virus kdykoliv a má ho i ve tkáních. 2) Kdyby to byla pravda, tak jak zjistím, že to potencionálně nakažené prase je/bylo zrovna ve stresu?
Prostě syrového divočáka bych psovi nedala. A vlastně ani toho tepelně upraveného. Pro jistotu.