Romana:Za mě doporučím jedině značku Marp! Jde o české krmivo ze skvělých surovin a zbytečných přísad.
Reklama?
Fakt nebudu kupovat krmení s bramborami, sladkými bramborami, hrachem apod.
Kočka je masožravec a basta!
Romana:Za mě doporučím jedině značku Marp! Jde o české krmivo ze skvělých surovin a zbytečných přísad.
Reklama?
Fakt nebudu kupovat krmení s bramborami, sladkými bramborami, hrachem apod.
Kočka je masožravec a basta!
Školní jídelny - velká naše vymoženost
V případě internátních škol nutnost a povinnost (zatím stále) - připravují i snídaně a večeře.
No a pro mě je talent = přirozená autorita. A je jedno, jestli to člověk umí s dětmi, psy nebo koňmi. Ale na druhou stranu - hodně věcí se dá naučit. Ale někdo to má prostě od přírody. Takže vychovat/vycvičit psa nebo koně zvládne i dítě, když to v něm je.
Tak teď jsem to asi zamotala.
Však nejsme v zásadě ve při. Že si za alergie můžeme sami, protože všechno leštíme, čistíme, vyvařujeme a dezinfikujeme, bojíme se pohladit psa nebo kočku…
My, co jsme strávili dětství u babiček na vesnici, jedli jablka přímo ze stromů, mrkev ze zahrady a motali se kolem hospodářských zvířat (prach, seno, hnůj), alergie nemáme.
efe:Ano, do ramene.
To je ten účinek pomalejší, uvádí se 10 - 15 minut.
Je pravda, že mi jednou při vaječníkové cystě taky píchali nějaké spasmolytikum do svalu, dávku už pomalu jak pro koně při kolice a nic. Zabrala až ta do žíly. A to mi bylo tenkrát taky hodně zle. Fuj, nechci vzpomínat.
Anonymní:Poradí někdo kde sehnat Ivomec, Ivermectin popř.jiné příbuzné látky,kolik stojí, a jak je aplikovat drobným exotům proti parazitům.Za odpovědi předem děkuji.
U veterináře.
A já si říkala, proč píšete Buca.s
No nevím, za 14 dní bude na tom koni víc bláta než za 24 hodin. Si myslím. Ale já se už léta pohybuji mezi dekovanými a stříhanými koňmi. Což má nezanedbatelné výhody.
efe:Tohle bude velmi, VELMI individuální. Mně třeba diclofenac nezabírá vůbec (ani ten silný) a naopak jediné, co mi aspoň trochu zabere, je ten Nimesil. Brufen taky vůbec a to i vysoké dávky, ale ten teď už stejně nemůžu brát, tak je to jedno.
A může mi pls některá z doktorek (Fíkovnice) vysvětlit, jak je možné, že mi kdysi po probuzení z narkozy po ortopedické operaci nezabral morfin? A to jakože vůbec… Dali mi tři dávky v rozmezí několika minut a když jsem stále neuvěřitelnou bolestí chtěla skákat z okna (nepřeháním), tak mě nakonec uspali něčím do žíly.
Dali mi tři dávky v rozmezí několika minut
Do svalu?
Dafi:děkuji,no to právě taky moc nevíme,nějaká prý bišní infekce,v sobotu ráno jednou zvracela a bolelo ji břicho….,
přítel si myslí,že je zferlá z těch léků,já už nemyslím vůbec…
Infekce potvrzena z krve?
Až teď čtu, krev byla.
Buggyra:Prosímvás, můžete rozvést, co jste myslel tou otázkou? Já jsem ji asi nepochopila…
Buďte v klidu, já taky ne.
hmn:jako fakt?
jako s 90ti% toho, co se psy v reálu dělá a co radí lidem?
(a tedˇ myslím pořad Kočka není pes, jako aktuální mediální výstup)
Ano. Nesleduji pravidelně, ale co jsem viděla, se mi líbilo a dávalo mi to smysl.
To není úplně přesné. S parazity a alergiemi bojuje jiný typ leukocytů než s bakteriální infekcí.
A že by nás komáři naočkovali proti borelii nebo klíšťovce si nemyslím.
Mýlíte se. Stačí přístřešek, boxy být nemusí.
Doron:Mně říkal lesní hospodář ( jak jsem se bála když Fram olízal krev že střelenýho zvířete ), že každýho divočáka vezou hned vyšetřit , že jsou v tom naprosto důsledný, tak snad nic nehrozí..
I na Aujeszkyho? Jenom se ptám, protože nevím.
Jasně. Ale teď někoho takového sehnat - člověka na rodičovské, aktivního nudícího se důchodce, studenty? Což není nereálné, ale zase další starosti.
Asi jsem v tomhle ohledu pesimista. Po osmi letech vedení jezdeckého klubu. Ale ten musel šlapat celoročně, což bylo horší.
Já dočetla. Mám pochvalu?🙂
Ale vážně - něco pronajmout je za mě (skoro) pořád kontrolovat a řešit - tohle nefunguje, tohle někdo rozbil nebo ukradl, lidi jsou různí a pořád si na něco stěžují. A máte akorát další stres.
Hospoda, aby byla výdělečná, potřebuje zákazníky. A těm něco nabídnout. Jako, přes sezónu by asi nebyl problém, ale kdo do toho půjde? Vidím u nás na vsi, kolik se už v ní vystřídalo nájemců.
A to je přesně to 1 procento (nebo promile), kdy je všechno jinak.
Aha.
Tak to je teda fakt blbý. Čekala bych, že na SVS (nebo KVS) vědí.
To mi ten RD přijde mnohem lepší. Ne se vším souhlasím, ale v 90% ano.