Mrd KA:Větnamce.
Vietnamce. A ten nick je provokace?
Mrd KA:Větnamce.
Vietnamce. A ten nick je provokace?
Já doma taky nemám myš. Kurzor je naštěstí v pořádku.
To je ten domácí? Nemohl se něčím přiotrávit?
Nemusí se drbat. Kamarádka tohle řešila u poničky - má ji léta, nikam nejezdí, chodí do samostatného výběhu s další kobylou (pravda, ta měla roupy před léty, koprologií zjištěná mírná invaze bez dalších příznaků), výběh pravidelně sbírán. A najednou je měla. Přesně jako v bobcích u vás.
Proběhlo intenzívní odčervení předem i zadem - na radu Horsany a je klid.
Jenže pro vás je blbec každý, kdo má jiný názor. A zbytečně zesměšňujete a urážíte.
evcusik:Zapomněla jsem poděkovat 🙂 a obrázky.
Teda, já nejsem extra odborník, ale nejsou to spíš roupi než škrkavky? Podle velikosti. Protože s těmi se blbě bojuje. Zkuste oslovit Horsanu, ta má v tomhle ohledu bohaté zkušenosti.
Protože bohužel rezistence. A individuální imunita.
Je zvláštní, že i při takovém poctivém sbírání bobků jsou koně začervení.
Kolegyně přes parazity mi říkala, že nejnovější (teda relativně) trend je odčervování dvakrát po sobě stejnou účinnou látkou a pak zase vyměnit. V případě “endazolů” v intervalu 14 dní.
Kamarádka odčervuje cíleně jedince po pozitivní koprologii. Ale chvíli mi trvalo jí vysvětlit, že odčervování čtyřikrát ročně naslepo není ta správná cesta.
Tak jsem se naučila vytáhnout část textu, na kterou reaguji a kliknu na odpovědět. Kompromis.
Když je příspěvek krátký, tak dám citovat.
Fikovnice:Tak já fakt zírám, ač jsem se nechtěla vměšovat, kolik lidí zvládáte urazit. Já se s Vámi nepřu o obsahové stránce, musela bych přečíst nevím kolik stovek příspěvků. Ale nemohl byste se trochu mírnit v napadání ostatních?
Mastnacek mi připomíná nick honzapm. Ten taky nemá rád ženy.
Tak nějak. V autorizovaném servisu zaplatím už za pozdravení.
A vzhledem k tomu, že až na první auto mám už několikátou ojetinu, tak jsem spokojná se službamí svého dvorního automechanika. Je rychlý a levný.
Teď mu jsou necelé 3 měsíce.
Bravecto lze dát štěňatům od 8 týdnů věku… Asi bych přemýšlela nad změnou veterináře.
Já zpívám jenom v davu. Ideálně v tom, kde jsou chlapi, protože ti mě přehulákají.🙂
Pokud omrzne tak, že upadne, tak estetika je asi jasná. Ale do omrzlin se ráda dává infekce a pak je to problém.
Prostě prevence je lepší.
Kilian:….taky to tak mám, navic mně vyhovují návštěvy a akce v dosahu domu, kdy vím, že se mohu kdykoli zvednout a odejít…
To mám taky tak. Pocit svobody, že můžu kdykoliv odejít.
Já nelezu ani do plných hospod,
A tak ty masové akce jsem neměla nikdy ráda, vlastně jsem trpěla i na kolejích, kde nás bylo na pokoji pět a dalších šest přes nás chodilo.
Ale víkend nebo týden dám i ve větším počtu.
Klára:Chtěla bych vědět, jestli může jedenáctiměsíční "čétéčko" připustit shetlandskou kobylku. Má totiž říji a hřebeček na ni pořád skáče (už chudák malá neví, jak se ho zbavit), popř. jestli by přežila porod - já osobně si myslím, že by ji "to" roztrhlo. Díky za odpovědi, Klára.
Znáte termín chovatelská dospělost?
Ano, připustit ji v tomhle věku může, ale je to proti chovatelským zásadám. A on někdo nechá skákat nedospělé ČT po pony kobylce v říji? Tomu nějak nerozumím.
Dovolím si upřesnit - krávy se připouštějí na druhé říji po porodu. Mezi porodem a první inseminací (připuštěním) by mělo být 42 dní. Na první říji se připouští klisna.
Fikovnice:Majka z Gurunu byla Spadla z nebe?
Ta byla taková tajuplně děsivá a chodila po vodě…
Jo, to je ona. Ale něco se mi plete, že byla ve slovenštině - Spadla z oblakov. A svítila očičkama.
Buggyra:Já dvoudenní pobyt s třema bývalýma spolubydlícíma z vejšky snášela velmi velmi těžko 😀 A tady se domlouvá nějaká masová akce 😀
Tak to jste na tom ještě hůř než já.
by to mohl být i některý víkend(so+ne) v červnu..15-16.6…
Za mě ne, protože nepojedu autem a vlakem je to na hodiny. Takže bych dorazila v pátek večer (a to kdo ví, jestli) a odjížděla v neděli po obědě. I když i to by šlo.
Ale na mě se neohlížejte. Ono se to vždycky někomu nehodí.