Tak mangalice jo. Já narážela na toho přeštíka a jak někdo psal, že už to není, co to bývalo. Ad sádlo.
Příspěvky uživatele
kometa
Fikovnice:Já jsem celoživotně proti cenzuře…
Ale tady v této diskuzi vidím teda hodně kandidátních příspěvků na vymazání.☹️
Stačí ignorovat a neživit. Přece si nebudeme takovou osobou ničit karmu.
Myslím, že ano
Jste druhý člověk, který potvrzuje. Mýlila jsem se.
To byla nadsázka.
Chleba se sádlem, solí a cibulí není rozhodně fuj. Moc chutná a občas zahřeším. A co teprve taková dobrá škvarková pomazánka!
Já měla na mysli celkový trend chovu a šlechtění netučných zvířat, nejen u prasat. Viz výše.
Ten původní bullteriér měl za nos udržet býka, nebo ne? I když … tam možná úplně nešlo o velkou sílu skusu, za nos udržím krávu i já (podobný princip jako fajfka u koně). Ale to není tunový býk, no.
Bobca:"mi ji máznout"
Reni,já tím myslela,že tu pastu má máznout TOBĚ na nohu, a on ji bude olizovat..se ti vetřelo i místo u😊
Jinak Nikouš je kus kocoura🐈že?
Pochopila jsem. Však proto jsem psala, že dvojsmysl. Na čí nohu se má pasta máznout.
lesnizinka:Zrovna ATB bych baj očko do něj necpala - může to být ,,střevní chřipka", tedy virového. Pokud už nemá průjem, nemá? Tak na co ATB? To není lék na rozbolavěné břicho.
To sice může, ale k virovým infekcím se ty bakteriální rády přidávají.
A ano, na rozbolavělé břicho jsou lepší spasmolytika. Ale ta kocour taky nedostal.
bakteriologie, to se asi musí kultivovat a nějakou dobu to trvá?
Trvá, minimálně 3 dny. A je lepší udělat výtěr z konečníku. Ale proto se nasazují ATB aspoň naslepo + to ostatní, viz výše.
Určitě nepřitížíte. Ale jestli to pomůže, je ve hvězdách. Protože holt ne všichni králíci jsou mazliví.
Odkud ho máte?
Právě, že spíš ano.
Kdysi se chtělo hodně sádla, protože využití v kuchyni. Ale dneska chceme být všichni když už ne mladí, tak aspoň štíhlí a bez cholesterolu.🙂 Takže se šlo u prasat cestou šlechtění více na masnou užitkovost, protože sádlo je fuj.
Pravda - dyť je to stejné jako u koní - jedu si na 20letém mazákovi, pohoda, džez, kochání se přírodou - a najednou výbuch, úlek, úprk. Ale je to moje chyba, protože jsem usnula na vavřínech. Pořád je to “jenom” zvíře. A já holt musím být ve střehu. Neustále.
Tak pro začátek aspoň symptomaticky - tj. třeba ta ATB, spasmolytika a zavodnit.
Tohle je spíš na bakterku než koprologii. Že by s dospělou kočkou takhle zamávali paraziti, se mi nezdá.
Třeba jsem mimo (nejspíš ano), ale 11 let… Co když opravdu problémy se sluchem?
Ale to samozřejmě nevysvětluje vyběhnutí za kočkou, když to jindy nedělá a nedělal.
syčí na ně furt.. jinak už je zase za gaučem..
Tak jestli má opravdu nějaký břichabol nebo křeče (což by podle toho, co popisujete, mohlo být) tak by pomohlo nějaké spasmolytikum. A to v injekcích je.
Bobca:Reni-krásný překlep👌😊
Spíš dvojsmysl, ne?🙂
na průjem asi ani nic takového není,
V injekcích ne. Ale i to zvracení se zastavuje jenom v případě, že už je vyčerpávající. Na průjem je třeba staré dobré živočišné uhlí. Ale pokud je infekčního původu, tak to příčinu neřeší, že jo.
Irma19:Jste to vy?
Myslím, že ne. Ten náš mastňáček je výrazně starší.
jenže jak jí do něj mám asi tak dostat..
Zkuste mi ji máznout seshora na nohu, aby si ji musel olízat.
Nekadí, protože momentálně nemá co. Toho bych se tak neděsila.