Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.02.2024, 17:09:15
Na digitalin antidotum není. Viz výše.
Možná u ptáků není ten účinek tak dramatický. Jak mají rychlejší metabolismus, tak zvládají i jedovaté bobule, které by savce zabily. Ale alkaloidy jsou obecně dost jedovaté a smrtící.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 18.02.2024, 15:23:56
Já znám jenom pasty od koní (ale tam se stejně strčí do tlamy minimálně půlka tuby), tak nevím, jak je to u kočičích. Ale na mé radě to zase tak moc nemění - prostě šoupnu a hotovo.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.02.2024, 13:48:23
teď už tam té dřiny moc není,
Ano, jsou traktory místo koňských povozů, ale ten zemědělec musí být fyzicky přítomný. Do prkýnka, já se kolem zemědělství pohybuji celý život a vidím, kolik je to práce. Nikdy bych do toho nešla. Oni ti Ukrajinci to nevytrhnou.
Hele, já jenom v malém viděla, co znamená mít ve stáji s koňmi naprosté amatéry a nestát jim pořád za zadkem.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.02.2024, 13:36:08
A chybí někomu?
Mně ano. Proč máme dovážet něco, v čem jsme byli soběstační? A v nižší kvalitě - fipronil v polských vejcích, vepřové maso z Německa - safra, teď si nemůžu vzpomenout, co tam bylo za sajrajt. Proč máme být na někom závislí? A ještě za to platit cizím?
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.02.2024, 13:19:22
A vy si fakt myslíte, že nepracují? Nepočítám ty, kteří jednou za rok posečou louku a dostanou za to dotace. Ale ty, kteří jsou v práci 365 dní v roce. A jsou závislí na počasí nebo výkupních cenách. Já se naopak divím, že pořád ještě nějaké zemědělce u nás máme.
Viz výše. Proč tolik stájí a podniků u nás od revoluce zaniklo? Když je to tak lukrativní.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.02.2024, 11:04:51
Pravda, znám jenom jednu želvu, která žije kolem Dobré Vody a je místní atrakcí. Ale jsem v kontaktu s ochranáři - pozor, ne těmi militantními, ale normálními. + mám informace ze Zoo.
No, on si taky nebral servítky. Byl dost svůj, občas si neviděl do hub…, ale jinak to byl vzdělaný a inteligentní člověk. A mě jednou velmi pomohl, na to se nezapomíná.