My víme.
Příspěvky uživatele
kometa
A tak když s ním nechcete dělat zkoušky a uchovnit… To by pak tolik nevadilo. Nebo ano?
U vás je to něco jiného. Však víme, jak to váš Keliš dokáže natřít služebákům.😉
Nenabízí, chce koupit munchkin kočku. Byl v terarijní sekci. Ptal se, kde ji sehnat.
Kobylky jsou ty větší zelené s dlouhými tykadly (viz Ferda mravenec). A jsou to dravci. Což se pohledem stejně nepozná.😉Sarančata jsou menší s krátkými tykadly. A vegetariáni.
Psala jsem asi prašnější. Určitě míň než piliny.
Fikovnice:Takto se stal největší lékový průser v dějinách. Thalidomid. Králíci mají toxické dávky výrazně výrazně výš než lidi.
Dodnes žijí “thalidomidové děti”, nejtypičtěji s fokoméliemi…😢
A často i hluché.
To o těch králících jsem nevěděla. Zařadím do výuky.
To vždycky vyprávím dětem v patologii, když se bavíme o vrozených vývojových poruchách. Články v časopisech si pamatuji i osobně, byť jsem tenkrát byla ještě dítě. A vlastně i dokument.
A podruhé ve farmakologii, když probíráme screening, proč to tak dlouho trvá a proč je důležitý.
Znáte Únosné riziko od Cooka?
Smysl to má.
Pro zajímavost - králík snese 200x vyšší dávku morfia než člověk.
Takže vědomě to teda nešířily,
Takže to šířili nevědomě. No nevím, mně se to snadno říká, ale… přijde mi to trošku sobecké a vůči těm dětem i nezodpovědné. Při takové genetické zátěži.
Kamarádka neměla děti jenom proto, že její bratr byl mentálně postižený. Možná v tom hrály roli i jiné faktory, nikdy jsem se jí na to neptala.
Jenom můj názor.
Verun:Holka vy si zase naběhnete…🙃
Doufám , že osobně nechcete obsedat a pak jezdit…. určitě tušíte, nebudu rozmazávat, ….jj, chlapy mají taky hodně , ale určitě ne tolik, nebo se něco změnilo? důvod: osifikace páteře, udělala by jste si na koni lavor.
PS: není nasedlaný moc vepředu? 🙄
Souhlas.
Možná nelichotivé fotky z blbého úhlu, ale na té první vidím placičku - myšleno žádná prsa (jako svaly) a na druhé je sedlo moc vepředu.
Jsou to kobylky nebo sarančata? Toho druhého je ještě docela dost. Aspoň u nás.
Já vím. A Odberryho to píše.
Hlavně dešťová voda je fajn do akvária (ale zase kontaminace) nebo na postřikování kytek. Na napájení mi to nepřijde jako dobrý nápad.
Však je to pravda.
Neubylo. Ale holt jsme už rozežraní. A včil, co s tím?
marcelaamax:Ha, konečně jsem se taky přihlásila, když už jsem se registrovala 😂.
No Joo, u nás je to poslední dobou pořád něco. A tohle, když fakt člověk neví, co se děje nebo neděje, to je vůbec nejhorší.
Skvělé! Chyběla jste tady.
Mně se to spustilo v nějaké zrychlené verzi - jako filmové snímky z první republiky - v tomhle tempu snad žádný kůň nechodí. Jinak jako inspirace dobrý.
Myslíte, že se tady zadavatelka ještě objeví?
Kometko, máte na to nějaké vysvětlení, názor, radu, čím by tohle mohlo být?
Prostě rozhašené zažívání, jako u lidí. Časem se spraví samo. S probiotiky a dietou rychleji.
Stejné je to u koní při drezúrach.
Zrovna onehdá kamarádka povídala - prostě se podívám na startovní listinu - aha, je tam ta a ta, tak už teď jsem druhá. A safra - ona má dva koně, takže jsem přinejlepším třetí.
Minimálně povaha, ale čekala jsem stejně jako i psů i nějaký exteriér + základní zdravotní zkoušky. Jsem naivní, no.