Odpověď na příspěvek uživatele Anet z 22.02.2024, 09:24:42
Nemá.
Hucul je specifická kategorie. Klasické lonžování vám bude sabotovat. Když už, doporučila bych práci ze země, kde bude muset zapojit mozek. Něco na způsob trailu - tohle přelez, tady zůstaň stát. do tohohle strč nohu, …
Mého psa to s kolem taky bavilo. Ale on šel na volno. Uměl mi jít - běžet u nohy, ale většinu cesty si mohl běžet a čuchat podle svého. Bylo to ve středověku, tedy před čtyřiceti lety. Tam, kde v té době byla lesní cesta a liduprázdno, je už dlouho velmi frekventovaná asfaltová cyklostezka. Se psem tam ani nechodíme, protože nás nebaví pořád uhýbat pumpičkám a inlajnistům.
Nevím, nevím, jestli bych chtěla mít psa připnutého ke kolu, i když s amortizérem. Podle mě je to dost nebezpečné, stačí, když velký pes opravdu zabere nežádoucím směrem.
Nevím, nevím, jestli bych chtěla mít psa připnutého ke kolu
Kamarádka takhle v dřevních dobách běhala s haskounem - sama naznala, že to nebyl úplně dobrý nápad. Pes (teda fena, ale to je v tomhle případě jedno) zmerčil/a srnu a …. Prudká změna směru a rychlosti udělala své.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.02.2024, 19:24:33
Já ho právě e svém okolí potkávám často, jak jsem psala. Ale podmínky pro jeho růst jsem konkrétně nezkoumala. Vím, že ho mají ho lidi na zahrádkách, kde rozhodně polostín není. Kvalitu půdy nedokážu posoudit.
Volně roste, co jsem viděla, i kolem asfaltek v lese nebo na mýtinách. Tam by to podmínky polostínu a vlhka splňovalo. Novohradské hory.
Pro upřesnění - u nás žije cca 40 druhů kobylek, ne všechny jsou velké a zelené - to jsou zejména tři druhy rodu Tettigonia. Třeba celkem běžná kobylka dubová je docela malá.
Děkuji. Jsem se v těch kobylkách zamotala. Ale platí, že mají dlouhá tykadla? Nebo ani to ne?
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.02.2024, 17:00:09
Zvláštní, já vídám náprstník docela často, na zahradách i volně v přírodě. Tak mi přišlo, že je to nenáročná kytka. Že kromě světla nic moc extra nepotřebuje.
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 21.02.2024, 10:19:46
Však to byl zase takový výkřik do tmy. Chci plemeno, které tady u nás nikdo nemá. Abych se mohla chlubit, že ho mám až z Emeriky. Co na tom, že je to mrzák?
ahoj.Mám nově dvě holky pískomilů a jedna má problém s očima.Oko po noci zůstalo zavřené jako by nešlo otevřit a bylo zalepené.I přestal běhat a jen sedí v domečku.Prosím poraďte.