Nějak tam jde moc děvčat a pak radši někde třídí papíry a vaří kafe. Kam se poděli šikovní kluci ?
Asi chodí všichni na práva nebo IT technologie. U nás je to stejné - loni se historicky poprvé poskládala třída jenom z děvčat. Protože jediní 3 kluci šli do vedlejší.
Když jsem tady před skoro 30 lety začínala, bylo to ještě půl na půl. To už nebude.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 27.02.2024, 14:38:36
Co vím, tak nejsou hlavně ti na hospodářská zvířata. Aspoň teda u nás.
Jako, veterinářů asi vychází ze školy cca stejný počet, ale ne každý se chce válet pod krávou nebo smrdět od prasat. Si myslím. Ono v té ordinaci je čistěji a tepleji, že jo. Navíc feminizace dorazila i tam. A drobná žena má přece jenom určitý fyzický handikap ve srovnání s urostlým mužem.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 27.02.2024, 13:59:24
No právě. Asi je to zase zpátky VŠV.
Co vím z kusých informací bývalých studentů, kteří tam studují nebo studovali. Snížili nároky na přijetí - kdysi potřebovali, plácnu 80 bodů, pak stačilo 60, naposled 40. A taky vidím, jaký “materiál” se tam může dostat - poctiví trojkaři. Tam možná zafungovala protekce, to nevím.
Profesorský sbor už dávno neznám, kvalitu výuku tudíž nemůžu posoudit.
Mno já nechodím s diagnozou, ale s požadavkem na vyšetření to a to. Diagnozu si dělat netroufám, nevím, co všechno se nabízí, nemám ten záběr znalostí.
A to já teda veterináři říkám, co má dělat 😀 A i doktorovi. Mají mě všichni jistě moooc rádi 😀 Ale udělají, co si objednám. Někteří jsou i rádi, že se mě můžou zbavit, tak mi napíšou, co si nadiktuju…
Tak já taky přicházím k doktorovi (veterinárnímu i lidskému) už s hotovou diagnózou. Většinou. Ale mám příslušné vzdělání, že jo. To je jiná startovací pozice.
“Holky, ještě to, co jste nakousnuly: leukemie, lymfom…nic z toho by přece nemohlo mít takhle náhlý nástup. To vypadá jinak, zvíře chřadne, je unavené, pak se na to přijde. To bude mít spíš Viktík”
a má Viktík zkontrolovanou krev? - u koček je velmi časté ledvinové selhání, nechutenství je klasický příznak