Jenže Buggyra žádné tele odstavovat nehodlá, neb nemá krávu. Nechápete psaný text. A to žádnou periodu nemáte.😉
Příspěvky uživatele
kometa
Tak nějak. Proto přednostně nakupuji ČESKÉ potraviny (a nekoukám na cenu), poctivě sleduji zemi původu. Když už nemám zdroj u malochovatelů a malopěstitelů (vejce, maso drůbeží nebo králičí i ty brambory).
V pohodě.
Já taky kupuji hovězí od českých chovatelů. Klidně i bio. Byť je dražší.
Chybí vám v textu 5 interpunkčních znamének + čárka nad y (pýcho).
Jinak je to má oblíbená píseň od mého oblíbeného autora - bo je od nás.
Děkuji. Když už, tak kupuji hovězí zadní a nechám si ho hned semlít na tatarák. Ano, vím, není to ono, ale mně to stačí.
Nebylo by to srdce levnější?
Ale já z principu nechci hovězí z Argentiny.
Navíc jsem si myslela, že zelení jsou proti krávám a býkům tak nějak obecně, bo produkují metan.
Mě jenom zaujal hovězí krk. Co to je?
Já krmím hovězí srdce.
Anonym 141.100 dává čtvrtý palec anonymovi 141.100? Není to trochu schizofrenní?
Na rozdíl od vás ano.
A co jako máme poradit, když tu andulku nevidíme?
Ano, byla jsem to já. Ale váš komentář není od věci. Byť reklama zmizela.
být poctivým terénním vetem je fakt žít na úkor vlatsní rodiny….a už i ty chlapi si uvědomují, že je fajn vidět svý děti růst.
Ti chlapi.
To si nemyslím. I ten terénní doktor si může vypnout mobil. Stejně, jako to dělají ti z ordinací.
Pohotovost 24 hodin už mají málokde.
Telecí ani tady ne. Ale porážet ve dvou, třech letech mi přijde pozdě - aspoň teda býci z velkochovu jdou cca v 18 měsících, když mají těch 500 - 600 kg.
A vlastně - musím se pozeptat kolegů chovařů, jestli to u masných plemen není ještě dřív. Jste mě inspirovala.
Orionka:Když seženu ještě jednu, tak vám ji pošlu. Tu svoji nedám, patří ke knihám u postele na dobré usínání po blbém dni.
Děkuji. Že svoji nedáte, naprosto chápu.
Ale tady se nabízí otázka, proč se do toho nehrnou ani ti chlapi. Jak na studium, tak poté do terénu.
V okolí vím o dvou veterinářích (mimochodem oba jsou naši absolventi a jsme na ně pyšní), kteří přijedou ke krávě nebo k praseti. A kteří jsou schopni u té krávy udělat císařský řez. Jo, asi by přijel i ten třetí, byť primárně dělá koně.
Jo, je to ona. Pochází z Liberce.
Jenže celý jeho život taky trvá pár měsíců, když se to vezme kolem a kolem.
Ve svém okolí naštěstí vidím ty šťastnější pospolu ve výběhu.
Jinak máte pravdu, opečovávaná “Bětka” se má líp než dojnice ve velkochovu.
Orionka:Mám tady moc hezkou knížku povídek. Kozí doktorka se to jmenuje. Napsala to místní veterinářka a je to moc velká legrace.
Není to ta moje spolužačka? Ta vydávala povídky už na škole. Nebyla by knížka na prodej?
Orionka:Nějak tam jde moc děvčat a pak radši někde třídí papíry a vaří kafe. Kam se poděli šikovní kluci ?
Asi chodí všichni na práva nebo IT technologie. U nás je to stejné - loni se historicky poprvé poskládala třída jenom z děvčat. Protože jediní 3 kluci šli do vedlejší.
Když jsem tady před skoro 30 lety začínala, bylo to ještě půl na půl. To už nebude.
Však stejný problém řeší i humánní medicína.
Co vím, tak nejsou hlavně ti na hospodářská zvířata. Aspoň teda u nás.
Jako, veterinářů asi vychází ze školy cca stejný počet, ale ne každý se chce válet pod krávou nebo smrdět od prasat. Si myslím. Ono v té ordinaci je čistěji a tepleji, že jo. Navíc feminizace dorazila i tam. A drobná žena má přece jenom určitý fyzický handikap ve srovnání s urostlým mužem.