A nějaký Nutribound nebo Calopet?
Příspěvky uživatele
kometa
Buggyra:Odkud je? Zase pokud je někde z Hradce, tak to si můžu zavolat rovnou Karettu 😀
Tuším, že z Brna. Ale objíždí republiku. Třeba i jižní Čechy. Mám kladné zkušenosti.
Možná i MVDr. Vlková, z Týna nad Vltavou.
před každým použitím nového, vysoce funkčního kuchyňského robota, měla preventivně vypít
Tss, robot. Mně stačí kávovar nebo mikrovlnka, který(á) má víc než 2 čudlíky, abych byla v… háji.🙂
chtěla bych si pořídit vlastního koníka na rekreační ježdění
Kolik vám je, jak dlouho jezdíte a jaké máte zkušenosti s koňmi?
Těžší plemena nejsou na ježdění obecně moc vhodná, i když rekre režim asi zvládnou.
Výhody - asi s vámi neprchnou jako plnokrevník. Nevýhody - hodně sežerou a úměrně tomu hodně vyprodukujou + náchylnost na myopatie.
Cenově jsou na tom lépe než teplokrevníci. Náklady na měsíční provoz hodně záleží na typu ustájení - doma nebo komerční. V druhém případě jsou velké rozdíly. Nemůžete čekat za málo peněz hodně muziky. Bez ustájení - cca 2 000.
Buggyra:Jj, ta, co nám teď právě jezdila, brala vše nadvakrát, jakože jeden rok kousek, druhý rok kousek. Jenže teď ji musím odepsat ☹️ Nevím, koho teď volat… už se mi nechce vracet se k zubařům, kteří nejsou veti a nepřispí…
MVDr. Havelka?
. No z tohodle úplně ale radost nemám
Však to můžete brát i vy🙂. Děti učím, že valeriánské kapky se předepisovaly hysterickým ženám.😉 Vy se neurazíte, že ne?
Úplně stejně.😉
Hovězí nebo vepřové srdce, kuřecí játra, kuřecí krky, kuřecí skelety, konzervy, občas vejce nebo ryba. Granule výjimečně.
středouší je centrum rovnováhy…
Jenom upřesnění - centrum rovnováhy je ve vnitřním uchu.
Takže jablko nepadlo daleko od stromu.
Nedělá, ale za komunistů se to dělalo
Já to zažila ještě v roce 1995.
Fikovnice:No to snad neeee!!!!!
Proč proboha???
Jestli nejsem těhotná. Zažila jsem před 29 lety. Teď už by to asi neprošlo. Naštěstí.
hmn:zrušili povinnost periodických prohlídek, vstupních ne.
U nás periodické prohlídky jsou. Každé 2 roky nás ženou k našemu smluvnímu závodnímu. Ale aspoň je to zadarmo.
Fikovnice:No a vy nemáte “Sněhové vločky”? Studenti se “sn” = specifické nároky. Pravdou je, že mnohdy jsou info dost indiskrétní a dle mě by to stačilo popsat nějak míň drasticky nebo jak to mám popsat. Samozřejmě si to u svých studentů rozklikávám a někdy se nestačím divit.
Máme. Ale zatím nijak dramaticky - mají třeba delší čas na písemku nebo se domlouváme, jestli jim vyhovuje víc ústní zkoušení, které případně proběhne v kabinetě s jedním svědkem a ne před třídou.
ATB do žíly se mi nezdají.
To je ta bojová kachna?🙂 Na první fotce vypadá velmi nekompromisně.
“Milé děti, tady Janička má noční můry, bere tabletky a proto na ni budeme hodní.” A milé děti často hodné nejsou.
Tak já jsem na střední škole. Veterinární. Neboli ty děti mají nějaké medicínské povědomí. A vědí a chápou, že spolužačka má třeba cukrovku a musí si píchat inzulín. Takže šikana z tohoto důvodu se nekoná.
Vy to nebudete šířit dál
Tak samozřejmě, že to nebudu šířit dál. Ctím lékařské tajemství a nepotřebuji k tomu ani GDPR. Jenže viz výše - zaměstnaci jsou dospělí a odpovídají sami za sebe. Ve škole za děti odpovídám já. A tak jsem radši, když o potencionálním průšvihu vím dopředu.
Tady se neshodneme.
Ne, neshodneme. Já jako učitel za ty děti ručím. A co když se mi některé složí na pitevně nebo mezi krávami a já nebudu vědět o jeho zdravotním stavu? Jestli má hypoglykemický šok nebo epileptický záchvat. Samozřejmě, zavolám záchranku, ale jako informovaný pedagog poskytnu lepší první pomoc.
Konkrétně - na přijímačkách si mě odchytila maminka - víte, dcera má epilepsii a mívá záchvaty. Při kterých třeba 10 minut nekontrolovatelně křičí. Naštěstí se žádný nedostavil, ale neumím si představit, kdyby ano a já to, naprosto netušící, musela řešit. A co ti ostatní ve třídě? Snadno by průběh přijímacích zkoušek mohli napadnout.
proč by škola měla vědět, že se student léčí na psychiatrii a bere psychofarmaka.
Pro mě jako pro učitele je to informace dost důležitá. Stejně jako je fajn vědět, že má dítě cukrovku nebo epilepsii.