Třeba.😉 Prostě zákon a teorie je jedna věc, praxe druhá. Očividně.
Příspěvky uživatele
kometa
Prosim, proč se tohle pořád prodává?
Jste mě inspirovala a zeptala se jednoho nejmenovaného prodejce. Prodávají chovatelům i veterinářům - prý je na nich, co s nimi dělají. Prý jsou i jiné účely než kastrace nebo kupírování ocasů.
Souhlasím až na jednu věc - i nažraná kočka bude lovit. Je to instinkt.
Mám kocoury domácí, v létě s přístupem na balkón. A mladší je i tak schopný ulovit ptáčka, který se ocitnul ve špatný čas na špatném místě.
Už jsem to jednou psala - hrála jsem si s kocourem v pokoji - lovil šňůrku od klíčů. A najednou, uprostřed hry, vyběhnul na balkón a přinesl mladého vrabčáka. Já ho vůbec nezaregistrovala, on ano.
Tak aspoň přes zimu krmím ptactvo doma i v práci. Tak snad se to tím vyrovná.
Malí přežvýkavci reagují, co se týče říje, na zkracující se den. Nevím, jestli se to někdy někdo pokoušel nasimulovat tím, že by ovci zavíral do tmavého chlívku. + navíc vy stejně nemáte šanci říji poznat.
Třeba budete první.😉
Vlákno Krůty a slepice.
Si to holka pěkně rozdělila… Gratulace!🌹
Jasně, že vyřeší. Ale pak máte maso s ATB a s potencionálně karcinogenními účinky. To fakt chcete?
Viz výše - kastrace kleštěmi bez umrtvení není v pořádku.
Ale to byla krvavá kastrace u starších kusů, nebo ne? A lokálka + sedace by měla být i u těch kleští. Pokud to dělá někdo bez, je to špatně.
, ale být chovatel, tak to řeším stejně.
Ale porušíte tím zákon na ochranu zvířat proti týrání. Nicméně nedělá si iluze, že tomu u některých chovatelů tak není.
Doron:A dává se alespoň nějaké lokální anestetikum ?
Při gumičkování ne. Při kastraci kleštěmi ano. U krvavé metody v raném věku se dává celková anestézie.
Já měla zato, že kouzlíci když je něco bolí pláčou, resp. mečí .
Ne. Býložravci obecně trpí tiše (v lidské péči často k jejich škodě - vemte si psa/kočku, kterému/které nechtíc šlápnete na packu nebo ocas), protože nechtějí upozornit potencionálního predátora, že mají problém. A jsou tím pádem zranitelnější a tudíž budoucí kořistí.
hmn:“jestli ho při tom nečapnu,tak ho zahrabe a bude po vzorku..bude znehodnocený kočkolitem”
jsem dávala vzorky i s kočkolitem, laboratoř to zvládla
Kočkolit nemá vliv na funkci rostlináře.🙂
Za mě je to pořád lepší než strychnin nebo karbofuran. Prostě slábnu, slábnu, pak bezvědomí a smrt.
Slepice sežerou myš?Jakože cože
A s jakou chutí! Pořád je to malý tyranosaurus.
Oni to ti kozlíci těžko řeknou, co je příjemnější.
Ale za mě je třeba krvavá kastrace lepší než ta gumičková - ohledně bolesti a diskomfortu vůbec. Beru podle kocourů, hřebců a kanečků.
Srovnání s novotvarem těžko říct - ale benigní není určitě tolik krvený a inervovaný, takže za mě nejde porovnat s nekrvavou kastrací.
Porty:Kolik stojí kastrace kozlíka a kdy se provádí (v jakém věku zvířete)? Děkuji
Takže.
Cenu u mého kolegy cca 600 Kč. Věk - 2 možnosti - buď v brzkém věku krvavou metodou, kdy lze použít celkovou anestézii nebo 5. - 6. měsíc kleštěmi.
Jak jinak. Gumičky vždycky bez umrtvení.
Mám problém s pochopením. I vašeho textu.
A ne, nejsem následek inkluze. Ta za nás nebyla. Ale zato jsme uměli česky.
Anonymní:Tak určitě
Už jste si tu gumičku nasadil?