Myslím, nevím jestli 12 pakobylek dokáže rozhodit ekosystém, beru to tak že by si 5 měsíců žily jako v ráji na bohatém ostružiníku a to představuje větší část jejich života a mrazy s nima pak zatočí. A to nevím jestli by je nechytili třeba ptáci.
A to si myslíte, že těch 12 pakobylek se nerozmnoží? Určitě víte, jak to dopadlo s králíky v Austrálii.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 30.04.2024, 08:22:43
mám úbytok chrupavky v bedre a s tým spojené bolesti v SI, tak na to mi je celkom jedno, aké strmene mám.
Vítejte do klubu!😟 Já už na koně nelezu, hlavně s ohledem na ně. Že jsem bolavá já, si zvykám. Ale nemusí trpět i to zvíře, že jo. Aby na sobě mělo zatuhlého jezdce.
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 28.04.2024, 18:08:55
Chytřejší kolegyně se přiklání k cizímu tělesu - proto by to chtělo to SONO případně kontrastní RTG. Jednou taky léčili kočku, která pořád zvracela, nemohli na nic přijít, až ve střevě našli malou gumičku, která způsobila jeho zúžení. Průšvih dělají i provázky, ty se i blbě zobrazují.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.04.2024, 12:04:27
Škrkavky na plicích nejsou. U koček není popisováno ani jejich poškození migrujícími larvami. A že by se to projevilo po čtyřech letech, kór u kočky domácí, se mi nezdá.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 28.04.2024, 19:09:14
Už jsem psala. Mám ledvinového kocoura, který by měl být na přísné dietě. A jsem ráda, když občas vůbec něco pozře - takže stejně dostává (v malém množství) hovězí nebo vepřové srdce, rybu, kočičí paštiky…
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 28.04.2024, 17:33:37
ten kašel by nasvědčoval tomu, že má něco v dých. cestách.
Kašel, který vede ke zvracení, se popisuje u psů - psincový kašel. U koček je to spíš začervení, ale to se mi u vás nezdá. To by musela vyblinkat škrkavky - u domácí nepravděpodobné. Chlamydie?
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 28.04.2024, 07:26:32
Jsem si vzpomněla, jak vyprávěla bývalá kolegyně. Dáma, dokonale učesaná, nalíčená, oblečená. Měla zimní kožich - bílý, s dlouhými chlupy. I jednou ji oslovil mladý ekologický muž - “víš, ty vole, kolik kvůli tomu muselo zemřít zvířat?” Kolegyně kontrovala - “ty vole, vždyť je to umělé! (opravdu bylo). Reakce muže - ”tak to jsem teda asi pos…". A smířlivě se rozešli.