Já bych si rovnou myslela, že je to má poslední hodinka.
Příspěvky uživatele
kometa
Jo, takový pes baskervilský, řítící se na nic netušící, ubohou oběť.
Takže ano, mládě asi v samici stimuluje mateřské instinkty a pocit asi i radosti nad mládětem
No a to jsou právě ty hormony. Které fungují i u lidí, co si budeme namlouvat.
lupus4:jestli řekneme alfa pár nebo rodičovský pár, je to rozdíl v terminologii, ne ve významu.
ale je a velkej, když alfa pár …tak tam musí být i beta pár, gama atd. ,
ALE ve smečce tam žádný jiný páry NEJSOU , NEŽ RODIČOVSKÝ …
pochopila ?😉
Na Hluboké mají u výběhu velkou ceduli, na které vysvětlují strukturu vlčí smečky. Používají termíny jako alfa pár a jedinci beta, gama, omega. + jejich význam pro smečku. Z těchto informací jsem vycházela.
Stará koza úplně ožila, vodí stádečko, všechno jim ukazuje, dohlíží na ně, chrání je.. vajglů si už vůbec nevšímá . Je z ní štastná koza .
Protože získala společnost. Tohle by si měli přečíst ti, kteří obhajuji chov kozy o samotě.
Koza to nedělá s cílem být šťastná, takhle blbě uvažují leda lidi.
Tak proč 9 06 49 píšete - koza, která má kůzle, je šťastná. A je naopak nešťastná, když zabřeznout nemůže.
To si trochu odporuje.
No protože u vlků a surikat se rozmnožuje jenom alfa pár.
Jo, říje se opakuje, ale jenom v určitém ročním období. A když se z nějakého důvodu nezadaří, tak nic. Stejně jako u divokých zvířat.
Oxytocin, stejně jako progesteron - zaměňujete příčinu a následek. Obé se vylučuje proto, aby se samice mohla postarat o mládě (kojení, mateřský pud). Ne, že samice chce a potřebuje zabřeznout a porodit pro pocit štěstí. K tomu ji zase nutí estrogeny.
Má rozum.
Smysl jejího života je zabřeznout a mít mladé, stejně jako u většiny zvířat.
A jak to teda funguje u vlků nebo surikat?
Tak jako tak to není otázka pocitu štěstí.
Koza, která má kůzle, je šťastná. Je naopak nešťastná, když zabřeznou nemůže.
Zvířata takto neuvažují. Jakákoliv samice může mít spokojený život i bez mláďat.
kometa:Kdysi to dělávali veterináři u koček - prý, ať si užije, ale nezabřezne. O vaječníkových cystách a hyperestrogenismu se nevědělo tenkrát to, co dnes.
Edit - cysty v tomhle případě nehrozily.
Sardullah:Já se teda blbě zeptám….a to se jako dělá, že se feně vezme děloha a vaječníky se nechají??
Kdysi to dělávali veterináři u koček - prý, ať si užije, ale nezabřezne. O vaječníkových cystách a hyperestrogenismu se nevědělo tenkrát to, co dnes.
Xerxova:a kastrovaná fena je tedy jen ta bez vaječníků?? To je blbost - prostě česky operativně neplodná je dle mě kastrovaná…
Kastrace = odstranění pohlavních žláz. Vaječníků nebo varlat.
Ať si teta Wiki píše, co chce.
Viz výše.
Ne. Je to malé i pro jednoho.
Bude se tu bazírovat na slovíčkách?
Pro mě to nejsou slovíčka. Buď je to kastrace = odstranění jenom vaječníků (ovariektomie) nebo se bere i děloha (ovariohysterektomie). Jsou to dva různé zákroky. S různě velkou jizvou.
Mám pocit, že čokoládové koupele nabízejí některá wellness studia - tak jste to měla zadarmo.😉
styl psaní p. Podpěry je specifický to je pravda
No vidíte a mně nevadí. A že jsem jinak na češtinu “cimprlich”.
Po kastraci? Za tu považuji jenom odstranění vaječníků. Takže 20 cm jizva mi přijde velká.
Jen 20 cm - není to překlep?
Za koňa je zodpovedný len a len jeho majiteľ, ani bahno vo výbehu, ani studená zima, ani niekto druhý, kto niečo sľuboval.
To samozřejmě ano, to nezpochybňuji. Mně šlo o to, jestli úřady můžou zabavit MÉHO koně, který v nevhodném ustájení u někoho žil. Vždyť můžu říct - ano, vím o tom, nelíbilo se mi, proto jsem hledala nové ustájení. A teď už ho mám.