Xerxova:ve neděli jsme jeli do Liblic a na Čap, v týdnu se toulali za humny a dneska vyběhli na Černou Nisu. Chlapec se dost vyřádil - blbnul hodně, ale krásně poslouchal - ty lítací jsou jen čirá radost z pohybu
A zase pes baskervilský!
Xerxova:ve neděli jsme jeli do Liblic a na Čap, v týdnu se toulali za humny a dneska vyběhli na Černou Nisu. Chlapec se dost vyřádil - blbnul hodně, ale krásně poslouchal - ty lítací jsou jen čirá radost z pohybu
A zase pes baskervilský!
Já nepsala, že jsou vzácní. Ale chránění.
Takhle vypadají třeba larvy zlatohlávka. Což není škůdce. Alébrž krásný a chráněný druh.
Ale nejsem žádný odborník.
Ony už byly z toho obalu vytažené. Koupila jsem v e-shopu, vyzkoušela (dobrý) a šly hned do skříně v komoře. Ale i těch 20 sekund očividně stačilo.🙂
Protože klíště se má vyviklat, aby nezůstala hlavička. Protože pak podráždění a zánět. A že se při takové akci můžu sama nakazit. Údajně.
A možná by se pak tolik neprodávaly pinzety na klíšťata 😉.
Nicméně tak činím a činit budu.
Já dospělé klíště vyškubávám (u psů, koček, koní a sebe). Ano, vím, že se to nemá.
Kůže nad zraněnou šlachou se přejela žhavým železem nebo namazala tou blistrovací mastí.
Cílem bylo převést chronický zánět na akutní a ten pak léčit. S bílými krvinkami to nesouviselo.
chlupy jsou naprosto všude a na všem.
Mám taky obyč kočky. Vytáhnu úplně nové šaty ze skříně v komoře, kam kocoury nepouštím a stejně tam jsou! Chlupy.
Kája:Ahojda, chceme dětem pořídit britskou kočku aby se naučili starat se o zvířátko. Trochu si jen říkám jak to je s její srstí oproti ostatním kočkám. Nepouští o moc víc chlupů když je tolik huňatá? Doporučili byste mi raději jinou kočku?
Viz výše.
KAŽDÁ kočka pouští chlupy (teda kromě sphynxe). A šplhá po nábytku a záclonách, škube křesla, “loví” lidi, vstává ve 3 ráno…
Je to závazek na 10 - 15 let.
assil:Měla jsem taky takového psa, pomohlo až pořízení druhého psa. 😀
U kamarádky taky pomohlo.
(nevěřím, že omdlí po celém dni bez jídla),
Když ono u těhle pidi psů reálně hrozí hypoglykémie.
Klíště - mimino
= nymfa.
Ví někdo,kde dělám chybu?
Nikde. Je to antikoagulans, ten prostě modřinky dělá. Osobní zkušenost.
A tak zase když ta vejce nejíte syrová… Já konzumuji i kachní, když je příležitost.
Ono to ani jinak nejde. Na tak nízkém “podvozku” nedokáže vzlétnout.
Jo, ty taky. Dokonce jsme je chytali do sklenice. Jako malé děti jsem nevěděly, že to není dobrý nápad. A naši rodiče taky ne.
V pátek na vyjížďce jsem viděla mloka, poprvé v životě venku
To jste o tolik mladší? Jako dítě jsme mloky na turistických vycházkách potkávali běžně. Už dlouho bohužel ne.
kometa:Schválně odpovím.
A nic.
To mám teď. Nějak jsem z plata neubírala v obvyklém množství - takže po víc jak měsíci (možná i dvou) pořád dobré, ale vzduchová komůrka už větší.
Žaludek je pouze jeden. To ostatní jsou předžaludky.