Úplně stejně.😉
Příspěvky uživatele
kometa
Hovězí nebo vepřové srdce, kuřecí játra, kuřecí krky, kuřecí skelety, konzervy, občas vejce nebo ryba. Granule výjimečně.
středouší je centrum rovnováhy…
Jenom upřesnění - centrum rovnováhy je ve vnitřním uchu.
Takže jablko nepadlo daleko od stromu.
Nedělá, ale za komunistů se to dělalo
Já to zažila ještě v roce 1995.
Fikovnice:No to snad neeee!!!!!
Proč proboha???
Jestli nejsem těhotná. Zažila jsem před 29 lety. Teď už by to asi neprošlo. Naštěstí.
hmn:zrušili povinnost periodických prohlídek, vstupních ne.
U nás periodické prohlídky jsou. Každé 2 roky nás ženou k našemu smluvnímu závodnímu. Ale aspoň je to zadarmo.
Fikovnice:No a vy nemáte “Sněhové vločky”? Studenti se “sn” = specifické nároky. Pravdou je, že mnohdy jsou info dost indiskrétní a dle mě by to stačilo popsat nějak míň drasticky nebo jak to mám popsat. Samozřejmě si to u svých studentů rozklikávám a někdy se nestačím divit.
Máme. Ale zatím nijak dramaticky - mají třeba delší čas na písemku nebo se domlouváme, jestli jim vyhovuje víc ústní zkoušení, které případně proběhne v kabinetě s jedním svědkem a ne před třídou.
ATB do žíly se mi nezdají.
To je ta bojová kachna?🙂 Na první fotce vypadá velmi nekompromisně.
“Milé děti, tady Janička má noční můry, bere tabletky a proto na ni budeme hodní.” A milé děti často hodné nejsou.
Tak já jsem na střední škole. Veterinární. Neboli ty děti mají nějaké medicínské povědomí. A vědí a chápou, že spolužačka má třeba cukrovku a musí si píchat inzulín. Takže šikana z tohoto důvodu se nekoná.
Vy to nebudete šířit dál
Tak samozřejmě, že to nebudu šířit dál. Ctím lékařské tajemství a nepotřebuji k tomu ani GDPR. Jenže viz výše - zaměstnaci jsou dospělí a odpovídají sami za sebe. Ve škole za děti odpovídám já. A tak jsem radši, když o potencionálním průšvihu vím dopředu.
Tady se neshodneme.
Ne, neshodneme. Já jako učitel za ty děti ručím. A co když se mi některé složí na pitevně nebo mezi krávami a já nebudu vědět o jeho zdravotním stavu? Jestli má hypoglykemický šok nebo epileptický záchvat. Samozřejmě, zavolám záchranku, ale jako informovaný pedagog poskytnu lepší první pomoc.
Konkrétně - na přijímačkách si mě odchytila maminka - víte, dcera má epilepsii a mívá záchvaty. Při kterých třeba 10 minut nekontrolovatelně křičí. Naštěstí se žádný nedostavil, ale neumím si představit, kdyby ano a já to, naprosto netušící, musela řešit. A co ti ostatní ve třídě? Snadno by průběh přijímacích zkoušek mohli napadnout.
proč by škola měla vědět, že se student léčí na psychiatrii a bere psychofarmaka.
Pro mě jako pro učitele je to informace dost důležitá. Stejně jako je fajn vědět, že má dítě cukrovku nebo epilepsii.
A to mě bavila vždycky. Jenom si z ní už moc nepamatuji.😉 Organofosfáty = estery k. fosforečné, karbamáty (děti říkají karbanátky🙂) = estery k. karbaminové nebo karbamidové. Ale viz výše, na tom nezáleží. S ohledem na praktické výsledky.
A mám zasutou informaci, že karbamáty jsou horší, že můžou pronikat nejen kůží, ale i gumovými rukavicemi.
Fikovnice:Já tyto skupiny beru jako téměř totéž. Působí úplně identicky. Svinstva, no…
Chemicky se liší. Ale je to debata čistě akademická, obojí je jedovatý fujtajbl.
zda znáte někoho, kdo tvrdí, že bílá západní žena má povinnost mít děti pro záchranu západní civilizace.
Ne, neznám.
jestli někdo z naší “bubliny” někoho takového v okolí nemá.
Zesnulá sousedka Romka a bílý muž. Čtyři děti (2+2), nejstarší syn tragicky zahynul. Oba pracovali, všechny děti slušně vychované a pracující.
Na kvasinky ATB nezaberou…
Nějaké otravy dravců zakázaným organofosfátem…?
To jsou karbamáty. Ale ve finále úplně stejné svinstvo. Ošklivá smrt v křečích.