Jejda, to měl být vtip.🌹Mně se to nedotklo, jenom jsem pokračovala v češtinářském módu.
Příspěvky uživatele
kometa
ty vole, kometo - když už jsme u té češtiny. A Bobče to nevadí, jinak bych nereagovala. Je to tak, Bobčo?
ty na řízek byli
Ti na řízek byli🌺
Na co se pamatujete ?
Pamatuji si první čtyři fotografie. Coby dítě a puberťák. A vlastně i později - ještě na VŠ jsme se coby studenti vešli se smažákem s hranolky a pivem do 10 korun. Možná i s moučníkem.
Já si to myslela. Proto mě zarazil odkaz od Kallisto.
Horsana:Vĺčatá v ZOO a iných podobných zariadeniach sa po narodení utrácajú.
Na Hluboké se vlčice kastrovaly…
) neznám nějak detailně anatomii kočky a jejího GIT
Já jo. A je kratší než u člověka. I relativně. A tlusté střevo nemá haustra.
Kometo, ale mně opravdu nevadí se s Neverendem bavit.
Tak když to berete jako zábavu, to je něco jiného.
Že se s ním pořád bavíte (vy i Fikovnice)… Prospěje vám to nějak? Akorát si ničíte karmu.
lesnizinka:Děkuju Reni🙂 Ale tak proč se vlastně dělají i nepotahované, když nějak není úplně žádoucí, aby se vstřebaly už v žaludku? A názor na dobu, kdy to nutně musí zůstat v kočce?😉
Viz bodlinka a Fikovnice - jde o to, jestli může být účinná látka zlikvidována už v žaludku (u aspirinu nevadí). Pak je tableta potahovaná (třeba ibalgin + další důvody).
Vyholení, tak jako tak, by bylo za mě na místě.
ze si vet rany nevsiml, kdyz ho mel uspaneho,
No protože to v chlupech není vidět. A poranění nehledali - viz Ronja.
Normálně se přece nepotahované tablety vstřebávají už v žaludku, ne? Nemyslím snad úplně, ale prostě minimálně částečně.
Je to trošku jinak. Nepotahované tablety můžou projít žaludkem (ano, částečná vstřebatelnost, ale žaludeční sliznicí projdou hlavně vodní a alkoholové roztoky - proto je pití alkoholu na lačný žaludek rizikové😉) a účinná látka se nenaruší.
Potahované tablety (nebo třeba i kapsle) obsahují to, co nemá přijít do styku s kyselým prostředím nebo pepsinem. Proto se taky mají hodně zapíjet (a nerozkousávat). Aby protekly rovnou do střeva, tam se obal rozpustí a účinná látka uvolní. A vstřebá, aniž by byla účinnost snížená.
z toho chladivého polštářku- prostě jako omrzlina…
Chlazení omrzlinu neudělá.
Váhu netvora nevím, ale jistě přes 25 kg.
Vidím bulla kříženého s vipetem.😉 Jak mu jdou sprinty?
tedy za barona Prášila.
Však to je baron Prášil. A baví ho, jak mu to “žereme”.
Ale barokní sedlo není totéž co dámské. Nebo ano?
Jinak nakonec jsem volit šla
Já půjdu zítra.
jak bych mu to vyholila.
Tak aspoň ostříhala. “Spálenina” od chladicích polštářků to určitě není. Flegmóna by se měla ukázat na vyšetření krve - zánět, takže bych čekala vysoké leukocyty, konkrétně neutrofily.
Možná. Ale co by dělal pod kobercem?