Nalepit na izolepu a strčit pod mikroskop. To bude vidět lépe.
Ale vypadá to jako všenky.
Nalepit na izolepu a strčit pod mikroskop. To bude vidět lépe.
Ale vypadá to jako všenky.
Tady to zvíře je asi lidské mládě
No jo no, to mi uniklo. Ale i tak platí, co jsem napsala.
Fikovnice:Mně právě zas logika říká, že když budu ledovat, udělám ischémii (stáhnu cévy) a jed se nebude tak šířit. Ale článek říká něco jiného. Tak jsem z toho trochu jelen.😀
A tak kdyby se chladila celá noha, pak by to dávalo smysl. Ale pravda, že informace z různých zdrojů jsou taky různé.
že to není koněm, ale o koně se opírá omldlévající panáček. 😀
Taky znám. Když bylo třeba proříznout u telete absces, vždycky mi asistovala zootechnička. Chlapi se dopředu omlouvali, že to nedají.
A vyprávěla mi kolegyně veterinářka, jak asistovala při operaci psa. Majitel byl humánní doktor, chirurg, tak byl zvědav a chtěl to vidět. Taky se jim tam sesunul.🙂
Nejlepší byly rtuťové teploměry. Bohužel nám je EU zakázala. Já jeden doma mám a opatruji ho jako oko v hlavě.
Drobná nevýhoda - měření teploty zdlouhavější než u těch digitálních, ale v případě fakt vysoké horečky to šlo docela rychle.
Pokud je zvíře normálně čilé a žere, tak bych úplně nepanikařila. A pokud mu vyloženě “nehoří” uši a chodidla.
snížíme průtok krve postiženou oblastí. Na čím menší oblast účinek hadího jedu lokalizujeme, tím menší škody, mi vyplývá z logiky.
Mně teda úplně ne, protože jed se krví rozšíří do celého těla. Takže místním chlazením toho moc nevyřešíme. Spíš naopak. Si myslím.
Nevykope, bo tam už nejsou.
Však jsem psala, že se jedná o dlouhá léta a záleží i na složení půdy. Jenom jsem rozporovala, že kost v půdě určitě nezměkne. Já myslím, že ano.
Tak mi ted reknete, jak byste vy reagovali na mem miste.
Viz drvodělka, narkóza a ránu zrevidovat. Sama píšete, že se mu to otevřelo ještě víc.
Chci tím říct, že i lokální aplikace antibiotik může dost pomoct.
Může, ale za mě je základem ránu pořádně vyčistit, včetně případného cizího tělesa.
PumaCZ:Ja fakt nechapu, jak je mozne, ze se mu stale postupne oteviraji nove a nove rany.. Zase z mini dirky sotva na strikacku obri rana. A v miste zeleneho krouzku to vypada, ze se otevre dalsi.. :(( Jak se mu tohle sakra stalo?!
Třeba proto, že kočka má obvykle 4 špičáky? Já vím, jenom spekulace.
Já teda nevím, ale když jsem byla na exkurzi ohledně starých slovanských pohřebišť, tak pán povídal, že se žádné kosterní pozůstatky v tomto případě nenacházejí.
Ale pravda, jednalo se o horizont v řádu stovek (možna i tisíců) let a kyselou půdu.
To by mě taky zajímalo. Na stránkách NZIP píšou, že chladit se může. Možná kvůli zúžení cév?
Já jako dítě jedla syrová játra. A dodnes miluji tatarák. Ale není to pro každého, no.
Jo.🙂 U žen je spodní hranice 120 mg/l. Pamatuji si, protože jednou mě na transfůzce odmítli, neb jsem měla jenom 119. A příště úplně v pohodě 135. Bez jakýchkoliv doplňků.
vrsek uz se zacal zase zatahovat
Tak hlavně, aby se to nezatáhlo předčasně. U takové kapsy bych byla obezřetná.
Neleje, jenom prší.
Tak nějak.
Možná jste jenom v roztržitosti neklikla na Přidat. Mně už se to taky stalo.
Nad 30 nebo 130?
esi náhodou ty vnitřnosti v sáčku uvnitř kuříka nezakázala EU,
Nedokážu si vybavit kdy přesně, ale pamatuji si kuře s drůbky (v pytlíčku) a bez drůbků. Teď už léta kupuji domaácí kuře od sousedky a to je s drůbky. A s krkem.