vážně to nefunguje
Příspěvky uživatele
hmn
dost možná značkuje, ten někdo (nebo i oba), právě proto, že jsou dva
“Proti cizím kočkám je asi nejlepší krom psa vlastní kočka. My máme oboje, takže k nám žádná nepáchne”
jako idea krásná, jen se trošku míjí s realitou 😄
jako jestli vám to funguje, tak dobrý..
Anonymní:Liška nepřeskočí za bílého dne zadávit housata, kočka ano. I proto je důležitá kastrace a zodpovědnost paničků.
ale ale
tak to ta naše jedna místní (jedna z mnoha) je holka jedna nevzdělaná a klidně si jde na lup v poledne (tedy pro přesnost jsem ji viděla ve 13:00 na dvorku jednoho souseda chovajícího drůbež)
pro jistotu - píši o lišce
“Update našeho problému se samotou. Trochu jsme to testovali…no a věc se má tak, že náš milý pejsek nemá vůbec problém být doma sám ty cca 3-3,5 hodinky, pokud to je: 1) ráno 2)dopoledne až odpoledne do cca 16:00 Jakmile jdem někam pozdní odpoledne/večer, tak to je problém”
ono to hezky koresponduje s takovým obecným denním režimem psa, který říká, že hlavní spánek je 8:00 - 16:00
“problém třeba u nás jsou akorát lufťáci, kteří přijedou na prázdniny s dětičkama, přivezou si kotě, aby si děti měly s čím hrát a pak když na podzim odjedou, kotě tu nechají.”
jo
Albert! ale toho se určitě zbavili úmyslně, vzhledem k jeho povaze….😎
já tomu trošku nerozumím
Frama cvičení baví, Doron patrně nemá soutěžní ambice, tak proč nepokračovat ve sportovce?
( nevylučujíc i další aktivity)
janaa:Nikdy nebylo tolik koček. Protože nebyly koťata. Utopily se, prásklo se s nima o zem. Neexistovalo mít xx koček a nechávat koťata.
to je zajímavé
zde to je zcela naopak
nikdy nebylo méně koček
všichni začali a již roky kastrují
já reagovala na učení pomocí míčku, co je na tom špatně?
a že ta hlava nemusí být “vyvrácená”, to píši pořád
koncentrován může být pes i s hlavou rovně, i s hlavou natočenou (ne vyvrácenou)
u psa rozhlížejícího se po okolí to bude horší
“Schopnost se koncentrovat na psovoda - před tím, než se začalo s tím vyvracením hlavy se psi na psovoda nekoncentrovali?”
a já někde dávám rovnítko schopnost koncentrace = vyvrácená hlava?😉
“Já furt nechápu, proč má pes jít s hlavou nepřirozeně vytočenou, jako že pořád kouká na psovoda (a vykopává předníma nohama jak kůň při španělské škole)."
takto to ZŘ nevyžadují
ono to jde i bez té vyvrácené hlavy
“ V čem tkví ten důvod? Někomu se to zdá hezké? Ego psovoda, že ho pes napjatě sleduje?”
ego psovoda? 😄
ne, jde o prostou ale plnou pozornost psa a s tím spojené i okamžité provádění povelů, funkční věc…..
“Přičemž je to naučeno sledováním míčku?”
může být ale i nemusí…jako to je špatně?
můj pes měl naučeno “kuk” bez míčku
" Vím, že je to exhibice na hřišti a s praxí to nemá nic společného, ale přijde mi to ujeté.”
schopnost psa se koncentrovat na psovoda je velmi prakticky využitelná věc
co se týká režimu - s HW jsem dělala sportovní kynologii, střední temperament (jeho sportovní hmotnost 49,5 kg, projev na poslušnosti i stopě byl adekvátní, i to tak rozhodčí komentovali), IPO3 v necelých 3 letech - panelákový pes a tudíž měl jasný čas i podmínky pro odpočinek a totéž pro aktivity. A myslím, že to bylo té kynologii ku prospěchu.
“Měla jsme vážný rozhovor s naším trenérem sportovky, myslí si, že to takhle nikam nedotáhneme..”
a dotáhnout to tedy chcete kam?
A?
“ale pokud dospělý pes stále skáče na člověka, po okrinuti poslechne ale vzápětí začne zase - tak to pro mě proste není zvládnuté. Pokud pes poslechne na par vteřin a zase jde, tak to jednoduše není dotrenovane………ale ta největší energie je převedena jinam než na návštěvu, to už je zase na jiné tema… pokud člověk vyychova několik psu, a s dalším se to nedaří, nemusí to být nutne tím psem, možná jen potřebuje jiný přístup, víc času, víc duslednosti..”
amen 👍
a vo tom to je…..
“ani ten nanny dog (to se totiž musí vychovat)”
tohle bych viděla tak (i jako majitel jedné nanny dog), že to musí být v prvé řadě v tom psu, a až k tomu se řadí výchova
dávám na nudličky do “číny”
do “hrnce” (na kousky kuřecí, brambory, žampiony, cibule, paprika, pórek, cuketa a cokoliv dle chuti ….koření, troška oleje, peču pod pokličkou a pak zapékám bez…možno přidat sýr…)
teď jsem dělal cuketové hranolky (ve friťáku)
pro hubnoucí - přidat do dukanových placek
peču perník s cuketou, super věc
ona ta cuketa v podstatě nemá žádnou chuť, je tam jako mokrá složka
jemně strouhanou cuketou třeba zahušťuji guláš
je pravda, že ta fešanda na fotce drží klacek zrovna tím fakt nebezpečným způsobem ….
netopýři nakažení vzteklinou nejsou schopni létat, tvrdí media
převozové sanitky existují