To člověka na první dobrou napadne otázka, na tento složitý problém, jak to u všech všudy řeší ty milióny lidí se dvěma a více psy různého stáří?
Mí dva psi s věkovým rozdílem 7 let měli každý svou misku a v ní každý svou krmi, každý jinou.........😊
Jinak doporučím si číst složení a analytické složky na balení granulí, ne nadpisy, člověk pak zjistí, že se nijak neliší, nebo nepodstatně, nebo že granule pro seniory jsou třeba plné sacharidů a že to asi nebude to pravé ořechové.
Také se dá upravit dávkování a také se dá přidat řízený pohyb a také se dá přejít na stravu tzv přirozenou, kde si člověk snáze pohraje s množstvím bílkovin, sacharidů i tuků. energie.
(tedy a upřímně, to je tak divný dotaz až mi to přijde jako reklama....🙄)
Brala jsem jako standart, že zvířata, která nejsou na chov se kastrují. Samozřejmě bych jako záčatečník si nechala poradit, tahle otázka proč nekastrovat mě nenapadla.
nic nemusel, může tam být nějaká pravděpodobnost, protože předci a jejich sourozenci byli "zdraví", dožili se požehnaného věku, protože rodiče a jejich rodiče mají provedená vyšetření relevantní pro dané plemeno......a zrovna kavalírci příkladem zdravého plemene nejsou
"Leckdo by označil naše kočky taky za chudáky, že jsou zavřený doma. Jenže víte co? Ono když jim uzpůsobíte prostor, věnujete jim čas (hra, trénink,..) tak opravdu nijak nestrádají. To zvíře většinu dne stejně prospí a pokud mu zvládnete nabídnout alternativu k lovu (hra) a trochu je donutíte přemýšlet (třeba klikr trénink), tak jim ty potřeby naplníte...Sice jinak, pro vás třeba nepřirozeně, ale naplníte. Naše kočky třeba ani jít ven netouží."
Tenuri, ty máš kočky šlechtěné, z člověkem řízeného chovu, že? Z chovatelského prostředí, jejich rodiče a rodiče jejich rodičů a ......dtto, ne?
Máte zcela mylnou představu, k čemu by zavedení takového seznamu mohlo postupně vést."
(budu předpokládat, že hm má být hmn)......raduz, na základě čeho si myslíš, že znáš nějaké moje představy? skoro bych řekla, že zde nic takového neprezentuji....
"NÁVRH USNESENÍ o zlepšení právních předpisů EU týkajících se volně žijících a exotických zvířat, která mají být chována jako zvířata v zájmovém chovu v Evropské unii, prostřednictvím pozitivního seznamu EU"
tak "pozitivní seznam" se týká jen volně žijících a exotických, viz citace výše
jako ten strašlivý strach ze zoonóz? to je taková snůška kravin, že asi nemám ani sílu to rozplétat.
ale jo, ppkud je nutné chránit lidstvo před chlamydiózou, salmonelózou a lymfocytární choriomeningitidou a leptospirózou, pak je samozřejmě nutné zakázat chov všeho živého. a ven vycházet ve skafandru. ba ne, radši všechno vystřílet.
Ta uvaha vychazi z ceho? Podle mne takto my nefungujeme, tudiz ani psi nejspise.Kdyz ten mechanismus zjednodusim, pro jistotu jen u psu .... takze vlastne Vy se domnivate, ze kdyz napriklad psa ztlucu holi, a pak mu dam balik piskotu, nebude to mit nasledky? To se mi teda fakt nezda, nikdy jsem o takovem mechanismu neslysel ani necetl.
1. chvd, můžeš mi popsat princip metody nepopo? jakože vysvětlit, abych ji pochopila?
2. tresty a odměny fungují na zcela každého, člověka, psa, kočku,......
3. jdu venčit svou šípkovou růřenku, na chvíli se mi vzbudila, tak aby se nepopo......
"té důvodové zprávě dokážu oponovat naprosto jednoduše. invazní druhy řeší už dávno jiné nařízení, které mmch zakázalo celoevropsky chov nutrií. v našich podmínkách opravdu ara ani ten axolotl invazním druhem nejsou a nebudou. a vážná hrozba pro život lidí? vzpomínáte si na ten seznam, že? stehlík, osmák degu... strašlivé nebezpečí, všichni umřeme."