“Já kocourovi dala starý plech na pečení ale štve mě jak se snaží všechno zahrabat a tím pádem vyhází kamínky všude okolo.”
to není chyba kotěte ale člověka, že použil nevhodnou nádobu. Kočičí wc mají stěny vyšší a mohou být i uzavřená
“A také to má nějak přehozeny, většinu dne prospí a v noci obtěžuje.”
to je naopak zcela v pořádku, pro šelmu kočkovitou. A viz kometa, je předpoklad, že se časem zklidní, dle svého temperamentu, a že i režim přizpůsobí člověku, k čemuž mu může člověk pomoci svou aktivitou - jakože si s kotětem dostatečně hraje přes den a v noci je usilovně ignoruje, maximálně uhladí ke spánku.
tak prosím nikam neskrývat, to by bylo na palicu, muset to rozklikávat, aby člověk zjistil, jestli ten anonym je stejný jako onen anonym, notabene aby zjistil příspěvek (datum a čas) na který někdo odpovídá či se na něj v textu odvolává
cenu má chovat na jednom každém řádně a úspěšně zbonitovaném jedinci a to ze zcela prostého a zároveň naprosto zásadního důvodu - zachování co nejširší genetické variability plemene (populace)
no myslím to tak, že když něco dělá špatně tak že musím být dusledná, trestat ho a vydržet, trpělivost a když mu trochu povolím že to je špatně a zkazí to jeho charakter nebo jak to je.
no ani ne
úkolem dobrého psovoda je psa vést tak, aby "něco špatně" nedělal, ale dělal všechno dobře. K tomu slouží výchova a výcvik, kdy člověk učí psa jak se má chovat, a to pomocí odměn. A zde je prosím zcela jistě místo pro totálně důslednou důslednost.
Mě trosku děsí, že za žádných okolnosti nechcete snížit komfort svých koček. Jak to chcete s příchodem štěněte udělat?
tak komfort bude automaticky snížen příchodem štěněte, pravděpodobně (ne každá kočka to pociťuje negativně), a pak je třeba od začátku vést štěně i kočky