"Špatně je, že mi nikdo neuvaří svíčkovou"
TAK! Toto je problém! budu se muset vzchopit k akci.......
a ještě - že mi nikdo neusmaží koblihy. Dyndám u mámy, už několik let, na dotaz "co chceš na narozeniny/Vánoce".... a nic! 🙄
"Špatně je, že mi nikdo neuvaří svíčkovou"
TAK! Toto je problém! budu se muset vzchopit k akci.......
a ještě - že mi nikdo neusmaží koblihy. Dyndám u mámy, už několik let, na dotaz "co chceš na narozeniny/Vánoce".... a nic! 🙄
kometa:A já zase říkám, že když se zvíře rozmnoží, znamená to, že podmínky mu vyhovují.
V čem je rozpor?
A neodpověděla jste mi na ty krávy.
podmínky vyhovující pro rozmnožení nutně nerovná se welfare zvířat
chvd:A kdyz jsou tedy ZOO tak skvele, proc je zcela bezna praxe, ze napriklad ty casti ZOO, treba ruzne restaurace,stanky s rychlym obcerstvenim apod. jsou mnohdy za nemale penize vybaveny a nasledne za neumerne male penize pronajaty, aby tam nejaky "trafikant" uskutecnoval nemaly zisk a odvadel ho mimo prijem ZOO ?
a toto je k tématu s názvem "stop pozitivním seznamům zájmových chovů živočichů"?
assil:Jak už jsem psala, na to by každé zoo stačilo pár druhů a granty a dotace a můžou takto dělat vědu bez návštěvníků.
Na záchranu pár druhů není třeba držet někde stovky nebo tisíce dalších nijak ohrožených druhů.
assil, v zájmu logiky diskuze a argumentace - ptala ses na rozdíl mezi aqua a zoo - teď a tady, ne na "co by kdyby".......a ten rozdíl tam prostě je
obecné pravidlo zní, že počet wc doma = počet koček + 1
jestli to je nutné nebo ne už je věc individuální, záleží na kočenkách, jak se shodnou a jak komu vadí používat wc s někým/po někom
ono je také dost podstatné umístění, jak komu vyhovuje
pro fenu je zcela jistě nejlepším řešením nechat porodit, pokud tedy zabřezla. Zejména pokud jde o chovnou fenu.
" 56 až 58 kilo na 170 výšky"
tý vo.e 🙄
a pak že život není sfiňa.....😎😄
Anonymní:Tohle pomůže:)
a čemu?
"pry jsou casto nemocne, tusim na ledviny nebo jatra rikal"
u perských koček jsou uváděna onemocnění jater, ledvin a srdce
a ne, s krmením to nesouvisí
efe, je mi moc líto......☹️
od mámy
kuřecí krky
doron, skelety skelety a zase skelety
jsem se tak podívala, jaké jsou změny na ifauně, i nahlédla jsem do poradny a tam toto (jako možná to tam bylo od začátku, nevím):
"Cítíte, že máte ve výchově psa jisté mezery, nebo se chcete zodpovědně připravit na výcvik štěněte? Nenechte si motat hlavu samozvanými odborníky z řad přátel či internetových diskutérů. Zeptejte se našich kynologů s desítkami let praxe a chutí vám pomoci."
no jsem dotčena! sprosťáci jedni........😎
to nejvíc, co můžeš pro štěňata udělat, je dát si práci s výběrem nových majitelů a včas jim je předat
ono dobře socializovat tlupu štěňat, protože musíš socializovat jedno každé zvlášť, nechť nemá oporu sourozenců, není žádná sranda
plemeno, jestli se můžu zeptat?
"kdy je nejzaší termín pro prodej do nového domova."
žádný není. Taky si je můžeš nechat....
"Je pro štěně špatně mít ho doma třeba pět měsíců a pak ho až dát pryč?Myslím po citové stránce štěněte kdy bude nejmíň strádat"
pro štěně není důležité citové naplnění jeho chovatele, ale navázání se na jeho životního parťáka, tedy nového majitele (a to včetně socializace a výchovy/výcviku). A to se děje nejlépe po tom sedmém týdnu života štěněte (čímž myslím odběr nejlépe v 8. týdnu, v 9. týdnu to prý není vhodné, v 10. týdnu, mini plemena se dávají i později) . Jistěže jsou chovatelé, kteří se zvládnou po všech stránkách dobře o štěňata postarat i déle, než ty dva měsíce (taková socializační fáze 8-12 týdnů), a jistěže existují lidé-ti noví majitelé, kteří se o psa dobře nedokáží postarat třeba i nikdy. Ale prostě platí úvodní premisa. Obecně - štěne nejlépe zvládá změnu "smečky" hned po 7. týdnu.
"povaha zavísí především na výchově."
NE! Povaha je vrozená, na výchově záleží chování psa. A to, jaká ta výchova musí být záleží na povaze.
"Kastrovala bych jednnodušše, protože nejsem schopna ochovat štěnata a poskytnout jim dostatečnou péči - odchov bych nechala zkušenejším."
To, že má pes pohlavní orgány neznamená, že se MUSÍ rozmnožovat! Ona se jich ani většina nerozmnožuje.
"Co je špatného na tom, že přiznám, že se bojím, že mi zvíře zabředne?"
za mě to, že předpokládáš, že svou fenu nebudeš mít pod kontrolou
Tenurri:Ano, obě mé kočky jsou šlechtěná plemena a mají i přímo ve smlouvě, že se nesmí pouštět volně ven, jejich rodiče a rodiče rodičů taky byli zvyklí žít uvnitř, i když chovatelka Willyho má nádherné průchozí voliéry na zahradě, tak volný pohyb předci mých koček rozhodně neměli.
ano
a to, co jsi napsala o tom životě doma se bude ve značné míře vztahovat na takovéto kočky, na ty "domácí přírodní", na ty tzv. oyčejné, jejichž předkové taky třeba nikdy práh lidského obydlí nepřekročili a které se rozmnožovaly a rozmnožují dle svého, na ty toto bude platit menšinově.
ono, u psů se předpokládá, že "se to uhlídá"
a normální majitel si to taky uhlídá, psa i fenu