jdu poprosit, zda by bylo možno přesunout diskuzi z tématu “habešská kočka” a to počínajíc příspěvkem komety 9.7, 8:17:36, do tématu “zvýšená hladina kyseliny listové u kocoura”, kam to všechno patří? Takto je to zbytečně matoucí. Děkuji.
Příspěvky uživatele
hmn
“Říkám si , jestli ty kočky čistě domácí , nejsou v nějakým permanentním stresu a tak se to podepisuje na imunitě či co…, zdá se mi, že jsou nějaký stonavý…”
ale kdeže! Kočka je přeci kočka domácí a tak má sedět doma! To je pro ni přeci to nejlepšejší, to každý zodpovědný majitel musí vědět! 😉
(biaca, to prosím není k tvým kocourům, ale nedalo mi to……. 😎)
“Osvěta jede docela dost minimálně posledních 10 let”
já na té osvětě vidím jeden problém - nevysvětluje pojem PLEMENO a smysl organizovaného chovu. Co dělá psa příslušníkem plemene, že to nejsou jenom chlupy, že to není jen to, co člověk vidí, ale i to, co nevidí, neboli genotyp, a co je schováno v tom PP, které je založeno na oné, více či méně (bohužel), organizovanosti (sběr dat, proces uchovnění, nějaké ty požadavky na rodičovský pár).
A může si za to i ten organizovaný chov, páč ne každý klub se stará jak by bylo záhodno
“Myslela jsem, že by to mohlo někomu pomoci, ale asi jsem neměla příspěvek zveřejnovat.”
nenenenene
jedno z mála zajímavých a věcných témat. Jsem zvědavá, co a jestli vůbec něco se z toho vyklube. A je zajímavé, jak různě to vidí osoby odborné.
Můj pes takto zvracel, když mu nesedly granule, ale to zvracel každý den, granule letěly velice rychle pryč.
sardullah, děkuji za vysvětlení
“Co je teda u nás problém jsou bodláky…na ty je extrémně chytavá….ty snad na ní skáčou i z dálky. …. pak teda na ocas…to je děs.”
to jsem si v době kovidu dovolila mít kovid, tak venčil manžel. A takhle si přišli z odpolední domů, chlap ani bů ani mů, k večeru se pes přišel přitulit na gauč, jak je jeho zvykem a jak ho drbu tak zavadím rukou o ocas - no sodoma gomora, plný bodláku a po té době již nevypreparovatelných 😠…..a chlap jako jo, má tam bodláky….💣…….a od té doby má ocas jak orvané koště bo horní část jsem musela zcela ostříhat. Jsou to už tak dva roky, možná i déle a ocas už nezarostl😕
Verun:A koupe se kvůli srsti nebo že by to potřebovala kůže?
Já když vidím psí “místo”- pelech po týdnu, co jsem ho převlekla do čistého prostěradla, je to fakt kekel. A to se pes zdá být čistý, to ho beru vlhčenýma ubrouskama, když mám pocit, že se nadmíru válela venku v prachu….
ad plemeno: nebožka erdela měla srst co do ní vše zalezlo, kamarádka s flatkou šla z vycházky s čistým psem já se šmurýnou
známí mají KK, normálně udržované, normálně živené, postelové, ale to když podrbu, tak pak si vydrhnout ruce, jak je to mastné a špinavé. Tohle celoživotně od HW a PHP neznám, a ti koupel neznali/nezná. Ta srst je prostě zcela jinde.
ty uši jsou prostě boží 😍
“Tak řekněme taková, která plemenu aspoň neublíží, když už tam nevnesou žádné zlepšení.”
“zlepšovatel” se pozná v podstatě až na konci své kariéry, a ještě by to někdo musel hodnotit (selekční index)
jinak k tomu slouží hlavně bonitace, která má mít smysluplná kritéria, aby se do chovu nepouštěly dědičně nemocná a/nebo nestandardní zvířata. A svod, který hodnotí nejen tedy ty svedené potomky, ale i/zejména rodiče a jejich plemennou hodnotu.
Lze nesouhlasit s požadavky na uchovnění u četných plemen (jakože nic), ale určitě nelze požadovat “vyjímečnost” rozmnožujících se jedinců.
“čím je vaše fena tak výjimečná”
lidi, prosím vás, nechte už toho šíření takového bludu!
Pokud by se rozmnožovala pouze vyjímečná zvířata (to jsou jaká?), tak by plemeno šlo za pár generací do absolutního kopru!
“Já si třeba uvědomuju, že jsem v tomhle zcela neobjektivní , moje kočka mi nevadí, když vidím na zahradě cizí kočku,. hned se čílím, co tady ta potvora dělá, chce snad zabíjet moje ptáčky?!?!”
1. jsem objektivní. Já se nečílím, co dělá cizí kočka na mé zahradě, protože ona není na mé zahradě, ale má zahrada je na jejím teritoriu! A obecně na teritoriu dalších obyvatel této planety! Tak se jenom starám, aby skrzevá psa nikdo nedošel úhony.
2. Ani ptáčci nejsou ničí, a pokud se budu chtít rozčilovat, tak nad tím, že ta drůbež vraždí tak užitečný hmyz a žížaly atd. 😉
jo, to by musela být ta ohrada pro slepice uprostřed psovo teritoria, aby liška musela vlézt ke psu, jiná cesta nebyla. Pak by to i mohlo fungovat.
pes samozřejmě volný, ne na špagátu
orionka:Možná, kdyby to bylo v nějakém satelitním městečku na okraji Prahy……Na vsi se tím nikdo zabývat nebude a vy byste byla za magora a udavače.
není to o kočkách, ale fčil v místním zpravodaji místostarostka apeluje na lidi zde se pohybující, dovolenkáře, nechť neodchytávají každého psa a neodváží ho bůhvíkam, který se pohybuje venku bez majitele, neb drtivá většina z nich toho majitele má a také se k němu vrátí…..neb jsme na vesnici a tady to tak chodí 😉….holka mě mile překvapila 😄
Anonymní:Klidně mě ukamenujte, kočku chytit a odvést 100 km daleko. A pokud to bude pokračovat tak postupně všechny
tak to je krádež a týrání zvířete k tomu, proč ne, žejo…….
verun má psa hladkosrstého, a bišonek nemá srst australáka. Opravdu je třeba rozlišovat typ srsti.
“Byl by to jeden velkej cucek a ještě k tomu smraďoch.”
nebyl, pokud by byl řádně vyčesáván, ani by nesmrděl, pokud by k tomu nebyl nějaký vnitřní důvod, nebo se tedy nevyválel v tlející rybě, např.. AUO se češe, češe a zase češe! Koupel jen když je opravdu důvod.
nedávno jsem šla se psem z procházky, kolem druhé hodiny odpoledne, a vidím u sousedů u baráku lišku, psa mají na řetězu a mohl se zbláznit……liška kouká na nás, stojí, kouká a pak šupajdí za barák a pryč. Ten pes je venku trvale a skoro trvale na řetězu, slepice na témže dvorku. A před pár dny mi souseda říká, že jim liška zlikvidovala slepice. To k té naději, že liška nevleze tam, kde bydlí i pes.
megi-the-pes:Kocour si to pohlídá.
jooooo 😀
nechá označkovat cizího televizi v kuchyni a pak to přeznačkuje 😄😎 (TV kaput)
megi-the-pes:Nejsou to české produkty.
a julie=erika=reklamní agent
čtu nadpis + přezdívku tazatele = automaticky mi naskočil teriér
šeltie sice uřvaná je, ale jen na to bych nespoléhala. A nechat ji venku na dvorku v noci, to už je na hranici týrání, pro toto plemeno.
funguje 👍
furt nic 😕