tak tak
a proto jsem měla psa blonďáka a teď po běloušovi běloušku
manžel černého psa neprotlačil…..
tak tak
a proto jsem měla psa blonďáka a teď po běloušovi běloušku
manžel černého psa neprotlačil…..
“Takže zde diskutující, můžete se pohoršovat nad dalším množením čehokoli, co není ze stanice nebo s PP, ale původní chovatelé si za to můžou sami.”
ne, původní chovatelé za to nemůžou, viníci jsou ti, kteří odchovávají bPP (pokud se bavíme o šlechtěných plemenech)
jinak ty úvahy jsou poněkud podivné, kočka opravdu není pes……ještě editnu, po přečtení posledního příspěvku od Anonyma - ty úvahy jsou ještě podivnější, než podivné……😎
“že kdyby kázdé koťe/šťeně, které není určeno k dalšímu množení a je prodáno zákazníkovi pro radost, sterilizovali/kastrovali”
….tak jsou prasata non plus ultra a možná i nelegální
k dotazu :
kdyby to byla kočka “obyč” venku běhající, tak už by ta koťata měla
co se týká chovu řízeného lidmi, tak platí vyhláška, která říká, že kočka může být kryta od dosažení věku 12 měsíců.
Zde odkaz, ne na tu vyhlášku (ta je tam zmíněna), ale na Sdružení chovatelů koček a metodický list k chovatelskému řádu, týkající se otázky :
https://www.schk.cz/ml-chovnost-kryti-volny-a-rizeny-chov.html
Alegrie:Proč by měla u porodu zemřít? Proč vlastně pohrdáte kočkami bez papírů, je jich pořád většina a určitě jsou stejně životaschopné jako s papíry.
Alergie, nelze směšovat dva rozdílné světy - tzv. “obyčejné” kočky, tedy žádné plemeno, žijící si svým životem včetně rozmnožování (většinou) a organizovaný chov plemen (bez ohledu na to, že některá plemena vznikla přirozeně a v zemi původu tak třeba i dosud žijí), kde plemeno = standard, chov řídí člověk, viz příspěvek od Arzisky (zde si prosím dovolím poznámku, že chovatelé řeší zdraví, protože člověkem řízený chov to nezdraví vytvořil)
“Pes a mačka - môžu spolu fungovať - ale je to skôr výnimočné”
tak u nás ta výjimka dělá 100%, zahrnuji do toho i mámina havaňáka a naši malou princeznu. A kočkami myslím číslo blíže 20ti.
kapku bych v těch úvahách rozlišovala štěně a neštěně…….
“Tak když jsou lidi pryč, tak je snad fuk jeslti ten pes je na zahradě nebo v domě?”
ani ne. Jak píše kometa, štěně venku někdo čorkne, otráví. Štěně venku je prostě samo venku mimo “doupě smečky”, s jejími pachy. Štěně venku se učí samo různé věci, které třeba člověk úplně nechce - jako honit kočky, štěkat na vše, co se kde pohne, zahradničit, sežrat kde co nepoživatelného….
A návyk na pobyt doma je užitečná věc.
8-9 hodin bez člověka dospělý pes zvládne, většina majitelů bude pracujících. A přirozený režim psa hlásá hlavní spánek na dobu plus mínus 8-16 hod.
u štěněte to bude jinak
“prostě vše co potřebuje”
já jenom - máte představu, co by taky mohl labrador, pes lovecký, potřebovat?
jestli si může štěně hůře zvykat? Ten předpoklad tam zcela jistě je. Zda a do jaké míry se naplní záleží na povaze štěněte a na chovateli.
1. ti jistě dá návod chovatel
2. doporučené krmné dávky jsou vždy uvedeny na obalu granulí (jen je třeba dobře číst a to třeba to, že hmotností psa v tabulce se rozumí ta, kterou bude mít pes v dospělosti)
3. řídíme se štěnětem, jeho kondicí a také názorem (jak na velikost tak i počet krmných dávek)
děkuji
Sardullah:Teď se trochu bojím zeptat…jakože osud…jakože máš 3 hafany a nebo jeden z kluků odešel za duhový most??
Aribo (PHP) byl jedináček od 9/2016
Moira je také jedináček, přivezli jsme ji včera
a toto pondělí člověk chce a potřebuje vytěsnit z paměti…..😢
megi-the-pes:🙂 Jste se s kluky nudila, že? Užijte si to. 😀
to ne, ale tak to zařídil osud
Sardullah:Jako koukám na ty fotky…?? Něco mi uniklo, máš nový štěndo a nebo to je archivní z pyrenejákova dětství??
to je naše nová princezna (mám holku 😲)
pro tu jistotu bych těch textilií a vhodných propriet vzala více, kdyby třeba štěně zvracelo a opakovaně, nebo se počuralo, nebo…... Misku a vodu. My vezli teď 3 hodiny a díky serpentinám přes hory se všechno hodilo.
tak u nás zatím vetbedka, respektive drybedka, a v noci hezky postel 😊
“střídání zácpy a průjmu. Nikdy v životě jsem neměla zácpu. Ani by to nešlo, protože jdu na velkou minimálně 2x denně.”
ale to není příznak, který být musí, ale může. A to platí o příznacích obecně, mohou být fakt různé.
dráždivé střevo
tak spolutchýni diagnostikovali crohna někdy mezi 40 a 50tkou, v době, kdy už vážila nějakých 35 (plusmínus)kg. A to proto, protože lékaři nejsou ochotni i schopni řádné diagnostiky a diagnózy. Rozhodujícím vyšetřením bylo až CT (nebo MR)