Pořád se mi to seká, mizí mi psaní, musím pořád restartovat.. Buď mi končí tablet, nebo nevim…. Ozvu se až budu doma.. Ještě sem dam fotky hub, co, jsem našla.. Prý jsou to vzácné holubinky zelené.. Hm,?? Zná je nekdo?
ano, holubinky zelené, resp. nazelenalé, jedlé a nijak vzácné, u nás rostou zcela běžně a hojně, teda když nějaké houby rostou 😠.
Mám granule max měsíc, pak letí, nebo toho nekupuji tolik. Ony se už kupují s plísněmi… no to je jedno. Jakmile tu granule někde leží, což budou, pokud tam nasypu kilo, namočí se, což se prostě stane, je tu pes a kočky pijí a žerou maso a jogurt a kaši, tak to vyhodím. A ony ani pes to bez vůně nebo navlhlé jíst nechcou. Leda že je zásobník, aut. krmítko, kde ta vůně zůstane, možná by to jedly, ale jak pak budu volat - děcká, jíííídloooo!!! A už utíkají.
to se přiznám, že jsem z toho paf
s kočkami žiji déle než se tady objevily granule, resp. než jsem si toho všimla, a vlhké/mokré granule hodné vyhození byly jen ze dvou důvodů - kočka se nažere a vzápětí totéž do misky vyblije, a nějak to namočím já a to třeba tak, že přeliju kytku, která je nad miskami a z ní to vyteče do misky, nebo prostě něco vyliju. Žádná jiná možnost není. Misky jsou malé, žádná kila nesypu, doplňuji minimálně jednou denně, s výjimkou těch, které jim nejedou. Granule mám na jiném místě, než krmím mokré a pes se k nim nedostane.
Moira taktéž nechce, chúďa moje malé zvrací, a je to ze zatáček (a manžela coby řidiče😎). Ale není to až tak zlé, ze začátku chvilku kňourá, pak se uloží a pokud jedeme jen krátce, tak OK. Takže musíme pilovat krátké jízdy a postupně natahovat.
Samozřejmě. O pozitivním seznamu. Ale ve vztahu ke psům. Problematika chovu a držení psů je, aspoň podle mého názoru, jiná, než problematika chovu a držení divokých zvířat.
pozitivní seznam nemá vztah ke psům pokud vím
a ano, je to o něčem jiném u psů mi nechybí zákazy, ale vzdělání, znalosti, které by zakládaly rozumné soužití člověka a psa
mi je smutno z toho bžiliónu živých bytostí, divokých, které jsou odsouzeny k životu v zajetí jen díky svévoli člověka, a bez jakékoliv možnosti obrany, natožpak názoru…..
tak granule by se někdy zkazily, to jistě ale zcela jistě se nezkazí tak rychle, aby nemohly být trvale k dispozici a že jsou zkažené, když to neřekne vlastní nos, tak kočka zcela jistě ano (v normálním prostředí, což teda doma máme)
úplně nikdy se mi nestalo, aby se granule v misce zkazily, a to ani v minulosti v chatovém režimu
jsem ještě neměla slintací kotě/kočku 😲 (teda jo, ale to byl příznak zdravotního problému)
co se nesní, do krabičky do ledničky, nabídnu později, zbytky jdou večer chudákovi Mikešovi (kterého z jeho domu vyhání jejich lovecká fena)…nebo pes
granule k dispozici trvale + krmím, jak se kdo dostaví a si řekne, platí pro malé i velké a když kotě dávku sežere a kouká, že by ještě, tak dostane ještě (pokud to není otesánek, který se přežírá a pak zvrací).
Třikrát denně a ještě procházky je málo? Takže je lepší 8-10 hod.denně trčet doma sám bez venčení?
“Takže je lepší 8-10 hod.denně trčet doma sám bez venčení?”
jak už bylo výše psáno, oni to většinou, přirozeně, prospí
ale :
“Třikrát denně a ještě procházky je málo?”
není procházka jako procházka, tam může spadnout 10 minut kolem baráku šnečím tempem stejně jako 3 hodinová tůra, akční událost běhací atd.atd., výcvik ani nezmiňuji (tedy zmiňuji 🙂). Co zvládnou tito lidé si musí ujasnit sami.
V každém případě štěně potřebuje daleko více a taky nutno předpokládat vyšší temperament, ony ty procházky nejsou jenom o vykonání potřeby, ale naplnění potřeb fyzických i psychických.
takže úvaha o psu by se měla točit kolem plemen s nízkým temperamentem, menších až malých (jako z placu mě napadá francouzský buldoček, mops, brabantík?), a úvaha o psu z útulku, či z něčeho jako “plemeno XX v nouzi” je také dobrá. ….a samozřejmě při výběru plemene je třeba si uvědomit i případné zdravotní problémy s plemenem svázané