Aktuálně: 3 504 inzerátů217 040 diskuzních příspěvků18 332 uživatelů

Příspěvky uživatele

hmn

hmn
hmn 06.09.2023, 15:31:14 xxx.xxx.33.9

“Ad poznání: Jak lze etologicky prokázat, že kočka něco nedělá jako naschvál?”

otázka zní, jak lze prokázat, že něco naschvál dělá (což je mmch činnost spojující minulost, přítomnost, budoucnost, plánovitá, vědomá…..)

“Já jsem u zkoušky v jiném postavení. Kočky jsou mí partneři.”

jak to souvisí?

hmn
hmn 06.09.2023, 15:22:09 xxx.xxx.33.9

“ať každý sdílí svůj názor. Nikomu neberu ten jeho”

tak tu myšlenku je dobré fixovat třeba na zkoušky, až bude zkoušený prezentovat svůj názor, byť zcela mimo poznání…….😉

hmn
hmn 06.09.2023, 11:37:59 xxx.xxx.33.9

ty světle červené být jedlé nemusí

hmn
hmn 06.09.2023, 08:35:39 xxx.xxx.33.9
Bobca:

Pořád se mi to seká, mizí mi psaní, musím pořád restartovat.. Buď mi končí tablet, nebo nevim…. Ozvu se až budu doma.. Ještě sem dam fotky hub, co, jsem našla.. Prý jsou to vzácné holubinky zelené.. Hm,?? Zná je nekdo? 

Obrázek Obrázek

ano, holubinky zelené, resp. nazelenalé, jedlé a nijak vzácné, u nás rostou zcela běžně a hojně, teda když nějaké houby rostou 😠.

hmn
hmn 06.09.2023, 08:31:52 xxx.xxx.33.9
megi-the-pes:

Mám granule max měsíc, pak letí, nebo toho nekupuji tolik. Ony se už kupují s plísněmi… no to je jedno. Jakmile tu granule někde leží, což budou, pokud tam nasypu kilo, namočí se, což se prostě stane, je tu pes a kočky pijí a žerou maso a jogurt a kaši, tak to vyhodím. A ony ani pes to bez vůně nebo navlhlé jíst nechcou. Leda že je zásobník, aut. krmítko, kde ta vůně zůstane, možná by to jedly, ale jak pak budu volat - děcká, jíííídloooo!!! A už utíkají. 

to se přiznám, že jsem z toho paf

s kočkami žiji déle než se tady objevily granule, resp. než jsem si toho všimla, a vlhké/mokré granule hodné vyhození byly jen ze dvou důvodů - kočka se nažere a vzápětí totéž do misky vyblije, a nějak to namočím já a to třeba tak, že přeliju kytku, která je nad miskami a z ní to vyteče do misky, nebo prostě něco vyliju. Žádná jiná možnost není. Misky jsou malé, žádná kila nesypu, doplňuji minimálně jednou denně, s výjimkou těch, které jim nejedou. Granule mám na jiném místě, než krmím mokré a pes se k nim nedostane.

a že jsou granule OK mi zcela jasně řeknou kočky

Není to jen problém menežmentu, megi?

hmn
hmn 05.09.2023, 14:17:15 xxx.xxx.33.9

Moira taktéž nechce, chúďa moje malé zvrací, a je to ze zatáček (a manžela coby řidiče😎). Ale není to až tak zlé, ze začátku chvilku kňourá, pak se uloží a pokud jedeme jen krátce, tak OK. Takže musíme pilovat krátké jízdy a postupně natahovat.

hmn
hmn 05.09.2023, 14:13:28 xxx.xxx.33.9
balu:

Samozřejmě. O pozitivním seznamu. Ale ve vztahu ke psům. Problematika chovu a držení  psů je, aspoň podle mého názoru, jiná, než problematika chovu a držení divokých zvířat.

pozitivní seznam nemá vztah ke psům
pokud vím

a ano, je to o něčem jiném
u psů mi nechybí zákazy, ale vzdělání, znalosti, které by zakládaly rozumné soužití člověka a psa

hmn
hmn 05.09.2023, 13:45:56 xxx.xxx.33.9
balu:

Proc píšete o divokých zvířatech, když zde je řeč o psech?

a já myslela, že o pozitivním seznamu, viz příspěvek assil dnes v 09:47:49 a následující reakce
sama o pozitivním seznamu ve svém příspěvku píši

a zde : “Fakt žasnu, kolik je tady mezi námi zastánců zákazů. A je mi z toho smutno.” nic o psech není a logicky to navazuje (i) na pozitivní seznam.

proto píši o divokých zvířatech

hmn
hmn 05.09.2023, 12:56:35 xxx.xxx.33.9

mi je smutno z toho bžiliónu živých bytostí, divokých, které jsou odsouzeny k životu v zajetí jen díky svévoli člověka, a bez jakékoliv možnosti obrany, natožpak názoru…..

hmn
hmn 05.09.2023, 11:06:15 xxx.xxx.33.9

tak granule by se někdy zkazily, to jistě
ale zcela jistě se nezkazí tak rychle, aby nemohly být trvale k dispozici
a že jsou zkažené, když to neřekne vlastní nos, tak kočka zcela jistě ano
(v normálním prostředí, což teda doma máme)

úplně nikdy se mi nestalo, aby se granule v misce zkazily, a to ani v minulosti v chatovém režimu

hmn
hmn 05.09.2023, 09:13:19 xxx.xxx.33.9

jsem ještě neměla slintací kotě/kočku 😲 (teda jo, ale to byl příznak zdravotního problému)

co se nesní, do krabičky do ledničky, nabídnu později, zbytky jdou večer chudákovi Mikešovi (kterého z jeho domu vyhání jejich lovecká fena)…nebo pes

granule k dispozici trvale + krmím, jak se kdo dostaví a si řekne, platí pro malé i velké
a když kotě dávku sežere a kouká, že by ještě, tak dostane ještě (pokud to není otesánek, který se přežírá a pak zvrací). 

hmn
hmn 05.09.2023, 08:03:55 xxx.xxx.33.9

ta první myšlenka na první kuk je něco jako brazilská fila

a ten pohled mi připadá jako ztělesněná nedůvěra 

hmn
hmn 04.09.2023, 18:15:39 xxx.xxx.49.50
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 04.09.2023, 16:55:33

kurňa, to je důstojnost sama 👌🙂

hmn
hmn 04.09.2023, 09:19:14 xxx.xxx.49.50
Mi:

Třikrát denně a ještě procházky je málo? Takže je lepší 8-10 hod.denně trčet doma sám bez venčení? 

“Takže je lepší 8-10 hod.denně trčet doma sám bez venčení?”

jak už bylo výše psáno, oni to většinou, přirozeně, prospí

ale :

“Třikrát denně a ještě procházky je málo?”

není procházka jako procházka, tam může spadnout 10 minut kolem baráku šnečím tempem stejně jako 3 hodinová tůra,  akční  událost běhací atd.atd., výcvik ani nezmiňuji (tedy  zmiňuji 🙂). Co zvládnou tito lidé si musí ujasnit sami. 

V každém případě štěně potřebuje daleko více a taky nutno předpokládat vyšší temperament, ony ty procházky nejsou jenom o vykonání potřeby, ale naplnění potřeb fyzických i psychických. 

takže úvaha o psu by se měla točit kolem plemen s nízkým temperamentem, menších až malých (jako z placu mě napadá francouzský buldoček, mops, brabantík?), a úvaha o psu z útulku, či z něčeho jako “plemeno XX v nouzi” je také dobrá. ….a samozřejmě při výběru plemene je třeba si uvědomit i případné zdravotní problémy s plemenem svázané

hmn
hmn 03.09.2023, 07:41:50 xxx.xxx.49.50

nám se venčí dobře……venčím medvěda probírajícího se ze zimního spánku, vydru, skokana, divoké prasátko, divokého mustanga…psa ve výběru nemám 😄😎😈

hmn
hmn 02.09.2023, 08:57:01 xxx.xxx.49.50

“Kdo rozmlátí tento argument, dostane ode mě granulku.”

jaký argument? ten “nemám ráda”? to se vyvrátit přeci nedá…..

hmn
hmn 01.09.2023, 07:22:35 xxx.xxx.49.50

přizvednout ji drže za krkem a rychle vložit tabletu do krku, ne do úst, ale do krku, kočka zvládne a některá si toho téměř ani nevšimne

a pak, elegantní řešení, ta kapka za krk