Aktuálně: 3 732 inzerátů210 785 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

hmn

hmn
hmn 07.09.2023, 15:13:48 xxx.xxx.33.9

Složení čtu, třeba u granulí jako je Pedigree to ještě poznám ale u těch ostatních třeba je na pytli napsano super čuper 70% masa

nečti nějaká hesla někde na pytli (což je těch 70% masa), ale skutečně složení :xxx a analytické složky:xxx

ve složení musí být složky uváděny sestupně dle množství
takže pozor, pokud je uváděno maso, pak obsahuje cca 70% vody, takže z těch třeba 18ti% čerstvého kuřecího máme po odečtení vody nějakých cca 5,4%sušeného masa)

něco o tom třeba tady:

https://www.krmimkvalitne.cz/clanek/17/slozeni-psich-granuli-a-jak-jej-spravne-cist/

a v jiných článcích

hmn
hmn 07.09.2023, 13:28:41 xxx.xxx.33.9
megi-the-pes:

Zaplatit ovčáka, zaměstnance jako? I kdyby jen min. mzda, víte, jaké jsou náklady toho podnikatele na tu mzdu? Jeho samotného to neživí, ještě tak platit dalšího člověka, to už by mohl asi sám raději zůstat u těch zvířat. 

máme také DPP, DPČ (hezká zkratka 😎)😉

hmn
hmn 07.09.2023, 13:23:28 xxx.xxx.33.9

Honzulka, blahé paměti, se mi jednou vyčurala do plechu se štrůdlem, na lince…..😎
ten už konzumovat nešel 😀

ale kdo by je nemiloval, ta zviřátka naše 🥰

hmn
hmn 07.09.2023, 12:26:25 xxx.xxx.33.9

“Tvrdí, že nízký plot plus pes stačí na ochranu, a já beru, že máte protiargument, že to není v souladu s legislativou, že za těchto podmínek by stát neuznal náhrady”

Zákon o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy říká toto:

“§ 6 (1) Náhradu škody na vymezených domestikovaných zvířatech lze poskytnout jen při splnění těchto dalších podmínek: a) skot, kůň, osel a jejich kříženec, ovce, koza nebo prase byli umístěni v době vzniku škody v uzavřeném objektu nebo elektrickém ohradníku anebo při jejich umístění v době vzniku škody mimo uzavřený objekt nebo elektrický ohradník byli pod přímým dohledem fyzické osoby nebo pasteveckého psa,”

jsou v nějaké další legislativě jiné požadavky?

hmn
hmn 07.09.2023, 12:09:50 xxx.xxx.33.9

“Ale ovčácký pes nedělá pasteveckou práci, ani není pastevec.”

ze zákona 115/2000Sb. : “Pro účely tohoto zákona se rozumí ….. e) pasteveckým psem pes těžkého plemene používaného k hlídání vymezených domestikovaných zvířat před útoky šelem, včetně kříženců těchto plemen (např. slovenský čuvač, německý ovčák, kavkazský ovčák, kuvazs, pyrenejský pastevecký pes),”

(fujtajbl - pyrenejský pastevecký pes…… a je to v zákoně!)

hmn
hmn 07.09.2023, 10:23:30 xxx.xxx.33.9

“Pitvou byla diagnostikována zvětšená játra a tím pádem leukémie”

přiznám se, že tady tomu rovnítku mezi zvětšenými játry a leukemií nerozumím.

jinak kočičí leukemie = FELV a tu lze diagnostikovat jednoduchým testem s výsledkem v řádu minut

hmn
hmn 07.09.2023, 10:14:52 xxx.xxx.33.9

zcela jistě to není plemeno na soužití jednoduché

temperamentní lovec, tvrdohlavý

pro aktivního člověka, který respektuje jeho povahu a umí s ní  (a vůbec se psem) pracovat, to může být super volba

pokud je výběr čistě jen podle kožichu, tak to může být průser

hmn
hmn 07.09.2023, 10:04:15 xxx.xxx.33.9

nesmíte porušit volný průchod krajinou pro lidi a zvěř 

ale on ten volný průchod má nějaká pravidla, že? nějaké pozemky jsou třeba vyloučeny…….megí 
tento argument bych asi zrušila, ne?

turistická stezka má přednost 

to nevím
nicméně pohybuji se po Beskydech, a  nemohu si vzpomenout, kde turistická stezka, ba i neturistická pěšina, křižovala nějakou pastvinu
jo, mám to, příchod k hospodě z jedné strany, majitel tam udělal vrátka (dítě chodící ve španělích mi líčilo žebříky pro turisty přes ohrady)

nesmíte ohrozit lidský život

tak to by bylo o výběru plemene

hmn
hmn 07.09.2023, 08:32:52 xxx.xxx.33.9
megi-the-pes:

No tak to vidíte, pastevec  má výjimku, tak co řešit, akorát dobře vybrat.

A co když to bude ovčácký pes… 😀

Zvíře jiného chovatele ale není vlk.

- můžeme dumat, zda pasteveckým psem je myšleno plemeno nebo pes vykonávající danou práci

- ano, není vlk, ale i tom byla řeč. O vlku a legislativě bylo něco v tom manuálu, ne?

hmn
hmn 07.09.2023, 08:07:10 xxx.xxx.33.9

“každý nemá na to, vychovat pastevce a i kdyby, tak malé štěně tam nechat chlívek nemůže a musí čekat aspoň rok, asi spíš víc, než dospěje”

1. a kdyby o tom ten každý roky jenom nepindal, tak už mu stádo hlídá x-tá generace vlastních psů (krom toho, že lze pořídit i psy již velké)

2. roky jsem se musela učit, abych mohla vykonávat svou (bývalou) profesi. Zcela nesrovnatelné s nějakým poznáním o výchově pastevce (kteří stejně hlídají na základě instinktu a ne výchovy)

“Nojo, ale to u nás nejde. Ti razantní psi jsou moc nebezpeční ( já se nich třeba hodně bojím) a taky musí mít relativně volnou ruku, aby si to ošéfovali.”

však neexistují jen KAO, že….

co se týká legislativy…..
nebudu teď hledat kde co, ale minimálně zákon na ochranu zvířat říká :

“Každý je povinen zajistit, aby zvíře, které chová, nezranilo ani neusmrtilo zvíře jiného chovatele. To neplatí, pokud se zvíře jednoho chovatele brání útoku zvířete jiného chovatele nebo pokud zvíře chovatele brání prostor určený k jeho chovu a dále v případě pasteveckých psů při ochraně hospodářských zvířat.”

“Nez pastevce, tak chov zrusim. Tak to ma 90% malochovatelu”
tak tohle je silně silný vysvětlující argument a hned je jasno, proč to nejde….

hmn
hmn 06.09.2023, 15:44:25 xxx.xxx.33.9

“Ty jsi sem zamíchala studentstvo, já ne”

“každý má nárok na svůj názor”, byť nemá oporu v poznání : každý = i studenti, ne?

hmn
hmn 06.09.2023, 15:31:14 xxx.xxx.33.9

“Ad poznání: Jak lze etologicky prokázat, že kočka něco nedělá jako naschvál?”

otázka zní, jak lze prokázat, že něco naschvál dělá (což je mmch činnost spojující minulost, přítomnost, budoucnost, plánovitá, vědomá…..)

“Já jsem u zkoušky v jiném postavení. Kočky jsou mí partneři.”

jak to souvisí?

hmn
hmn 06.09.2023, 15:22:09 xxx.xxx.33.9

“ať každý sdílí svůj názor. Nikomu neberu ten jeho”

tak tu myšlenku je dobré fixovat třeba na zkoušky, až bude zkoušený prezentovat svůj názor, byť zcela mimo poznání…….😉

hmn
hmn 06.09.2023, 11:37:59 xxx.xxx.33.9

ty světle červené být jedlé nemusí

hmn
hmn 06.09.2023, 08:35:39 xxx.xxx.33.9
Bobca:

Pořád se mi to seká, mizí mi psaní, musím pořád restartovat.. Buď mi končí tablet, nebo nevim…. Ozvu se až budu doma.. Ještě sem dam fotky hub, co, jsem našla.. Prý jsou to vzácné holubinky zelené.. Hm,?? Zná je nekdo? 

Obrázek Obrázek

ano, holubinky zelené, resp. nazelenalé, jedlé a nijak vzácné, u nás rostou zcela běžně a hojně, teda když nějaké houby rostou 😠.

hmn
hmn 06.09.2023, 08:31:52 xxx.xxx.33.9
megi-the-pes:

Mám granule max měsíc, pak letí, nebo toho nekupuji tolik. Ony se už kupují s plísněmi… no to je jedno. Jakmile tu granule někde leží, což budou, pokud tam nasypu kilo, namočí se, což se prostě stane, je tu pes a kočky pijí a žerou maso a jogurt a kaši, tak to vyhodím. A ony ani pes to bez vůně nebo navlhlé jíst nechcou. Leda že je zásobník, aut. krmítko, kde ta vůně zůstane, možná by to jedly, ale jak pak budu volat - děcká, jíííídloooo!!! A už utíkají. 

to se přiznám, že jsem z toho paf

s kočkami žiji déle než se tady objevily granule, resp. než jsem si toho všimla, a vlhké/mokré granule hodné vyhození byly jen ze dvou důvodů - kočka se nažere a vzápětí totéž do misky vyblije, a nějak to namočím já a to třeba tak, že přeliju kytku, která je nad miskami a z ní to vyteče do misky, nebo prostě něco vyliju. Žádná jiná možnost není. Misky jsou malé, žádná kila nesypu, doplňuji minimálně jednou denně, s výjimkou těch, které jim nejedou. Granule mám na jiném místě, než krmím mokré a pes se k nim nedostane.

a že jsou granule OK mi zcela jasně řeknou kočky

Není to jen problém menežmentu, megi?

hmn
hmn 05.09.2023, 14:17:15 xxx.xxx.33.9

Moira taktéž nechce, chúďa moje malé zvrací, a je to ze zatáček (a manžela coby řidiče😎). Ale není to až tak zlé, ze začátku chvilku kňourá, pak se uloží a pokud jedeme jen krátce, tak OK. Takže musíme pilovat krátké jízdy a postupně natahovat.

hmn
hmn 05.09.2023, 14:13:28 xxx.xxx.33.9
balu:

Samozřejmě. O pozitivním seznamu. Ale ve vztahu ke psům. Problematika chovu a držení  psů je, aspoň podle mého názoru, jiná, než problematika chovu a držení divokých zvířat.

pozitivní seznam nemá vztah ke psům
pokud vím

a ano, je to o něčem jiném
u psů mi nechybí zákazy, ale vzdělání, znalosti, které by zakládaly rozumné soužití člověka a psa

hmn
hmn 05.09.2023, 13:45:56 xxx.xxx.33.9
balu:

Proc píšete o divokých zvířatech, když zde je řeč o psech?

a já myslela, že o pozitivním seznamu, viz příspěvek assil dnes v 09:47:49 a následující reakce
sama o pozitivním seznamu ve svém příspěvku píši

a zde : “Fakt žasnu, kolik je tady mezi námi zastánců zákazů. A je mi z toho smutno.” nic o psech není a logicky to navazuje (i) na pozitivní seznam.

proto píši o divokých zvířatech