Aktuálně: 3 724 inzerátů210 791 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

hmn

hmn
hmn 21.09.2023, 14:54:34 xxx.xxx.33.9

v naší vesnici nakoupím i v neděli, a ne jen v jednom obchodě 😇

hmn
hmn 20.09.2023, 16:06:14 xxx.xxx.33.9
lesnizinka:

Jiné dveře jako adept na dvířka? Zadní, boční, prostě ne ty vchodové? Taky nemám možnost do baráku, protože všechny jsou francouzské, prosklené.

lze i do skla, ta dvířka

hmn
hmn 20.09.2023, 15:13:38 xxx.xxx.33.9

“Mně spíš šlo o debatu nad tím, zda od důslednosti odhlédnete, použije-li na vás zvíře trik s nějakou svou přirozenou potřebou (vyměšování, svědění… apod.)”

zcela jistě jsem byla striktně důsledná u sportovní kynologií zaměstnaného HW. Ale tam je to tom, jak píše Keriton, mít krom “ke mně” třeba to pocem, krom jasně definovaného “lehni” hajinky bucinky a tak. 

a s pastevcem/kyní - zcela jistě jsem měla/budu mít striktně a důsledně naučené stůj (přivolání mi nějak nebylo potřeba), s princeznou uvidíme, a to důsledně. Nedůsledná můžu být ve všem ostatním životě s nimi (no, přibližně 🙂)

“Když jsem ale v takové fázi výcviku/výchovy, kdy se to teprv všechno buduje, o to víc si dávám bacha na důslednost. Zvlášť u chytrého psa”

velmi souhlasím. On má pak člověk “fóra” do života

Skoroposlušnost vedla k nezvládnutí a ke ztrátě té svobody. Teprve teď, když znovu cvičíme “na vojáka”, se ke svobodě zase vracíme. Svoboda je důvěra a důvěra je jen s úplnou poslušností.”

je to tak
(jen ono s těmi pastevci je ta free okecávačka dost funkční teda)

hmn
hmn 20.09.2023, 12:42:57 xxx.xxx.33.9

inšpirací si dát špiritus a nohy nahoru, protože tohle je NADLIDSKÝ VÝKON, který nikdynikdynikdy nedám!

howgh🙃

hmn
hmn 20.09.2023, 12:36:22 xxx.xxx.33.9

pokud dám přivolání tvář “vyčurej se, dočichej a pak přijď”, tak OK

nebo mám přivolání naučeno na písmeno “e” z povelu se pes obrací a tryskem letí ke mně…a nikdy jinak

no

hmn
hmn 20.09.2023, 12:28:09 xxx.xxx.33.9

elisak, to snad ani nepiš, to je tak depresivní…..😇

klobouk dolů! 👍👏

hmn
hmn 20.09.2023, 10:19:52 xxx.xxx.33.9

na tepelné čerpadlo je až , dle druhu a využití, 140 000,-
a tuším, že tato částka je fixní (u výměny zdrojů tepla)

příjem se, pokud vím, u tohoto dotačního programu nezkoumal nikdy

a nezkoumá se ani u oprav dům po babičce

jen u light jsou podmínky 

hmn
hmn 20.09.2023, 10:01:39 xxx.xxx.33.9
lesnizinka:

S těma dásněma se dá dělat to, že jí vytrhaly zuby, takže se za pár týdnů vyléčí i dásně…samy. Nejsou zuby - není problém. 

ano
a skoro bych řekla, že ty moje babušky k tomu dostaly atb a měly doživotní klid

hmn
hmn 19.09.2023, 12:22:27 xxx.xxx.33.9

ono u nás to je tak :

Bady (HW) zemřel v den svátku mého mladšího syna
ten se narodil na narozeniny mé babičky
den před tímto se narodila koťata (ta, co všechna zůstala)

Aribo zemřel den po narozeninách mého st. syna, ten se narodil den po dni narozenin mé maminky, a na jeho narozeniny se mi narodil vnuk

Moira se narodila den po mých narozeninách…..

jo, a měla, ještě u chovatelky, kokcidie (Bady jako štěně totéž, Aribo giardie), takže bylo zcela vše v pořádku a musela být naše…..😄😎

hmn
hmn 19.09.2023, 12:06:15 xxx.xxx.33.9
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.09.2023, 11:55:27

jojo, na těch dvou fotkách je vidět ta správná fenčí pyrenejská hlava a výraz, uvidíme, zda jí to vydrží

a ňuňací - ona je maxi extra kontaktní mazel (se ptali chovatelé, jestli nám to nebude vadit 😀), celou noc spí se mnou v ložnici, ale zároveň se umí hezky sama zabavit s kostí, drnem trávy, zahradničením…..
Pamlsková, ráda si hraje na výcvik (jako Aribo, však část rodokmenu mají shodnou)

on to ten osud asi dobře zařídil….

hmn
hmn 19.09.2023, 11:55:00 xxx.xxx.33.9

jde do práce 
(trošku morbidní, ale přesně tam bude uložen v rozložitelné urně Aribo, sluníčko moje malé….k Badymu )

Obrázek Obrázek
hmn
hmn 19.09.2023, 11:19:08 xxx.xxx.33.9

jestli jde i o granule, tak bych krmila kotěcíma, ty jsou malé a kočka je nemusí kousat

jinak viz zrzavcová

mé starušky bezzubky (matka + 3 dcery, všechny přišly o zuby v 16.tém roce) normálně jedly maso, bez problémů, já jim to vždy krájela na malé kousky

hmn
hmn 19.09.2023, 11:02:54 xxx.xxx.33.9

“si nejdřív blemcal kožich”

tohle!!! 😄
když si to hodinu (dle kočičáka) mlaská vedle ksichtu usilovně se tvářícího že spíme 😄
a co teprve štěníková, to jsou mlasky a chlemsty 😎

život se zvěří je prostě řehole…..

hmn
hmn 19.09.2023, 10:59:08 xxx.xxx.33.9
Buggyra:

Tak zase kondenzace, pravil odborník v Černých ovcích, se koná jen ve chvíli, kdy díky rozdílu teplot, resp. chladným zónám a cirkulaci vzduchu je překonaný rosný bod. A tomu se dá přece technologicky zabránit. Pravil ten odborník.

buggyra, máš to napsáno strašlivě 😎, ale víme, co básník myslel

technologicky zabránit = dle příčin = zateplení 
(úprava uživatelského režimu, instalace vzduchotechniky….)

hmn
hmn 19.09.2023, 10:17:11 xxx.xxx.33.9

“Možná je to vlhkost z provozu domácnosti…"

ano, je to jedna z příčin zavlhání ( a zaplísnění)

"ale to by měl vyřešit nějaký nátěr zevnitř, ne? Přece existují takové nějaké nepropustné nátěry? Prostě aby to tu zeď ze všech stran v podstatě zakonzervovalo.”

problém není samotný prostup vodní páry zdivem, ale její kondenzace

hmn
hmn 19.09.2023, 09:35:57 xxx.xxx.33.9
assil:

Poznám teoretika od praktika, jo diskuze končí, bavit se s nějakým teoretikem pro mě nemá smysl

a dokonce i vím, že ta vlhkost se dá změřit a znám to z praxe, to jsou věci 😀

1. no coment

2. a kde se ta vlhkost bere už víš?