Leithian:Ja jen rikam ze pokud by nekdo nekdo zodpovedne udelal bez pp cili testy na prpblemy v plemeni a snazil se o nepribuznost nemam nic proti. Vysledek bude stejnej jak pp chov az na ten papir
ani ne, páč bez toho papíru se stejně neobejde
Leithian:Ja jen rikam ze pokud by nekdo nekdo zodpovedne udelal bez pp cili testy na prpblemy v plemeni a snazil se o nepribuznost nemam nic proti. Vysledek bude stejnej jak pp chov az na ten papir
ani ne, páč bez toho papíru se stejně neobejde
balu:To já říkám už dlouho. Kdyby člověk zmizel z povrchu zemského, naší planetě by se velmi ulevilo.
Nejste jediná, která to říká. Někdy se nechám strhnout a k takovému příspěvku napíšu dotaz - začnete u sebe? Odpovědi se nedočkám, spíš urážek…
Tak se zeptám i vás - začnete u sebe? Jistěže ne, je to jen takový výkřik, že...
začnete u sebe - jak?
krom toho, že se nebudu rozmnožovat či se stanu masovým vrahem a sebevrahem….?
já jsem právě proto zrušila obojek, protože když začne kozit, tak se z něj vyvlíkne v mžiku oka….(a vlastně to tak mám naučeno díky kočkám). Jinak ovladatelnost na tom postroji v pohodě (teď má ten non stop ramble), je krátký, takže i nějaké to otočení jde….a co si budem, zcela zásadní, u nás, pro ovladatelnost, je ten kufrový úchyt 😎😄
sadullah, myslíš, že toho psa, co se k němu vydala, chtěla napadnout?
večerní venčení bylo úspěch (si myslím), neb nesežrala ani jedno 💩…hurá 👏
a odpolední vlastně taky, protože nás na začátku předešli dva koníci (to si rozmýšlela úprk), ale pak se jim pověsila za paty a kmitala za nimi jak profi stopař, takže ŠLA rychlým rovnoměrným tempem delší úsek 😲😲😎
“Při procházce se nechce držet u nohy”
a proč by to měl dělat?
“a pořád hodně táhne.”
no bodejť, oni psi mívají poněkud odlišný pohyb od člověka, včetně čuchacích zájmů
“Už mě nebaví neustále napomínání, protože bysme nikam nedošli. Zastavím, napomenu ho a jdeme dál a za 20 m chůze znovu a znovu.”
no není divu
A naučit toho psa netahat = chodit na prověšeném vodítku, jsi zkoušel?
např.:
https://psinovinky.cz/taha-vas-pes-na-voditku-5-tipu-jak-na-to-abyste-si-chuzi-na-voditku-uzivali-oba/
a mnohé jiné články
“Zpravidla stačí jen lokální anestezie v místě aplikace jehličky a celková sedace je nutná jen u některých velmi neklidných jedinců.”
“Vyšetření se většinou provádí bez sedace.”
“U klidných, ovladatelných zvířat upřednostňujeme provedení bez SEDACE”
“Ještě nedávno se test prováděl při celkovém uspání testovaného psa, díky pokroku dnes stačí jen lokální anestezie v místě aplikace jehličky a celková sedace je nutná jen u velmi neklidných jedinců.”
o tom píší porůznu různí veterináři
“Nejhorší jsou všelijaké bagety, to do něj strašně rychle zahučí a mně se ta rozplizlá hmota nechce dolovat z psího krku.”
nene, bagety zcela jistě nejsou nejhorší, na dolování z psí tlamy…..😎💩💣
Mi by tlak zkušeností řekl “val na veterinu a hodně si rozmysli, na jakou”
10ti letý pes a “něco se děje” je jasný směr
zvíře si nepořizuje dítě, ale rodič/e
ti mají zodpovědnost a povinnost se starat
bez ohledu na to, jak moc toho zvládne dítě
a vo tom to je
kometa:Takže je lepší předstírat, že takové věci neexistují?
Nějak podobně se dostal k moci i Hitler…
takže když o něčem veřejně nedřístám na chovatelském fóru, tak to schvaluji? je mi to lhostejné? nebo jak?
souhlas s katyq a thielli
“Mám ukecané oba dva kocoury, ale s tím jsem počítala, když jsem si tuto rasu pořizovala.”
tak tohle je opravdu specifické jen pro některé rasy a ne pro kočky obecně a myslím si, že oproti psímu štěkotu to bude nic moc.
tři angíny……
Za těch cca 40 let co jsem zde a soužiji s kočkami, nejdříve rekreačně, cca 12 let trvale, kočky si lítají venku jak chtějí, zásadně neočkovány, jsem zažila jednou jedinkrát takovou epidemičku kočičí rýmy……Zuby jsem řešila kočenkám v cca 16ti.
kometa 😄
hezky jsme se shodly….
“připadlo mi to, že žaludek, přesně uprostřed nahoře pod hrudním košem, v tom ďolíku”
jo, to je žaludek, žlučník bolí jinde
Fikovnice:Jenže neočkované zas můžou dopadnout jako moje…možná si vzpomínáš…?
Jeden umřel na FIP, další na FeLV a Fido bojoval s kočičím morem. Je to asi těžké rozhodování.
to byli útulkáči?
“No Batuly dostal nějaký lék Alavis s marihuanu a musela jsem po třech dnech vynechat ( blil kudma chodil) nechala jsem žaludek odpočinout a zkusila jsem znova nasadit a znova vše nanovo po třech dnech.”
alavis s cbd
můj pes měl také a také mu bylo blbě, po nějaké době
fakt nemohl mít mrtvičku?
11ti letý bišonek fakt není starý
na nějakou stařeckou demenci
“Naše kdysi 16 letá fenka se točila pořád do kolečka,neviděla, neslyšela a jen by jedla. Nic na to bohužel neni .Jen Karsivan a B-kompex.”
no, dle příčin na to mohou být kortikoidy
takto jsem měla kocoura, dostal kortikoidy+B (+ nějaké podpůrné věcičky), rozchodil to do 99,5ti%ního normálu
lesnizinka:No však to je přesně ono. Nemyslím si, že to bude způsobené nějakým cizím tělesem a nevím, jestli jsou vůbec důkazy o sarkomu po vložení čipu. Myslím si, že to způsobuje jen a pouze ta určitá očkovací látka to, že je to vzteklina a FELV už je myslím prokázáno.
ne
je to v tom článku, na který jsem vložila odkaz (a ve všech dalších možných článcích)
takže přikoupit nepromokavá prostěradla
starých přehozů, závěsů, prostěradel, povlečení i ručníků je dost
postavit kousek plotu, ať není u cesty (přičemž to musí být průchozí pro kočičáky)
koupit psa, ať hlídá neprostupnost toho kousku u cesty😄(takový jorkmut se protáhne i dírou kočičí)
na koberec, přemýšlím, jestli bude lepší role pojistné hydroizolace, vinylový koberec, role pvc či co
prostě těžká pohoda 😄😎
poznaly/i jste, že se blíží hárání, podle chování feny?
na závěr procházky jsme potkaly mladou dvojici s 5ti měsíčním štěnětem huskyho a bylo to poprvé, co si Moira naplno pohrála s přiměřeným parťákem. Váhově byl sice polovina, ale to pořešili tím, že na zemi se válela malá a on rajtoval na ní (což zní teda blbě 😎, ale je to tak).
No radost největší a doufám, že se budeme potkávat častěji, jsou zde čerstvě nastěhováni.
zde https://www.metropolevet.cz/postinjekcni-sarkom-u-kocek/ píší:
“Patogeneze těchto sarkomů není dosud definitivně vysvětlena. Avšak chronická zánětlivá reakce je považována za spouštěč pro maligní transformaci.. …………. Sarkomy jsou v posledních letech spojovány i s aplikací mikročipu, po výskytu cizího tělesa. Předpokládá se, že zánětlivé reakce mohou teoreticky vést ke vzniku FISS přes spouštění nekontrolované proliferace fibroblastů nebo myofibroblastů.”
velikost není podstatná, já měla v bytě hovawarta a ten je větší, než labík
podstatný je režim, zaměstnání, aktivity - dostatečné a přiměřené plemeni a temperamentu jedince