““Když žiju na vesnici, musím počítat s tím, že sousedům štěká pes, kokrhá kohout, rámusí sekačka nebo cirkula a se spoustou dalších zvuků. Komu to vadí musí buď zůstat ve městě nebo si pořídit špunty do uší.”
Tohle je přesně argumentace bezohledných ignorantských vesnických buranů.”
(předpokládám “výchově”) v prvé a hlavní řadě to je o povaze, nervové soustavě psa a dle toho ta “výchova” může být i doživotní, aby přinesla nějaké výsledky zejména takové štěkání v rámci samoty je k řešení dost oříšek
“Oproti špiclíkovi šeltie štěkavější nebude. Nedaleko nás bydlí šeltiák, který dle majitelky doma prakticky neštěká”
zde je prosím třeba si uvědomit, že jedna věc je plemenná predispozice (a šeltičky ji ke štěkání jistě mají), a druhá již konkrétní jedinec. Sestřenice má také šeltiáka, běhá s ním agility a říkala, že je to uřvanec na n-tou.
“Co mi vadí nejvíc, že upozornění na nové příspěvky jsou až vpravo, na pc to znamená při čtení seznamu příspěvků pořád překukovat doprava, jestli je nový příspěvek nebo ne, nešlo by dát k názvu diskuze alespoň ten zvoneček? Počet klidně může zůstat vpravo.”
zcela a velmi souhlasím!
“Co mě mate - na PC - vpravo je zvoneček s “tři nové reakce” a pod tím “dnes v 10.26” a pod tím JanaJanaJanaJana - a klikací je ten prostřední řádek “dnes v 10.26” jenže já chci furt klikat na ten vrchní se zvonečkem… klikám a nic, že jo 😀 intuitivně… by mělo být asi klikací to první?”
také tak a kdyby byly “nové reakce” vlevo, jako tuším i byly, tak se s tím intuitivním klikem už strefíme…..
Zákon 246/1992Sb. (zákon na ochranu zvířat proti týrání), par.4, odstavec 4, říká:
“(4) Každý je povinen zajistit, aby zvíře, které chová, nezranilo ani neusmrtilo zvíře jiného chovatele. To neplatí, pokud se zvíře jednoho chovatele brání útoku zvířete jiného chovatele nebo pokud zvíře chovatele brání prostor určený k jeho chovu a dále v případě pasteveckých psů při ochraně hospodářských zvířat. Toto ustanovení se vztahuje na volně žijící zvíře, pouze pokud je chováno v zajetí. Toto ustanovení se nevztahuje na zvíře chované v honitbě podle zákona o myslivosti a na loveckého dravce, pokud je používán podle zákona o myslivosti.”
“Ano, ale to přece s tou válkou souvisí. Posílají se tam peníze na zbraně, pokud se tam neposílají přímo rovnou zbraně. A dokud se jim na to ty peníze budou posílat, tak se bude válčit, nic je nebude nutit uzavřít nějakou dohodu”
a) Reprodukce chovných zvířat je přípustná : u malých plemen do 50 cm kohoutkové výšky ode dne ukončeného 14. měsíce věku až do dne ukončeného 8. roku věku u fen, u psů ode dne ukončeného 14. měsíce doživotně. (Např. pokud se tedy fena malého plemene narodila např. 1. ledna 2009, může být poprvé kryta 1. března 2010; fena narozená 1. ledna 2005 smí být naposledy kryta 1. ledna 2013). - u velkých plemen nad 50 cm výšky ode dne ukončeného 17. měsíce věku až do dne ukončeného 8. roku věku u fen, u psů ode dne ukončeného 17. měsíce doživotně. Např. pokud se tedy fena velkého plemene narodila např. 1. ledna 2009, může být poprvé kryta 1. června 2010). - u fen, které ukončily 8. rok věku, je krytí podmíněno schválením příslušného chovatelského klubu a potvrzením veterinárního lékaře o vyšetření zvířete na začátku říje s dobrozdáním, že zdravotní stav umožňuje březost a odchování vrhu bez nadměrných rizik. Prodloužení chovnosti je možné po udělení výše uvedených potvrzení, a to na jedno krytí feny do dovršení věku 9 let. - (Např. fena narozená 1. ledna 2005 smí být po udělení požadovaných povolení naposledy kryta 1. ledna 2014). ..”
“Pokud je to pravda, tak já sice chápu, z čeho to vychází, ale je to tak nechutný a prasácký řešení, že se mi zvedá žaludek.”
ono je to typické zcela obecně pro všechny možné oblasti života - lidi raději používají trestů místo vzdělávání sebe, zvířete…. to je holt práce, úsilí, námaha….co s tím, i když by to v konečném důsledku mělo daleko větší pozitivní efekt