Aktuálně: 3 724 inzerátů210 795 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

hmn

hmn
hmn 15.01.2024, 12:44:26 xxx.xxx.3.42

“Co je špatného na tom mít psa venku, kde má hodně prostoru a chodit ho venčit. ”

“hodně prostoru” je v podstatě irelevantní
relevantní je uspokojení potřeb psa jako tvora sociálního, a potřeb vyplývajících z plemene

“Můj názor je ten že kdo má psa v tomto počasí doma a pak s ním jde ven vyvenčit, tak pes trpí přechodem teplot mnohem víc než čistě venkovní.”

takto nelze paušalizovat
bude záležet na srsti i velikosti

hmn
hmn 15.01.2024, 10:08:18 xxx.xxx.3.42
Quash:

S plemenem bych  agresivní nebo neagresivní kousání takhle malého štěněte nespojovala.  Nehledě na to, že to nijak problém neřeší.

no já větu “spíš než o křížence půjde o hovíka”, v souvislosti s tématem o agresivitě, jako spojení agresivity s plemenem chápu.

(a také mohu sloužit konkrétním příkladem HW, u kterého to štěněcí kousání sice bylo štěněcí, ale zároveň tam ta agresivita byla a pořád tam je a je to o jeho povaze, nervové soustavě)

ale ono to zadavatelku patrně stejně už nezajímá…..

hmn
hmn 15.01.2024, 09:38:42 xxx.xxx.3.42
Quash:

Spíš než o křížence půjde o hovíka. Není důvod v souvislosti s agresivitou zmiňovat plemeno hovawart.

a tomuto teď nerozumím já…

hmn
hmn 14.01.2024, 20:58:35 xxx.xxx.3.42

tlapy možno ošetřit vazelínou
(a předpokládám, že si “to svoje” půjde dělat radši někam na břeh)

hmn
hmn 14.01.2024, 18:56:11 xxx.xxx.3.42

nebo se  dostat pod brusli, to by bylo pro psa taky fajn zážitek….

hmn
hmn 14.01.2024, 18:53:36 xxx.xxx.3.42

“ale já nejsem naivka a známe svý lidi…pardon…svý psy…”

né psy, ale FENY! 😎

a UŽ 4 roky? 😲
to letí přímo kosmickou rychlostí, vždyť ještě předevčírem to bylo malé ščeňátko……

hmn
hmn 14.01.2024, 09:14:33 xxx.xxx.3.42

coby nemohlo být agresivní

- může být agresivní protože to má v povaze 
- může být agresivní, protože tu agresivitu v něm vyvolají majitelé svými nevhodnými reakcemi na normální štěněcí chování
- není agresivní, majitelé nepoznají normální štěněcí chování

v každém případě se štěňátkem vhodně a v dostatečné míře pracujeme - hrajeme si, cvičíme, dostatečně procházkujeme a seznamujeme se světem

velmi doporučuji v rámci výcviku naučit povel “pusť”, ryze po dobrém, jako výměnu něčeho za něco lepšího, a tento naučený povel pak používat než se štěně zakousne do člověka na výměnu člověka za vhodnou přetahovací hračku a se štěnětem si aktivně hrát

hmn
hmn 13.01.2024, 18:30:10 xxx.xxx.3.42

1. na pubertu je čas tak akorát (i když ta číslovka kolik že má měsíců ti tam chybí)

2. v čem že je problém? jsem v tom textu žádný nezachytila…..😉😀

hmn
hmn 12.01.2024, 09:01:35 xxx.xxx.3.42

na dobrý cvičák/k dobrému trenéru klidně hned, na špatný nikdy

hmn
hmn 11.01.2024, 13:18:13 xxx.xxx.3.42

neurol je vysoce návyková látka na předpis

hmn
hmn 11.01.2024, 13:02:42 xxx.xxx.3.42
Zrzavci:

No a proč ne? S námi na tábor jezdili manželé, měli pyrenejky. Theuška páníčka bezmezně milovala a bylo hrozně ftipný při cvičení vidět, ty pohledy v duchu - Už zase sedni? Teď jsem přece seděla, ale když to říkáš, tak já to pro Tebe udělám. 😀 Byla naprosto úžasná. Já myslí, že když to trenér pastevci přizpůsobí a ví a umí poradit, tak jo. 

řešit to, že je ono potencionální 3,5m pastevecké štěně přátelský mazel 
ne si hrát na sednilehnivstaň, to samozřejmě není nic proti ničemu, pokud to psa baví

“Hlídání lze naučit, nejlépe s asistencí zkušeného trenéra .”
samozřejmě, ale to už je hodně o tom plemeni

“No naozaj je veľmi podstatné o akom plemene sa bavíme. Naša moskováčka (mimochodom bojazlivá bola) začala strážiť sama od seba vo veku okolo 6-7 mesiacov - a aj tá bojazlivosť ustúpila”
Moja byla v tom 3. a asi ještě i ve 4. měsíci mazel obrovský, si odchytávala cizí lidi na ulici, byly výjimky, ke kterým nešla
pak se to celé obrátilo a jsou naopak výjimky, které na sebe nechá šáhnout
vůbec, ale absolutně vůbec neštěkala
někdy v 5.m občas štěkla na psa za plotem, kterého chtěla rozehrát
v 7.m už začala štěkat na “podezřelé” jevy
také bych ji označila za bázlivou (no jak jinak s její tendencí k panickým útěkům), ale zároveň je zvědavá jako baba, všude vleze/chce lézt (třeba do cizích aut, to se chová jako pes z protidrogového) , všechno musí očuchat, u každé činnosti chce asistovat (jako tam řezali strom motorovou pilou, tak jsme seděli a čuměli, až bude dílo dokonáno, tam zas  sekal bordel motorovým vyžínačem, rachot jak blázen a malá seděla a čuměla a odmítala se hnout)
a její strachy se hezky odbourávají
takže uvidíme, kam se holka dopracuje…

ono se u pastevců uvádí, neplést si opatrnost s bázlivostí, u štěňat

hmn
hmn 11.01.2024, 09:44:22 xxx.xxx.3.42

s pastevcem byste mi také doporučily cvičák?

anonyme, plemeno?

hmn
hmn 10.01.2024, 15:51:17 xxx.xxx.3.42

“Yoda je dement… půlka lesní cesty vymrzlý suchý asfalt, druhá půlka jedno obří kluziště (vylil se tam lesní potok). Po které půlce cesty se pohybuje systémem každá noha jede jinam to obří hovado?? Prý je to děsná psina…”

není v tom sám….😄😎

hmn
hmn 10.01.2024, 09:23:06 xxx.xxx.3.42
kometa:

Jako, že jste jí to “sežrala?”🙂

tož kdo by odolal takovým super kuřecím čipsíkům, mňam…🙃

hmn
hmn 09.01.2024, 20:27:47 xxx.xxx.3.42

jsem dnes usušila nad kamny kuřecí prsa na tenké plátky ( s ideou, že to mé pastevecké děvčátko roste jako to dříví v lese a je třeba ji trošku opracovávat)…..no půlka je pryč, ani si chudák nečichla 🙄

chudák zvěř, mít takovou sfiňuchu matku….😎

hmn
hmn 08.01.2024, 16:38:49 xxx.xxx.3.42
Vahine:

Sardullah, já bych chtěla být, v příštím životě, Váš pes 😜🐶 ti se u Vás  mají tááák dobře! 👍

jo, přesně tohle mě taky napadlo😄
však sardullah je zvyklá na dva psy, tak to půjde……😉😀