“Nějak si neumím představit,co bych tím sprejem jako odstraňovala”
je to prostě trest, tečka trest na dálku nic víc nic míň
akustický signál se dá použít (patrně) i sám o sobě jako trest, pokud psu ten zvuk vadí. Dá se použít jako ohlašovač trestu (po ně přijde trest a to nechceš). Ale stejně tak může plnit funkci nějakého povelu, nebo klikru. Vibrace dtto.
“Tak potom je střední knírač ještě snáze cvičitelný než borderka. Naše fenka probíhala roury propustky bez stresu”
tak je to ještě jinak😄 nejsnáze cvičitelný je pyreneják, páč ten můj mizel do propustků zcela dobrovolně a radostně…..vlastně co jeden, malá se snaží vlézt do jakékoliv díry, kterou objeví (jen snaží, protože úspěšnému dokonání úmyslu házím vidle já šňůrou!)
ergo suma sumárum - pyrenejáci jsou lehce cvičitelné plemeno🤣 (ale beze srandy, vlastně jsou, jen musí mít člověk ty správné cvičitelské cíle)
tak že někdo nechce zvíře doma je pochopitelné i když zadavatelkou uvedené důvody jsou kapku mimo
mě by zajímal obsah toho “lehce cvičitelný”, co si zadavatelka představuje? jakože jsou plemena dobře cvičitelná, ale “lehce” bych se asi bála tvrdit….ono to taky nezáleží jen na psu
(a si neodpustím poznámku, v souvislosti s článkem - nechovám se ke psu jako jeho matka, otec ani sourozenec, nechovám se k němu jako pes, protože to nejsem a že nejsem pes víme oba dva….)
S plemenem bych agresivní nebo neagresivní kousání takhle malého štěněte nespojovala. Nehledě na to, že to nijak problém neřeší.
no já větu “spíš než o křížence půjde o hovíka”, v souvislosti s tématem o agresivitě, jako spojení agresivity s plemenem chápu.
(a také mohu sloužit konkrétním příkladem HW, u kterého to štěněcí kousání sice bylo štěněcí, ale zároveň tam ta agresivita byla a pořád tam je a je to o jeho povaze, nervové soustavě)
ale ono to zadavatelku patrně stejně už nezajímá…..