“Dva mesice jsem byla se stenetem doma, nekolikrat denne jsme mely kratky trenink poslusnosti, nasledovani, zabrany kousnout a zvykani si na dotyk.”
zábrana kousnou - to se dělá jak?
“Travime hodne casu venku, alespon jednou denne jezfime do parku, kde si muze hrat s pejsky (nez je zacne kousat) a mazlise s lidi ( je roztomila a hrava)…”
jestli se s cizími mazlí, ale s psovodem ne, pak je třeba v prvé řadě hledat problém u psovoda
“… nez je zacne kousat. Kdyz zacne kousat, jdeme dal, aby si na to kousani nezvykala. Bohuzel, kdyz ji musim takhle odvest kdyz kouse tak se muze nastvat a pokousat me.”
jak již padlo výše, nenechám to dojít do stavu “začne kousat”, psa odvádím pryč hrou, s povelem za pamlskem….
chtěla jsem vznést dotaz, jak to odvedení vypadá, ale asi to bude jasné, že po dobrém to nebude
“Ted chodim do kancelare a je prez den sama. Doufala jsem ze budu pro ni vzacnejsi a bude me mit radsi ale zadna zmena nenastala, porad je radsi sama.”
tak to asi fungovat nebude
a pokud ten vztah s psovodem není OK, tak naopak
“Navstevy kouse take, nejradeji kouse do zivyho. Kdyz si hrajeme s hrackou tak radsi chce kousnout ruku a nesetri. Nekdy prijde jakoby se chce mazlit ale pak nahle kousne, uz mi prokousla nekolikrat ret.”
ale tak tohle je normální, je to prostě přímý kontakt s parťákem
výměna části člověka za nějakou věc se taky musí učit, musí se hledat ta správná hračka
má současná psice (běží jí 10. měsíc) je (byla) oproti psům piraňa roku, přiblížit hlavu k její = zákus do ksichtu, chodili jsme dokousaní, modřinoví……a zároveň to je největší mazel
holčička moje malá…..❤️