“zpomalím i pod 50 a jedu a máte vidět za mnou gestikulace”
bezdůvodně pomalá jízda je protizákonná
gestikulátor může mít pravdu (pokud se nebavíme třeba o úseku se 40cítkou)
“zpomalím i pod 50 a jedu a máte vidět za mnou gestikulace”
bezdůvodně pomalá jízda je protizákonná
gestikulátor může mít pravdu (pokud se nebavíme třeba o úseku se 40cítkou)
“Mého muže je mi hned vzápětí líto, co to má doma za megeru”
tak to jsem si díky Mojince začala říkat také, neb mi dala a dává poznat, co to je soužití s ŽENOU 😎😎💣
“Kdo nemá tahouna, nepotřebuje centimetrové lano”
Aribo tahoun byl, hmotnost až 70kg, a plně stačilo 6mm lano
ale karabiny mám vypouštěcí
https://www.zverokruh-shop.cz/informace-a-akce/ve-znameni-dobre-rady/santa-kozlik-matatabi-byliny-na-ktere-kocky-leti
5-7-10-15m
dvě různé karabiny
(a hlavně - mají růžové lano! 😄)
“Jako první jsem kupovala hexabiothane stopovačku, protože je přece nejlepší! Jenže mi přišla stopka, co váží víc, než bude vážit štěně”
jo, přesně to mi na tom materiálu vadí
a nenamotáš si 10 m na ruku (si tedy myslím)
na Moju mám stopovačky Tamer (upravené dle mých představ) - horolezecké lano průměru 6mm, lehoučké, skladné, prostě super
jinak různé druhy vodítek - to je čistě o psovodu, pro mě je třeba přepínací vodítko velké NE, jinému to hoví….
kometa:U nás periodické prohlídky jsou. Každé 2 roky nás ženou k našemu smluvnímu závodnímu. Ale aspoň je to zadarmo.
to byla odpověď assil a vztahuje se to pouze na 1. a 2. kategorii bez profesních rizik
zrušili povinnost periodických prohlídek, vstupních ne.
Fikovnice:No narovinu: Já byla vyzvána, ať k určitému datu přijdu podepsat prac. smlouvu. Donést mám tisíc lejster. Od dr. jediné - a to od mé PL - výpis + stanovisko Schopna/neschopna. O závodním dr. mi neřekl nikdo nic. O kategorizaci vím, v tomto případě by mělo jít o de fakto nejjednodušší práci (sestra mluvila o kategorii A).
kategorii 1, jsou značeny čísly
a ano, u 1 bez nějakých profesních rizik asi žádná speci vyšetření potřeba nejsou
a pracovní prohlídku může vykonat i praktik (pokud tedy nedošlo ke změně)
já měla 1 ale práce ve výškách a to bylo oční+ušní+rtg hrudníku (jestli jsem na něco nezapomněla)
vstupní prohlídky jsou povinné
edit : praktik dá výpis, což je podklad pro pracovního lékaře
zaměstnavatel dá žádost o provedení zdravotní prohlídky s požadavky dle kat. prací, a pracovní lékař potvrzuje schopen/neschopen tuto žádost
legislativa v prvé řadě stanovuje povinnost kategorizace prací a od toho se odvíjí i obsah a četnost zdravotních prohlídek
a mmch, pracovní lékař má za povinnost i dohled nad pracovištěm, proto se občas má objevit i ve firmě
ono pěknou paseku může udělat firmě zaměstnanec, kterého firma na příslušnou prohlídku neposlala
assil:Ale zákon je splněn, o to jde a o tom celou dobu mluvím, že to jde dělat i takto.
nevím co je “i takto”
legislativa má nějaké požadavky a ty buď splněny jsou nebo ne
dvířka i okno je na …., není to dokonale průhledné, okno v debilní výšce, a není to pachuvolné
pes chce vidět, cítit, slyšet
velikost je taky na nic, byť zatepleno
pes bude potřebovat menší prostor, který si vyhřeje, a když budou dva (předsíň), o to lépe
kryté ležení před boudou, ne každý bude chtít být v uzavřeném prostoru
…………………………..
jestli to je průzkum, tak za mě zcela a absolutně NE
assil:Máme tu riziková pracoviště, ano takto jak píšete by to mělo fungovat, realita je zaměstnanec vyplní a podepíše dotazník, doktor ho zkoukne, změří tlak, zeptá se na jednu dvě věci, podepíše a je hotovo.
Dva doktoři za 2 dny takhle sjednou 500+ lidí a je zákonná povinnost splněna.
Bych chěla vidět firmu, která takhle lidem dělá nějaká odborná vyšetření apod.
no, jestli jsou všichni zařazeni v kategorii 1, pak bych to i brala
ale nevěřím, že si fabrika lajzne nedodržet zákon, ono, pokud by se něco stalo, tak může jít i o kriminál
chceš vidět firmu, která to dodržuje? tak zvu na exkurzi k nám
a navíc, platné zdravotní prohlídky někdy chtějí i objednatelé, když jdeš někam jako subka
bozp je kua drahá ( a až šikanózní) sranda
“a jednou za rok vyšlou jednoho dva doktory do fabriky na dva dny, kde položí lidem dvě otázky a podepíšou papíry.”
no to by bylo fakt hezký, kdyby to bylo takto….
ale bojím se, že není
že tam, dle kategorie práce, jsou vyšetření různá odborná
a až poté smluvní pracovní lékař podepíše papíry
ten smluvní lékař ("závodní") musí být ze zákona na posuzování pracovníků dle kategorizace prací (ne aby souhlasil s praktikem), rozsah je dán legislativou
zdroj těchto informací?
nacházím info poněkud odlišné…..
proč postroj?
protože 1. neohrožuje krk a za 2. štěně se z něj nevyvlékne
je to samozřejmě o štěněti
dva psi - štěňata - na obojku bez problému
Moja vyfasovala postroj ve 3. měsíci, protože její panické útěkové stavy se na obojku řešit nedaly - jednak se z obojku vyvlíkla, a než se vyvlíkla, tak ten tlak obojku jí maximálně stres ještě zvyšoval
za mě - dobrý postroj + obojek