No narovinu: Já byla vyzvána, ať k určitému datu přijdu podepsat prac. smlouvu. Donést mám tisíc lejster. Od dr. jediné - a to od mé PL - výpis + stanovisko Schopna/neschopna. O závodním dr. mi neřekl nikdo nic. O kategorizaci vím, v tomto případě by mělo jít o de fakto nejjednodušší práci (sestra mluvila o kategorii A).
kategorii 1, jsou značeny čísly
a ano, u 1 bez nějakých profesních rizik asi žádná speci vyšetření potřeba nejsou a pracovní prohlídku může vykonat i praktik (pokud tedy nedošlo ke změně)
já měla 1 ale práce ve výškách a to bylo oční+ušní+rtg hrudníku (jestli jsem na něco nezapomněla)
edit : praktik dá výpis, což je podklad pro pracovního lékaře zaměstnavatel dá žádost o provedení zdravotní prohlídky s požadavky dle kat. prací, a pracovní lékař potvrzuje schopen/neschopen tuto žádost
dvířka i okno je na …., není to dokonale průhledné, okno v debilní výšce, a není to pachuvolné pes chce vidět, cítit, slyšet velikost je taky na nic, byť zatepleno pes bude potřebovat menší prostor, který si vyhřeje, a když budou dva (předsíň), o to lépe kryté ležení před boudou, ne každý bude chtít být v uzavřeném prostoru …………………………..
jestli to je průzkum, tak za mě zcela a absolutně NE
Máme tu riziková pracoviště, ano takto jak píšete by to mělo fungovat, realita je zaměstnanec vyplní a podepíše dotazník, doktor ho zkoukne, změří tlak, zeptá se na jednu dvě věci, podepíše a je hotovo.
Dva doktoři za 2 dny takhle sjednou 500+ lidí a je zákonná povinnost splněna.
Bych chěla vidět firmu, která takhle lidem dělá nějaká odborná vyšetření apod.
no, jestli jsou všichni zařazeni v kategorii 1, pak bych to i brala ale nevěřím, že si fabrika lajzne nedodržet zákon, ono, pokud by se něco stalo, tak může jít i o kriminál
chceš vidět firmu, která to dodržuje? tak zvu na exkurzi k nám a navíc, platné zdravotní prohlídky někdy chtějí i objednatelé, když jdeš někam jako subka
“a jednou za rok vyšlou jednoho dva doktory do fabriky na dva dny, kde položí lidem dvě otázky a podepíšou papíry.”
no to by bylo fakt hezký, kdyby to bylo takto…. ale bojím se, že není že tam, dle kategorie práce, jsou vyšetření různá odborná a až poté smluvní pracovní lékař podepíše papíry
ten smluvní lékař ("závodní") musí být ze zákona na posuzování pracovníků dle kategorizace prací (ne aby souhlasil s praktikem), rozsah je dán legislativou
proč postroj? protože 1. neohrožuje krk a za 2. štěně se z něj nevyvlékne
je to samozřejmě o štěněti
dva psi - štěňata - na obojku bez problému
Moja vyfasovala postroj ve 3. měsíci, protože její panické útěkové stavy se na obojku řešit nedaly - jednak se z obojku vyvlíkla, a než se vyvlíkla, tak ten tlak obojku jí maximálně stres ještě zvyšoval
To by mě zajímalo, JAK psi pod vodou vyhledávají mrtvé. A JAK je to vůbec učí… Pes, který má tolik vjemů zprostředkovaných čichem a sluchem, což pod vodou nevyužije! Pro mě záhada a skutečně obdivuhodné!👌
fíkovnice, ne POD vodou, ale NAD vodou….cítí pach stoupající z mrtvoly nahoru
“Je zvláštní kolik lidí, a asi to budou převážně mladí lidé, se necítí být tím pohlavím, se kterým se oficiálně narodili nebo třeba nejsou žádné pohlaví nebo ví, že 100% něčím jsou, ale nevědí čím atd atd.”
musím pochválit Mojinku - včera poprvé sídliště, velké parkoviště plné aut, vstup do paneláku, schody, byt. Byt jen prošňupala, nesnažila se cokoliv rozkousat, nezavalila mi maminku, kost se nesnažila kamkoliv zahrabat a byla ochotna ji v klidu zpracovávat v obýváku, takže byla víc než hoďku uzemněná a zcela zaměstnaná. Pak přesun k mladým, kde na víc než dvě hodiny zcela vytuhla, takže babka mohla být 100% babka.
no šikulka moje šikovná…..🥰 (jako je mi jasné, že to je normál, ale s Mojou člověk nikdy neví…..😎)
“No a najednou tam mám rezatýho oslika, co stojí s hlavou u dveří a naprosto dokonale předstírá, že vůbec neví, netuší, nerozumí, ale hodlá ty dveře rozrazit hlavou a jít. A protože já pochopitelně nemůžu vědět, zda skutečně netuší, či nerozumí, tak si chvíli trvám na svým, ona si taky trvá na svým a jak to asi dopadne????? Netuší asi nikdo, že ne?”
Holky, kdo berete tablety na cholesterol? Vím, že Bobča, ty mi Bobi písni, jakové máš výsledky a prosím i vy ostatní. Mamka byla překvapená, doktor ji pochválil, o polovinu ho srazila.