"Na druhou stranu už mě Framík pěkně sejří tím, jak se vedle mě dere ven, když jdeme dolů ze schodů, je to nebezpečný.l
Na toto i další situace je užitečné naučit psa chodit za prdelí člověka (máme “za paty”)
"Na druhou stranu už mě Framík pěkně sejří tím, jak se vedle mě dere ven, když jdeme dolů ze schodů, je to nebezpečný.l
Na toto i další situace je užitečné naučit psa chodit za prdelí člověka (máme “za paty”)
Sarah01:To vám fakt spala v 5 měsících 20 hodin? 😲 A co to bylo nebo je za plemeno? Si to fakt neumím představit, ale tak asi mám moc akční plemeno teda.
no pyrenejačka 🙂
ale proto píši “možná”, už si to opravdu nepamatuji
ale po době spánkové zase ožila až moc 😀
edit : hovawart byl taky hezky spavé štěně, i jako dospělý byl ideální - procházka/výcvik - doma spánek
“Tak pokud bere štěně jako fakt 8 týdenní, tak ok”
já nevím, jak to bere někdo on, ale já to beru třetí měsíc, možná i čtvrtý a možná i pátý….
“štěně má odpočívat AŽ 20 hodin denně….”
ale vždyť to je pravda
jednak tam má to AŽ, které obsáhne od nuly do dvaceti, takže se tam vleze vše
a za druhé, z reálu - štěně Moinka, dovezeno první sobotu v srpnu, skutečně spala těch 20 hodin denně, ne-li víc
HW Bady bych řekla dtto
Jen štěně Aribo to měl trošku úplně naopak 😎
“Každý máme tu hranici někde. Pro někoho jsou neakceptovatelní psi naučení na klec, pro někoho kočky zavřené v bytech, pro někoho i psi bydlící v bytech a pokud nemám zahradu nemám si pořizovat psa atd…”
to je samozřejmě pravda
jen…v této věci bude podstatný pohled psa
a ten se s názorem člověka ztotožňovat nemusí
Fikovnice:On ale, Ali, Skeeve mohl podat lepší příklad: Například pokousání dítěte vlastním psem. A že těch případů je, a bohužel asi i přibývá.
to dítě je chovatel?
asi ne…..tak to taky nesedí
assil:Aha, takže si domejšlíte. To je fakt potom diskuze o ničem.
BTW, víte o tom, že v přírodě může mít křečkovo teritorium až 3 km2, mají nory 2 m hluboké, zatímco u lidí je v půlmetrový kleci?
no, a i proto vznikají nařízení o chovu kdečeho…
“akorát přemnožené bakterie”
tak i tohle může být příčina
uff, až mi bylo ouzko…..
“ale z porculánovýho talíře a pěkně v leže na gauči.”
Moja taky 😀
jen to vleže nemusí být jenom na gauči, zvládne to i na zemi 🙂
assil:Ne, psala jsem to i vejš, že to neobhajuju, jen že to vyvyšuje psa nad ostatní zvířata a to nemám ráda.
bych spíš řekla, že ta ostatní zvířata jsou ponížena…..
Xerxova:pokud je znám pes, nebude dítě nikdo očkovat. Očkuje se tehdy, když není pes (či jiné zvíře) dohledatelný a nemůže být zkontrolován jeho zdravotní stav
nedávno mě kousl cizí kocour (si myslím, že jedněch obob sousedů), samozřejmě sepse takže atb+se rýpal chirurg, a vůbec nikoho pachatel nezajímal ani nějaká potencionální vzteklina (narozdíl od tetanovky)
a stejně tak při minulém kousanci, po kterém jsem skončila ve špitále.
nejdřív naučím požadované chování na povel (vytvořím si nástroj)
doma, v klidu
pak naučené přenáším do dalších prostředí
a pak to spojím s TOU situací - z větší dálky a posouvám se blíže a blíže
třeba
"Ted to myslim tak, ze neni moc zdroju , ktere by od A do Z rikali celou skutecnost. Bud se jen naznacuje - zbytek v zaplacenem kanalu(seminari, nebo se uplne fabuluje atd. je to trend poslednich let. Jeste cca 10let zpet se slo dopatrat relevantnich informaci na netu"
přesně tak!
teď se člověk jenom dozví, že když si koupí cosi, tak bude mít úplně úžasného a bezproblémového psa….koupí
i tam, kde jsem se dříve něčeho dobrala….
přeci, “mami, je jiná doba”….
“Ale diskuze byly, dyť i RD měl poradnu, kam chodila spousta lidí včetně Štemberové, … IF existovala od… nevim, od hrozně dávno. Slovenské DF je stále aktivní, 15 18 let existuje určitě, lidé tam chodili i někteří z IF, ocaď atp.”
nedávno jsem se brouzdala poradnou RD, něco jsem hledala+jsem si chtěla ověřit, jestli si EŠ dobře pamatuji (trošku mě udivuje její dnešní věhlas)…a jo, pamatuji si ji dobře 😎
“Prostě místo celé, sním 2-3 čtverečky”
tak přesně tohle nejde!
to je jednodušší sladkosti oželet úplně
Moja už taky chytá házené pamlsky….a taky se musím strefit 😄
“člověk se na věci může podívat z různých úhlů, posbírat různé zkušenosti.”
no však
Dublinabarzoj - dtto, kocour i pes
a jo, na Terinku(kočenka) bych zapomněla
noo
jsem se do tohoto vlákna začetla od první strany
z hlediska kdo kdy měl pravdu zajímavé čtení 😎
a Bodlinka samozřejmě jede od začátku 👍👌
(i tu první diagnózu mimo stanovil veterinář…..)
😀😀😀
Sardulah, tak nějak…..ale kdo by je nemiloval 😍
u nás, já si teď dala cca měsíční lehárko, manžel byl na zvěř sám (přežili 🙏)….když jsem po té děvčici něco chtěla, to byl pohled, jako “CO?…lidi jsou od toho, aby krmili, mazlili, starali se a…poslouchali, ne naopak!” Přesně to totiž dělá můj muž, hezky ho má vycvičeného😎
tak za mě není ta zásadní otázka krytí/bez krytí, ale ten začátek - nekrotickou tkáň nechat/odstranit, přičemž tedy jak člověk gůglí, tak to odstranění vygůglil kam se koukl.
Mému kocourovi nekrotickou tkáň vetka odstranila a ránu měl volnou - bez krytí. U veta jsme byli jen jednou. Rána byla zacelena do 14ti dnů. Bez jizev a čehokoliv, když použiji lehkou nadsázku (a možná že to tak bylo i bez ní), tak za tu dobu (dobu léčení Hachiho) už mu tam i srst rostla.