Fíkovnice děkuji, počítám, že budeme měřit i doma. Zatím teda na vet jsme to neřešili a fungujeme takto, jak nám řeknou. Strach z toho nemám, i když čekám, že to nebude tak snadné jako s pícháním injekce. S odběrem z pacek, tak to cítím stejně jako vy, ucho musí být lepší.
Příspěvky uživatele
LucieS
Děkuju Bambule a Odberryho. Já s tím počítala, že to nevychytáme hned, jen ten začátek na Caninsulinu, který nám prostě nesedl to protáhl, tak jsem ráda za ten ProZinc. Kocour co se pohybu týče, tomu už moc nedal ani předtím, je to dědula pecivál. Ale neni to ani horší, spíše stále tak na stejno. Neměříme doma, asi prozatím. Jezdíme třikrát týdně odpo ve stejný čas, krev berou z žíly. Se stresem, že to může vyhnat doktorka počítá, cíl je se dostat pod deset. Další kontrolu máme v pondělí, kdyby se něco dělo, tak vždy dřív. Jinak pravidelnost dodržuji, jen ze začátku mi do toho kocour házel vidle, že třeba večer jsem ho musela přesvědčovat ke žrádlu. Ale vždy to bylo cca ve stejný čas.
Moc děkuju 😉, radost byla zatím předčasná.
Je asi možné, že se zmáchá sám. Nebo, třeba je to jen náhoda, uvidíte, jestli se to bude opakovat. U mého mě taky napadlo, jestli ještě netrpí třeba slabší formou inkontinence, on zas po vyčůrání, je jedno jestli do steliva, nebo mimo, tak jak si pak někde čupne, tak je po něm trošku mokro. Já stále jen šuruju. Už jsem si řikala, že mu ostříhám gaťky. U něj a u druhé kočky jsem vloni dlouho řešila záněty močových cest, tak jsem to připisovala prvně k tomu, jenže to trvá stále. On ještě asi čůrá nějak zvláštně, do výšky, jsem kdysi musela vyměnit záchodky za hodně vysoké, aby je prostě nepřečůral. Tak to sledujte a uvidíte, jako asi kdyby si vyloženě počůrával stehna, tak to brzo na něm ucítíte.
Teď jsem psala do vlákna Odberryho. Tak u nás dnes na vet naměřeno 14,6 mmol/l, posledně 8,1 mmol/l. Přidáno půl jednotky ProZincu na dávce, tak uvidím, jestli to bude stačit. No to je zas den dneska.
Jen si tady dneska postesknu. Tak u nás dnes na vet naměřeno 14,6 mmol/l, posledně 8,1 mmol/l. No čekala jsem to. Kdyby aspoň nebyl kvůli PU/PD kocour čuňas a chodil na záchod, dneska už jsem uklízela třikrát. Možná mě na ten blázinec fakt dostane. 🙂
Máte to těžké. No právě, ani se nemusíme bavit o nějakých dovolených, je to náročné za běžného provozu, tím spíš, když toho máte tolik. K Vašemu otcovi, no někdo to holt tak má, nad tím nemá smysl přemýšlet. 😉. Kdyby to šlo píchat aspoň jednou denně, tak je to hned lepší. Ono si to sedne a bude líp. Třeba manžel zjistí, že je to fakt brnkačka a více Vám pomůže.
Diagnostikovanou jí má 1,5 měsíce. Porovnání nemám, ale nepřijde mi to nějak těžké se stříkačkou. Určitě ať se to manžel naučí, nic to není. Na vet mi hned řekli, že to musím někoho naučit, ať mě případně zastoupí. Člověk nemusí ani nikam jet, ale stačí, že se někde zdrží. Já se snažím dodržet přibližně stejné časy aplikace po těch cca 12 hodinách. U nás připadají v úvahu jen moji rodiče, respektive jen táta, mamina mi to hned odmítla, že to nedá. Má blok a já to chápu. Ale ještě na to nedošlo, táta je hodně vytížený a časově jsme se ještě nesešli, tak píchám sama. Moc si nedovedu představit, že bych o to někoho z přátel požádala. No a doma mám psa a ten by snad nikoho ani nepustil 🙂. Já teda normálně kvůli zvěřinci nikam nejezdím, tak mi to tak nevadí, ale může se stát cokoliv no. Ale rozhodně to je omezující.
Zdravím, já ten druhý vidím určitě světlejší.
No máte to starosti i se sebou teda, hlavně, že jste snad dobře hlídaná, ale je to teda zajímavé. S tím osudovým to plně chápu. Mě kocour něco málo teda taky zhubnul, ale postupně to jde pěkně nahoru. Ano četla jsem jak to u Vás trvalo, také nečekám zázraky hned. Já jsem na tom Caninsulinu si říkala, že snad jestli není nějaká vadná šarže 🙂. A už jsem se ptala díky Vašemu příběhu na Lantus, naši veti ho prý dávají větším psům, na kočkách ho nezkoušeli, ale naštěstí teda přišli s tím Prozincem, což prý má být úplně to samé, jen verze pro kočky, počítám, že i dražší, věřím, že se to vyladí. No už si kocour chodil na záchod a za tyhle dva dny zas párkrát vedle, ale je to znát i na tom pití. Zítra uvidíme. To mě mrzí, že to píchání takhle snáší, je to těžký, snad to nebude absces. Aspoň se s tím nemusíte trápit dvakrát za den. Taky se mi ze začátku píchalo lépe do jedné strany, ale teď už dobrý, zvládáme jak řikám už i za pochodu 🙂, ale je fakt, že mi to prostě ulehčuje, jak je v pohodě, jen teda mi tam furt otáčí hlavu, jak se chce mazlit. On je to Ragdoll, tak oni mají i takovou povahu. Chápu no, panička je panička a tím spíš, když je to pro Fida nepříjemné, je to o důvěře . Ano, také jsem četla, jak fungujete s venčením, no co si budeme, má to dobře zařízené. 🙂
Kéž by to tak bylo 😉. Jo to Vám věřím tu radost, mám to stejně, ty poslední hodnoty, kdy jsme se dostali na těch 8,1 a do té doby jsme se nehnuli pod 14 a to mu to lítalo klidně zpátky na 22, 18 a tak, tak jsem na vet málem taky skákala ke stropu 🙂, doktoři nám dali cíl dostat se pod deset. u mého kocoura jsou ty nohy jasně vidět, jen jak jsem psala, někdy horší, jindy lepší. Hlavně, že si Fido užívá, asi by takhle nevýletil. Já mám kočky doma, ale kocour už je stejně takový dědek, že toho moc nepodělá.
Děkuji i já Vám. 😉 Má nohy hodně do ix, hodně šmatlá a plantigrádní chůze také, když je hůř ( což teď klepu ) tak se mu na kluzkém rozjíždí nohy, na začátku to bylo hodně zlé. Tuším, že Vy jste dávala ta videa dia.koček na psech, mírnější a těžší forma, on to má cca tak mezi, někdy spíše k tomu horšímu stavu. Ale opravdu to lítá v čase, je to jak na houpačce, ale bolavý se mi nezdá. Věřím, že až se to podaří vyladit, tak to bude snad dobré. Na místo, kde ho krmím zvlášť od dalších dvou, tak tam už si sám nevyskočí. Ale zas na škrabadlo se dostane. Ale neklape drápky, respektive klape, ale on má u jednoho drápku, polštářku takový paznehtík, tím klapal vždy, jinak beze změny. No jsou to radosti.
Děkuji Fíkovnice, stres udělá určitě svoje a když je kočka trošku víc citlivá, tak věřím, že se to ukáže. Jedna moje čičina je na mě navázaná, poznala i že nejsem zdravá, taková moje osudová. Váš příběh s Fidem a cukrovkou sleduji od začátku, i ostatních, no a pak to potkalo i nás. Aby toho nebylo málo, tak současně ještě u další čičiny řeším štítnou žlázu. Mému čičákovi je 16 let pryč, vše ostatní má v pořádku, takže primární d.. Přeju Vám, ať se Vám to daří zmáknout s Fidem. My začínali na 32 mmol/l. A ten Caninsulin nic moc u nás, snad to zvládneme s tím Prozincem. Píchání s kocourem dáváme v pohodě, on mi u toho vrní i se mazlí. Ale jsem na to také sama, tak už se tuplem nehnu z baráku 🙂. On má i neuropatii, jednou lepší, jindy horší. Pár dní zpět mi naši veti říkali, že na nějaké přednášce to řešili a že na to zabírá Solensia, což je kočičí verze Librely. Já zatím zvažuji její použití. Jinak je ještě nově na trhu lék na diabetes v tekuté formě, podává se do tlamičky, Senvelgo, ale ta cena je masakr, někde snad 4 tisíce na měsíc. A mohou tam být i nějaké vedlejší účinky, hubnutí, průjmy, což nepotřebujeme. Mě to teda ještě kocour neulehčuje tím, že díky žíznivce a nadměrnému močení začal chodit mimo záchod a to je teda vyčerpávající, už jsem se viděla na psychiatrii, po nasazení ProZincu, lepší, tak snad se to srovná úplně. Zvláštní je, že když se mi zdál klinicky lepší, tak glukozu měl třeba 22 a naopak, teď to má nižší a příjde mi, že jen pije. No uvidíme zítra na kontrole.
Fíkovnice, mohl by to být ProZinc. U nás na vet jsme ho dostali a zkoušíme jako první. U kocoura zjištěna cukrovka cca měsíc a půl zpět. Caninsulin nám moc nezabíral ani při 2 x 5 jednotek se kocour nedostal pod 14 mmol/l. Teď týden a půl na ProZincu měl 8,1 mmol/l. 2x3 jednotky.
Nedávno jsem četla. https://www.ararauna.cz/2013/10/smutny-fakt-polovina-ochocenych-zaku-v-cesku-se-nedozije-ani-veku-andulky/