Aktuálně: 3 522 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 10:58:16 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 10:25:51

Myslíte na ty majitele bez mozku, co nechávají nezvládnutého psa běhat na volno a ještě ho dovedou na dětské hřiště? 
Jako ze článku těžko něco soudit, nova je dost bulvární zpravodajství a dítě evidentně vyvázlo “jen” s pár šrámy na zádech…to nic nemění na tom, že majitelé psa jsou totálně de*entní.
Kdyby jim chtěl rotvík nějak vážněji ublížit, tak se mu to asi i podaří, je dost možné že si chtěl jen s vískajícími dětmi hrát, což u takovýho hovádka je samo o sobě dost nebezpečný. Však je to tank.

Tenurri
Tenurri 29.10.2024, 09:17:00 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.10.2024, 09:08:30

Teoreticky by to přínosem být mohlo, děkuji za tip.

Tenurri
Tenurri 29.10.2024, 08:07:39 xxx.xxx.22.64

Jen pro info, imunovet smíchaný s betaglucanem přijímá kočka v pohodě, asi to tu hořkost eliminovalo.

Edit: po třech dnech podávání se rýma uklidnila do normálu

Tenurri
Tenurri 24.10.2024, 09:13:23 xxx.xxx.22.64

Měnit štěněti granule po týdnu mi nepřijde jako dobrý nápad. Průjem může mít i ze stresu a ze změny prostředí. Já třeba taky nesouzněla úplně s granulemi od chovatele co se týká složení, ale nechala jsem je celý první měsíc, aby měl psík co nejméně změn, teprve potom jsem začala přimíchávat mnou preferované granule a přidávat i trochu masa, konzerv a dalšího - vždy po troškác se sledováním toho, jak mu to sedne.

Mimochodem nám chovatelka říkala, že pevnost bobku závisí i na tom, jestli má štěně tak akorát jídla. Že když dostane moc, bude mít měkčí bobek, a když málo, bude mít zase naopak moc tvrdý bobek. 

Ptala jste se chovatelky, jakou měl stolici před odběrem? Já všechny tyto věci řešila s ní a případně s veterinářem, kam jsme stejně po pár dnech přišli se zapsat a domluvit se na dalším očkovacím a odčervovacím schématu pro štěňátko.

Tenurri
Tenurri 23.10.2024, 12:01:21 xxx.xxx.22.64

Já ještě dodám, že náš kocour má “blbou”a cuchavou srst danou i linií. Nenapadlo mě dávat si pozor i na toto při výběru chovky a kotěte. Plus náš kocour je prostě čuně a nemeje se. Tam žádné tabletky nepomůžou.

Na zádech má srst hezkou (sem tam ho koupeme), ale jinde na těle má úplně jiný typ srsti a ten je fakt na houby.

Tenurri
Tenurri 23.10.2024, 11:00:56 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.10.2024, 10:56:23

No Lyarra sice nezvracela, ředila jsem to vodou, ale mám pocit, že dnes už udělá *puff* a nebude k nalezení 😀…
Chuděra včera dostala toto, pastu na bezoáry a ještě pravidelnou dávku inhalace. Potom se s námi už nebavila a držkovala na Willyho, a to kolem ní jen prošel.

Tenurri
Tenurri 23.10.2024, 09:00:44 xxx.xxx.22.64

Tak se nám to zase zhoršuje. Zapomněli jsme na noc zavřít okno u škrabadla, kočka tam (samozřejmě) spala a najednou se jí zase rýma zhoršila. 

Co bychom potřebovali, krom vitamínů a podpůrných přípravků na imunitu, je jí nějak rychle ulevit. Od včera kýchá fakt co pár minut, dostává úplně záchvaty, v noci se nikdo nevyspal. Je to spíš voda, než hleny. Večer jí i slzelo oko.

Vím, že nám veterinářka kdysi doporučovala inhalovat páru s…já vlastně už nevím čím, tato vetka už u nás na veterině není. Myslím, že to byly nějaké kapky do nosu pro lidi (nakapané v té horké vodě pro inhalaci páry), ale samozřejmě jsem si to nenapsala, nevím jaké, a zeptat se jí nemůžu. Tak to zkouším tady, protože vím, že tu nějací veti jsou. Jde o uvolnění nosních dutin.

Jak jsem psala výše, ta rýma je autoimunitního rázu, vrací se to pravidelně, kdyby neinhalovala kortikoidy má ji asi špatnou celý rok. Většinou se to přes zimu zhoršuje (možní i tím, že dost větráme a ona je nejraději u okna). Máme ten immunovet, ale kočce velmi velmi velmi nechutná (nevím, jestli zmírní tu hořkost smíchání třeba s beta glucanem?)…

Tenurri
Tenurri 22.10.2024, 14:22:25 xxx.xxx.22.64

Mně tedy Megi a Zrzavcová pomohly z tohoto (i předchozího) fóra asi nejvíc, co se týká rad a příspěvků okolo zvířat.

Tenurri
Tenurri 22.10.2024, 08:23:11 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 22.10.2024, 08:14:58

Neřekla bych “každého”. To jsou všechno lidi, se kterými máme dobrý vztah a kteří by nám ho v případě potřeby mohli pohlídat. A ani to není, že bych ho to cíleně učila. Prostě si s ním hrajou, nebo si ho půjčí na procházku. Nevím, nějak mi to asi nevadí.

On to má v povaze, jeho taťka se taky každému hrne do klína 🙂.

Tenurri
Tenurri 22.10.2024, 08:06:14 xxx.xxx.22.64

Náš Jack funguje se všema. Ale je to ještě odrostlé štěně. Sice s ním chodím většinou ven já, trénuji s ním já a trávím s ním čas hlavně já, ale nemá problém jít s přítelem, nebo klidně i někým, koho viděl párkrát - to se sice otáčí, ale jde. Stačí, když si vezmou pamlskovník, dají mu pár jednoduchých cviků, odmění a je happy 😀…nebo když mají hračku. Jako všechny neposlouchá, ale to je tím, že mu neumí říct jasně, co má dělat...

Kolega s ním zkoušel i něco cvičit a i když dostal instrukce, jaké povely zná, tak je stejně říkal blbě, nebo nejasně a ve větách. 

Všichni na něj mají tendence volat “ke mně” aby za něma přišel, ale to on nezná a umí jen “pocééém” 😀…nebo místo “zůstaň” umí “čekej”…

Už jsme ho půjčovali i rodinným příslušníkům na procházku a prej byl hodnej a hezky šel.

Nejraději má asi mě, ale je nadšenej z každýho, kdo si ho všímá, to se vždycky může ukroutit 😀

Tenurri
Tenurri 21.10.2024, 15:03:51 xxx.xxx.22.64

Používala jsem canvit přípravky u koček (immuno booster, biotin, a multivitamín) a nepřišlo mi, že by to mělo na něco vliv.
Neříkám, že to nefunguje, ale u nás to byly zbytečně vyhozené peníze 😀…

Tenurri
Tenurri 21.10.2024, 12:26:22 xxx.xxx.96.141

Jack měl poměrně náročný víkend. V sobotu teda tolik ne, ale nakonec se nám protáhla procházka na 3 hoďky, protože jsme potkali spoustu psámošů. Nakonec běhali po louce spolu 4, to bylo radosti 🙂. Pocvičili jsme i nějaké přivolávačky. Naštěstí všichni jsme byli podobně ladění a nevládla zase úplná anarchie 😀.

A v neděli dělal modela na kostýmovém focení v lese, sice se to protáhlo na 4 hoďky, ale byl moc hodnej, celou dobu bez vodítka ( a většinu času i bez obojku kvůli “historickým” fotkám). Zvládl i hezky ležet na místě i mezi fotografama, lidma v kostýmech. Poběhal si po lese, čuchal v listí, běhal do kopců. 
No přijeli jsme domů a už byl fakt unavenej. Ještě jsem s ním vyběhla před bytem ven, jestli nechce vyvenčit a hned vyštěkal sousedku, kterou zná, tak jsme šli zase dovnitř. A spal až do večeře. A to si ještě asi chudák popálil pacenky o kopřivy. V autě potom kňoural a olizoval si packy a polštářky na všech tlapkách…naštěstí to zaspal a pak už ho to asi nepálilo.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 17.10.2024, 07:43:35 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.10.2024, 16:46:15

Já bych se taky divila…nám tu česká pošta nikdy nic nepřivezla, většinou nehodí ani lístek do schránky a já si musím sama obvolávat poštu, jestli tam náhodou něco nemám…😄
Takže eshopy, co doručují jen přes ČP ignoruji…naštěstí jich takových už moc není.

Tenurri
Tenurri 14.10.2024, 13:45:46 xxx.xxx.22.64

Jackovi se špičáky vyměnily taky jako poslední, někdy těsně před 6. měsícem. Ale žádnej nevypadl úplně samovolně, vždycky u hry s hračkou (přetahování), nebo hrou s jiným psem.

Tenurri
Tenurri 11.10.2024, 09:27:52 xxx.xxx.96.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 11.10.2024, 09:06:13

Nám třeba ptáci ke krmítku občas létají, ale vypadá to, že zrním pro venkovní ptactvo ze zverimexu pohrdají 😀 …tak jako nevím, co by se jim tam líbilo. Občas sem přiletí na čumendu i holub, ale jinde má asi lepší.

Jsou úplně stejně nevděční, jako Willy, když mu dám místo granulí konzervu…koukne, čuchne, znechuceně odchází 😀

Tenurri
Tenurri 11.10.2024, 09:15:29 xxx.xxx.96.141

Nejsem žádný zkušný pejskař, ani jsem nevlastnila žádné z těchto plemen (i když s NO jsem byla v kontaktu často, jelikož ho měl na vesnici snad každej 😀)…

Každopádně. Já vybírala psa dva roky. Asi je to extrém, ale stejně jsem čekala na vhodné podmínky, takže jsem měla čas pátrat.

Začalo to u německé dogy v dětství, následně  americké akity, přešlo to k shibě, pak basenjimu…nakonec jsem skončila u krátkosrsté kolie…Velmi rozdílná plemena, že? 

Samozřejmě, že to začalo tak, že jsem chtěla psa, který se mi LÍBÍ. Na začátku jsem asi ani netušila, že kraťandy existují.

Ke kraťandě jsem došla tak, že jsem si sepsala, co od psa chci já, potom co psu mohu nabídnout já a jak často se mu chci věnovat, kde bude bydlet, v jakém prostředí se pohybovat, jaké mám zkušenosti, atd. Toto vyfiltrovalo velké množství plemen pryč. 

Potom jsem z toho, co mi zbylo hledala plemeno, které se mi líbí, ale splňuje ty body výše, případně v čem jsem schopná udělat já nebo přítel kompromis. Nakonec jsem z vybraných plemen okoukávala psy na živo - majitelé, klubovky, přidala jsem se do skupin na FB daných plemen, ptala jsem se chovatelů…

Teď mám doma odrostlejší štěně, ale nedokážu si představit, že bych měla doma nějaké jiné plemeno. Krásně jsme si sedli, je tak akorát akční (pro mě), je to přátelské a veselé zvířátko, nemá problém s kočkama, velikostně naprosto ideál a dá se s ním podniknout ledasco.

Pořídit si třeba tu tenkrát vysněnou akitu do města, do bytu ke kočkám, jako začátečník...no asi bych se hodně divila 😀

Tenurri
Tenurri 11.10.2024, 08:46:26 xxx.xxx.96.141

Mně taky ne, ale já recenze nikam nepíšu…u těch kočičích hraček počítám s tím, že si s nimi hraju pod dozorem a že občas ty udice vydrží dvě použití. 

Některé jsou šunty dost…jedna mě naštvala (už nevím značku), protože se ten provázek neustále kroutil a sukoval, když s tím člověk 2x mávnul…tak jsme to ustřihla a dala tam vlastní provázek na balíky a přivázala k tomu peří 😀…papírová kulička na konci je taky prý fajn. Takže už si vlastně většinou tyhle hračky vyrábím doma, protože těch tyček a peříček z udiček mám několik…asi dvě jsem omylem zlomila já.

Líbí se mi znovuplnitelné hračky na šantu a kozlík…u většiny to nejde…třeba ten pavouk s kozlíkem ze zoohitu/bitiby je fajn, kočky ho mají rádi. Ale opět…jsem moc líná na to jim napsat recenzi 😀.

Když mám s něčím problém a potřebuji to reklamovat, píšu jim email. Ale to bylo vyloženě na poškozené nebo chybějící zboží.

Tenurri
Tenurri 09.10.2024, 09:08:44 xxx.xxx.96.141

My jsme teď poslední týden nemocní a jsem ráda za kamarádku, která má Jackova polobráchu, psiska se vyběhají a já nemusím nic extra vymýšlet - Navíc se milují 😁. U toho i něco potrénujeme. Už je to teda lepší a dneska máme i NW/ob začátečnický trénink. 

Obrázek
Tenurri
Tenurri 07.10.2024, 14:50:28 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.10.2024, 14:25:40

Koukám, že mám dost najivní představy 😀 
Takhle…já policii nikdy volat nemusela a nikdy jsem nic takového ani řešit nemusela a doufám, že to tak i zůstane. Ono kdyby na nás vyběhl nějaký agresor, tak asi předně budu řešit sebe a svýho psa a ne hledat telefon, zapínat kameru a volat policii, zatímco by druhej pes dělal z mýho sekanou, no…ale nikdy to zažít nechci…

Tenurri
Tenurri 07.10.2024, 12:35:13 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.10.2024, 12:18:20

No ale přece pokud běhá nebezpečný pes navolno po ulici, tak to také porušuje zákony, ne? Neměla by policie přijet a odchytit ho? Případně na základě důkazů pokutovat majitele? 

Však to je pes, který reálně už napadl a zabil jiné psy, kousl si i do člověka. To by se přece mělo brát v potaz?

K otázce co s takovým psem v případě odebrání. Upřímně - nevím. Ale pokud je to pes co opakovně napadá lidi a vraždí psy na potkání, tak bych se asi přikláněla k utracení - na náklady majitele. Takové zvíře je v civilizaci až moc nebezpečné a prakticky neumístitelné.

Je hrozné, že na takové lidi není vlastně žádná páka a odnáší to okolí. A taky že si můžou těch psů pořídit třeba dalších 10…achjo.