Aktuálně: 3 705 inzerátů210 451 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 09.10.2024, 09:08:44 xxx.xxx.96.141

My jsme teď poslední týden nemocní a jsem ráda za kamarádku, která má Jackova polobráchu, psiska se vyběhají a já nemusím nic extra vymýšlet - Navíc se milují 😁. U toho i něco potrénujeme. Už je to teda lepší a dneska máme i NW/ob začátečnický trénink. 

Obrázek
Tenurri
Tenurri 07.10.2024, 14:50:28 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.10.2024, 14:25:40

Koukám, že mám dost najivní představy 😀 
Takhle…já policii nikdy volat nemusela a nikdy jsem nic takového ani řešit nemusela a doufám, že to tak i zůstane. Ono kdyby na nás vyběhl nějaký agresor, tak asi předně budu řešit sebe a svýho psa a ne hledat telefon, zapínat kameru a volat policii, zatímco by druhej pes dělal z mýho sekanou, no…ale nikdy to zažít nechci…

Tenurri
Tenurri 07.10.2024, 12:35:13 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.10.2024, 12:18:20

No ale přece pokud běhá nebezpečný pes navolno po ulici, tak to také porušuje zákony, ne? Neměla by policie přijet a odchytit ho? Případně na základě důkazů pokutovat majitele? 

Však to je pes, který reálně už napadl a zabil jiné psy, kousl si i do člověka. To by se přece mělo brát v potaz?

K otázce co s takovým psem v případě odebrání. Upřímně - nevím. Ale pokud je to pes co opakovně napadá lidi a vraždí psy na potkání, tak bych se asi přikláněla k utracení - na náklady majitele. Takové zvíře je v civilizaci až moc nebezpečné a prakticky neumístitelné.

Je hrozné, že na takové lidi není vlastně žádná páka a odnáší to okolí. A taky že si můžou těch psů pořídit třeba dalších 10…achjo.

Tenurri
Tenurri 07.10.2024, 11:51:33 xxx.xxx.22.64

Já nechápu, proč se takovým individuím pes neodebere - ještě s velmi vysokou pokutou a dotyčný nedostane zákaz držení psa? 

Pokud ten pes napadl několikrát ostatní (tady ještě ke všemu 2 psi), majitel to neřeší a odmítá poskytnout i pomoc poškozeným?

Kolik lidí a psů musí ti psi ještě potrhat, aby to někdo vůbec začal řešit? 

Když to teda nekdo začne řešit na vlastní pěst, tak stejně nic nezabrání těm lidem pořídit si další psy a zkazit je úplně stejně.

Fakt nevím co bych s tím dělala…snad jen neustále natáčet (aby byl důkaz) pobíhající psy mimo pozemek a volat policii, že se cítím ohrožená a bojím se projít…ideálně mít i svědky.

Tenurri
Tenurri 04.10.2024, 13:32:40 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.10.2024, 13:01:30

Já třeba nechápu, že na toto vůbec plýtvají energii…Za prvé je z toho poznat, že jde o reklamu, za druhé se tu na to stejně upozorní a každý kdo má alespoň dvě mozkové buňky si přece nekoupí granule podle nějakého jednoho anonymního tipu někde na diskuzi.

Navíc toto dělá těm značkám spíše špatné jméno a i kdyby byly sebevíce kvalitnější, tak je to tak otravné, že by mě to od koupě odradilo.

Tenurri
Tenurri 03.10.2024, 12:05:53 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.10.2024, 11:32:21

Já dokud neměla psa, tak jsem po práci a o víkendech byla většinou zalezlá doma ve své noře. Moje trávení času venku byla většinou cesta na nákup a z/do práce 😀 …přítel to samé. 

Občas jsme šli někam na výlet, občas jsme si šli sednout do města, nebo si zaběhat, ale většinou nebyl žádný důvod chodit ven.

Teď jsem fakt strašně ráda, že můžu chodit na procházky se psem. Někdy se mi taky nechce, ale jakmile vyjdem, je to v pohodě. Konečně to má nějaký smysl než jen “hmm, měli bychom jít taky občas ven, aby se neřeklo” 😀…jen mě trápí, že nemám žádný orientační smysl a jsem schopná se ztratit fakt kdekoliv 😀…

Tenurri
Tenurri 02.10.2024, 15:27:01 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 02.10.2024, 14:46:45

Nám se kocour docela kulatil na Orijenech (Cat & Kitten), ale koukám, že všechny mají 20% tuku. Klasické purizony to samé a po těch se tedy mohou naše kočky utlouct i po lightkách. 

Tenurri
Tenurri 02.10.2024, 14:49:20 xxx.xxx.22.64

Nedá…v místě kde bydlíme tu má snad každý třetí byt psa. Většinou teda malého. S PP jich bude naprosté minimum už jen podle toho, jak vypadají. U jezevčounů to většinou poznat není, ale ti jorkmuti a čivavy jsou teda něco.

V budově máme i tři mopsle, tam to třeba taky nepoznám, ale jejich sípání je slyšet na míle daleko a všichni jsou jako sudy. 

všechny jakočivavy jsou tu strašně vzteklý, ostatní psi jsou většinou v pohodě. Jedna rodina tu čivku venčí tak, že si jdou zapálit před vchod, z tašky vytáhnou psa na trávu, počkají až udělá všechny potřeby a jdou zase dovnitř (a většinou si to po sobě ani neuklidí). Ten pes podle mě nebyl nikdy na procházce.

Pán s buldočkama tu vždycky jenom obejde blok (jaho psi jsou v pohodě a Jack by se s něma i kamarádil) a když jsem mu říkala, že s něma může zajít někdy na louku, která za 1) není daleko a za 2) dá se tam dojet i MHD, tak mi řekl, že by to nezvládli…jeden má 10 měsíců a druhej asi 3 roky…chodí tu několikrát denně to samé kolečko, psi na metr a půl dlouhém vodítku a konec. Takže velmi velká část lidí tu se psem jde ven jen na záchod na nezbytně nutnou dobu a potom zase rychle domů…Proč vlastně mají psa je mi docela záhadou.

Ale abych jim jen nekřivdila, tak tu máme i normální lidi…

Tenurri
Tenurri 02.10.2024, 14:15:41 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 02.10.2024, 13:55:28

Jako, že takhle s sebou plácne, když nikam nechce jít? 😀 

Tenurri
Tenurri 02.10.2024, 12:33:22 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.10.2024, 11:46:10

No, a přesně takoví lidi většinou živí všechny ty množírny…a živit budou, protože jak píšete, normální chovatel by jim asi štěně nedal.

Jsem na fb ve skupině mainských mývalích koček a když tam někdo zveřejní koťátka, tak většina komentářů je “cena?” (a to je u příspěvku kolikrát napsáno, že jsou všechna rezervovaná)…přesně tihle lidi jdou pak k množkám, protože chovatel se s nimi asi ani bavit nebude. Těm lidem nikdo nemůže zakázat pořídit si zvíře (nebo děti 😀 )…takže potom vytváří tu poptávku po “levných štěňatech” a po prodejcích, kteří se ideálně na nic neptají, prodají jim psa a už o něm v životě neuslyší…jo a ještě aby to byl ideálně pes líbivé barvy a módního plemene…

Tenurri
Tenurri 26.09.2024, 09:36:56 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.09.2024, 23:13:22

Díky moc!
Já mám asi obecně problém s utrácením za oblečení/boty, atd…

Dokud to není nezbytně nutné, tak si prostě nic takového koupit nejdu, nesnáším to vybírání a zkoušení věcí 😀…a u online objednávání oblečení mám zase nepříjemný pocit že mi to nebude a budu to vracet…což už se několikrát taky stalo. A taky je mi líto peněz a radost z toho taky nemám, prostě to jenom potřebuju…asi nějaké trauma z měkkejch dárků v dětství, nebo co 😀. 

Svoje goratex solomony teď nosím i do práce, protože je to jediná nepromokavá obuv co vlastním 😀…ale zase my tu máme spíš mužskej kolektiv a tahám sem s sebou i Jacka, takže se nikdo nepodivuje nad mýma bahňákama 😀.

Tenurri
Tenurri 25.09.2024, 11:57:19 xxx.xxx.22.64

Když už se tu řeší boty…

Já nejen, že jsem neměla žádné funkční boty, ale nemám ani žádné funkční oblečení do chladného počasí na ven 😀 (ve městě to bez psa nebylo úplně třeba)…

koukám po 4 dox zimních kalhotách a nějaké vestě. Není to úplně nejlevnější…vím (myslím?) že si tu někdo 4dox oblečení chválil. Tak jestli to někdo používáte a velikostně to podle tabulky taky sedí?

Teď je to ještě dobrý, ale až bude zima, tak pořádné oblečení na ven bude asi nutnost. Zatím chodím ven v tom, co mám normálně i do práce, akorát když proběhne pes kolem blátem nebo na mě skočí, tak to taky není ideálka …

Tenurri
Tenurri 25.09.2024, 07:35:26 xxx.xxx.96.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele Okami z 24.09.2024, 10:12:01

chovatel vám k tomu nic neřekl?
vyšetřenou kočku máte, že chcete koťata?

Tenurri
Tenurri 25.09.2024, 07:32:36 xxx.xxx.96.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 24.09.2024, 23:34:35

Dokud jsem neměla psa, tak jsem ve městě taky nosila celoročně jedny tenisky - vansky nebo mustangy 😀 …

A na výlety jsem měla nějaký levný z dekáče…teď jsem si koupila na venčení solomony a dobrý…ale pomalu omdlívám, když mám dát za boty víc jak 2k 😀.

Tenurri
Tenurri 23.09.2024, 15:19:02 xxx.xxx.22.64

No chce ho zadarmo, aby pak měla desítky tisíc na tu veterinu, to je přece jasný! 😀…přece nebude platit za nemocného psa!

Tenurri
Tenurri 23.09.2024, 10:08:13 xxx.xxx.22.64

Tak já se v tom nijak nešťourala. Obě chovatelky očkovaly kočky co rok (jasně, chovné, tam je asi to riziko větší) a od veterináře mi bylo doporučené to samé.

Psa taky neočkuji pouze proti vzteklině, ale má i tu multikombinaci.

Co se týče odčervení, kočičí bobky nosím sem tam na koprologii (kotě jsem odčervovala dle doporučení), psa jsem teď odčervovala (štěně) dle schématu od veterináře. V dospělosti taky budu nosit bobky na koprošku a nebudu do něj zbytečně cpát odčervovák.

Tenurri
Tenurri 23.09.2024, 09:05:26 xxx.xxx.22.64

No, ze zákona nutné kočku očkovat není. Jako vzteklina a tak…to bych kočku ani neočkovala.

Ale naše kočky (i když nechodí ven) necháváme očkovat Purevax RCPCH (VIROVÁ RHINOTRACHEITIDA A KALICIVIRÓZA, PANLEUKOPENIE, CHLAMYDIÓZA). Poraďte se se svým vetem. 

Já nechávám kočky přeočkovat 1x ročně. Willyho jsme občas ven brali na vodítku. U kočky, co chodí ven bych asi s očkováním vůbec neváhala a u koťat taky ne. 

Tenurri
Tenurri 20.09.2024, 14:59:52 xxx.xxx.22.64

Moje kamarádka třeba naprosto nesnesla i to, že si někdo v oblečení, ve kterém vyšel ven, sednul na postel. Vždycky dostala úplně amok, že je to nechutný. Každej to má nějak. 

Tenurri
Tenurri 20.09.2024, 14:29:02 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 20.09.2024, 13:59:01

Mně třeba můj pes taky voní. Voněl mi jako malinké štěňátko, pak chvíli ne, potom jsem si zvykla na psí specifickou vůni (nebo spíš vůni specificky našeho psa?) a už mi zase voní, protože to má člověk spojeno s příjemnými pocity 😀 …Ale když dlouho nevyperu psí deky, tak ty mi třeba začnou smrdět…ale psík jako takový ne.

Cizí psi mi ale většinou nevoní. A tím nemyslím vyloženě psy, kteří jsou cítit kvůli zdravotnímu problému, ale tak nějak obecně. Chápu, že možná někdo si na psí specifický “pach” nezvykne a vadí mu celý život…v tom případě ale nevím, jestli bych chtěla žít se zvířetem, co mi celý život smrdí…když to řeknu blbě. 

Proto bych si třeba nepořídila potkany…

Tenurri
Tenurri 20.09.2024, 13:56:32 xxx.xxx.22.64

Já jsem teda od koček žádný kapičky nikde v posteli neměla, jen hromadu chlupů 😀…

Na druhou stranu mě to zase tolik netankuje. Žiju se zvířatama tak počítám s tím, že nic nebude sterilní. Já mám teda asi celkově od dob spolubydlení s vrstevníky (kdy jsme měli i zvířata) ty hranice posunuté 😀…kupodivu zvířata většinou nebyly zdroj bordelu.

Mám ráda uklizeno, ale zase tomu nevěnuju nějak moc času…to mi přijde škoda. Už se snažím dokopat k mytí oken asi 3 měsíce…takže tak.