Já jsem nedávno objednávala zimní kalhoty od 4dox a je to rozhodně nejteplejší oblečení, co mám...Na nohy mi venku zima rozhodně není. Bohužel jsem si měla objednat spíš prodloužené, ale vím pro příště.
Příspěvky uživatele
Tenurri
V sobotu u nás bylo moc hezky, ale bohužel, to jsme moc nevenčili a byli jsme na cestách a návštěvě. S Jackem a dalším rodinným pejskem jsme se pak prošli akorát po okolí.
V neděli jsme byli dopoledne venku nějaké 3 hodiny v lese. Účastnili jsme se socializační procházky - 5 pejsků (jeden z nich i náš polobrácha)…všichni byli vzorní, jen Jack občas poknikával, že si chce jít hrát. A potom jsme nechali Jacka s brašulkou i poběhat.
Zima byla příšerná teda - od rána temno a mrazivo (už zas inverze, která pokračuje i dnes) 😀…ke konci jsem necitila ani prsty a měla jsem problém zapnout i náhubek do MHD…tam oba už klimbali, když jsme jeli domů…zbytek dne už jen odpočíval, venku si udělal svoje a chtěl zase domů do pelíšku. Nedivím se, já venku být už taky nechtěla…nesnáším tyhle zimní inverze - mám pocit, že ať si na sebe dám cokoliv, tak stejně mrznu.
Naše právě ne. Teda kočka mi shodila ze stolu jednou sluchátka a skleničku, protože mi dráty padaly ze stolu a ona se do toho při běhu zamotala, tak to vzalo i sklenku s pitím. A kocour občas shazoval malinké věci ze stolu…ale jinak byli oba zlatí. Nic neničili, škrábali jen na škrabadle, nikam nešplhali…
Jen občas skákali na linku, ale to jsme taky časem odnaučili.
Zlobí jen s krmením (protože skoro nic nežerou 😅) a radost byla, když měl někdo zažívací potíže.
Edit: odpovídala jsem kometě jen se to nějak nevložilo…
Štěňátko bylo (a je) taky zlaté…doslova. Roztrhal jen svoje hračky a jeden starý polštář. Nehody doma taky skoro žádné nebyly. Jen první tři dny…to jsme vůbec nezvládali vychytat. Pak si to už sedlo.
Jinak mě překvapilo, že je Meginka strakatá. Ted jsem ji viděla prvně a vždycky jsem si myslela, že je to tmavý stafbulíček. A Bůček je teda boží jméno 😂
Ja jsem třeba hooodně hledala různé trenéry a informace o psech, výchově a výcviku, ale na něj jsem narazila až tady v diskuzi. Do té doby jsem o něm teda vůbec neslyšela.
A to jsem si tady na diskuzi ještě ze začátku pletla jméno s Alešem Jarotkem a divila jsem se, co vám na něm tak vadí 😅…
My měli i koťátka hodňoučká 😀
Díky, on je opravdu úžasňák. Hodně ho zajímá, co si myslím já, fakt se snaží vyhovět.
Venku si mě hlídá, přivolání má na svůj věk a pubertu velmi dobré, zvládá odvolání i ze hry se psy (pokud mě v tu chvíli teda slyší a vnímá)…
Nevím, jestli je to tím, že se mu od malinka věnovala jak chovatelka, tak my, nebo plemenem, nebo jeho vrozenou povahou, nebo vším dohromady… 😀
Jediné mínus je, že je občas fňukna, když mu něco nejde hned (celá já 😀), nebo když se mu něco zakáže, co by moc chtěl ale nemůže…ale už i to je lepší. A taky je naprosto nekonfliktní, ale až tak moc, že si nechá od psů vše líbit a neozve se zpátky, a někteří psi ho mají tendenci šikanovat po chvilce hry, musím to hodně hlídat a přemýšlet s kým ho pustím si hrát…on se pak jen běží schovávat ke mně.
I psi, se kterými je 1 v 1 v pohodě a hrají si hezky, tak jakmile někde běhá 2 a více, nemůžu ho tam pustit, nebo to musím hodně monitorovat a včas ukončit. Když je s bráchou, tak ten ho zase brání, když se do Jacka začne někdo navážet.
Nevyhledávám vyloženě situace, že ho pustím na louce mezi ostatní psy, ale pořád je to město a výběr míst v okolí, kde lze pustit psy na volno je omezen a málokdy se stane, že tu v okolních lesích a loukách nikdo není.
Většinou se tu teda pohybují furt ti samí a už se známe a víme, komu se vyhnout, kdo je v pohodě, atd…
Zkusila jsem víc šamponu na kocoura (většinou ze zverimexu) a nakonec jsem zůstala u Yuup! po poradě s paní ze salonu, která se péči o srst a pokožku zvířat věnuje docela intenzivně. Kocour po něm přestal mít i lupy.
https://www.veterinarnikosmetika.cz/balicek-pro-stenata-a-citlive-psy-yuup-home/?gad_source=1&gbraid=0AAAAACsxiCJhC65X5od_ukTk3dVCGKoDf&gclid=Cj0KCQiAo5u6BhDJARIsAAVoDWsgMxoo4VMmdJLVwllEvYD_Ks4mE84e-j1RnmEGHKKg1ikCj1V6CcQaAu-gEALw_wcB
Používám na něj šampon i kondicionér. Ten rozcesavac jsem nezkoušela.
Musíme kocoura občas koupat, protože se sám prakticky nemeje a má ne úplně kvalitní srst, která se zacuchává a dělaly se mu lupy. Mám ještě kočku, kterou nekoupu. Jde do sprchy jen, když se ji stane “nehoda”, která nejde odstranit jinak 😁…
On moc dlouho ani často sám nebývá. Ale zvládl v pohodě i 5 hodin když jsme se zdrželi na pub kvízu 😅. Chvíli chodil a hledal si zábavu, chvíli koukal z okna a pak si šel lehnout.
Teď mu je 8 měsíců. Nějak extra jsme to necvičili, krom odjezdu na nákupy. Většinou bývá sám ty 2-3 hodinky.
Nutno říct, že je v klidu a umí být sám jen zavřený v ložnici, kde má pelíšek a kde občas sám odpočívá i přes den, abychom ho neměli furt za zadkem. Když je na volno ve zbytku bytu tak by furt stál jen na chodbě u dveří a čuměl jestli už někdo nejde. A že on umí stát a čumět docela vytrvale 😅…třeba dnes zíral asi 20 minut na balónek s kočičíma pamlskama, kterej jsem mu zakázala. Nakonec jsem ho musela poslat pryč…by u něj stál možná do teď (ale to jsem odbočila)…
Umí být sám i v mojí kanceláři v práci, když jdeme na oběd, nebo jsme někde v zasedačce. Umí to už i s otevřenou kennelkou a nikam nechodí.
Asi bychom ho naučili i déle samotu a pravidelně, ale nám to takhle vyhovuje. Kolegové jsou z něj taky nadšeni. A šéf si ho chválí jakej je to hodnej pes a dělá si (bohužel 😀) srandu ze by mu měli platit za canisterapii na pracovišti 😁.
Nevím, kolik je “chovek” u nás, ale něco jsem našla…a teda mazec..štěně na mazla za 50k a štěně na chov za 200k? 😀
XL american bullies registrovaní u ABKC…to je to samé co je zakázáno v UK a chtějí to dovážet sem?
Vím o něm…původně jsme chtěli trikouše, ale čekali jsme dlouho a byli volní jen zlaťáčci.
Na dalšího psa není prostor ani čas, abychom se plně věnovali oběma. Navíc skoro stejně staří psí puberťáci…ne díky 😀. Chápu, že někdo se smečkou to vidí jinak. My máme prvního psa a i s jedním hodným ňoumíkem občas nestíháme.
Stačí nám potkávat se pravidelně s polobráškou…
A naše kočičí ředitelka by nás už asi vystěhovala 😀.
Já těmito granulemi (nejen, dostává i jiné věci než granule) krmím psa. Sedí mu, krásně prospívá, odpad pevný a minimální…ale upřímně, kdybych četla tyto falešné reklamní výlevy na diskuzích, nikdy bych ty granule asi nekoupila.
Jako doporučovat značku se kterou je někdo reálně spokojen, je v pořádku…ale tady pochybuju, že dotyční vůbec nějaké zvíře mají.
Je to opravdu otravné a odrazující. Když už, tak se mají snažit víc, aby ty příspěvky nebyly tak okaté 😀…je to úplně mimo mísu a ještě to občas vypadá jak od AI.
Já vám ten sníh závidím! ❤️
Snad se taky dočkáme. O víkendu bylo hezky slunečno (konečně po dlouhé době), ale sněhu jen lehký poprašek v sobotu ráno. V neděli už potom bylo teplo…skoro jen na mikinu.
První fotka je ze soboty před 10 ráno, druhá asi o hodinu později. Když jsme došli domů, sníh už nebyl nikde.
Já bych to měla asi stejně. Nikdy jsem na nikoho neřvala, maximálně jsem zvýšila hlas….neumím křičet 😀…
a když jsme u toho kolikrát a kolik…dám jim 2-3x týdně do mističky s mokrým krmením cca 2 - 3 cm.
K trávě - buď obilí nebo šáchor mají přístup neomezeně, pokud zrovna není období, kdy jsou rostlinky zničené a čeká se na nové 😀
Zkoušeli jste kočičí trávu?
Každopádně my pastu na bezoáry (výše uvedenou) kupujeme, kocour trávu nejí a mám kočky s delší srstí.
Údajně lepší je prý bezopet, ale to mi kočky nechtějí.
Jinak, rozhodně to není taková ta klasická exteriérová bordera. Vypadá spíš jako pracák, i když bych si tipla, že bude spíš bez PP, takže bůhví co
A jak můžu prosímvás vědět, že nic neudělá, že se mi nepustí do psa?
Já toho psa neznám, vypadala dost našponovaná, a až bych řekla přetočená a fakt mi to nebylo příjemný.
I kdyby nic nedělala, nepřijde mi vůbec v pořádku, že ji nechávají večer ve tmě nabíhat do lidí se psy a štěkat na ně (dost hnusně) ze vzdálenosti narušující osobní prostor, ani že ji nechávají honit zajíce.
Jack je z takových psů nejistej, já jsem z takových psů taky ve stresu, protože nevím co s tím abych situaci nezhoršila. Když jsme se ani jeden nehýbali, tak pak odběhla za paničkou.
To rozhodně nebylo štěkání typu “hoď mi míček”.
Ráda bych to vyřešila buď domluvou, jestli si ji nemůžou zavolat hned, když ji mají navolno, nebo ji tu dávat na vodítko, což ostatně i vyžaduje vyhláška, případně alespoň na toho psa dávat pozor a držet ji pod povelem než projdou (ona evidentně poslouchá)…akorát já tu paní přes den bez psa nepoznám. Ony si dámy spolu povídaly a všimly si, že jim chybí pes až když do nás naběhl.
To není první pes, co k nám takhle navolno přiběhl, ale je to první velmi nepříjemný pes, většina psů si nás jde očuchat a chtějí si hrát s Jackem = jsou přátelští nebo alespoň neutrální, když už jsou navolno a přiběhnou. To jen, že se nehroutím z každého psa navolno co k nám běží. Jack je přátelskej a kontaktní.
Ignorovat psa, co vypadá, že vás při špatným pohybu sežere jde blbě 😀…bylo to fakt nepříjemný a já jsem docela cíťa.
Doufám, že žádné příště nebude a úspěšně se jim vyhneme.
Hlavně nechci aby měl Jack nějakou blbou zkušenost a začal se psů bát. Já fakt nepoznám, jestli nás jen pase, chce nás vyhnat a nebo nás klidně kousne. Včera už pro nějakou ignoraci nebyl prostor, netroufla bych se otočit se k ní zády a bála jsem se pohnout.
No…chápu, jenže já jsme se v tu chvíli bála, že jakmile se pohnu, tak vystartuje…takovej ten blbej pocit, takže jsme s Jackem oba ztuhnuli, on zamnou a bordera řvala na mě.
Ženská si ji volala, a nakonec k ní přišla, ale i když to trvalo chvilku, bylo to fakt nepříjemný a já toho psa nechtěla vyprovokovat k něčemu horšímu, protože takhle vypadala, že teda bude dělat jen “bububu”.
Edit: My teda potkáváme borderek hodně a i když si třeba sem tam štěknou, tak nevypadají nebezpečně…tahle měla fakt až nepříčetnej výraz…
Já zkusím s tou ženskou promluvit, až je potkám za dne…já v tu chvíli nebyla moc schopná konverzace.
Upřímně, ten pes je dost rychlej, nedokážu si vůbec představit vytahovat něco z kapsy, řešit kam a jak to míří a jak to použít. Věřím tomu, že když bych k borderce přiblížila rychle ruku, tak by mě kousla (prostě takovej pocit z jejího výrazu) a na pepřák potřebuje člověk nějaký čas.
Klidný člověk by to asi zvládnul, já jsem stresař, rychle zpanikařím a nejsem ani moc motoricky zručná, řekněme…ono to není jen tak a chce to i trénink tyhle věci umět používat.