No, mám na to vesměs stejný názor, asi bych se trochu bála vzít si kočku, která byla s dalšími desítkami koček v jedné místnosti. Problém ale je ten, že těch koček (a hlavně koťat!) je každý rok velmi mnoho a nikdo na to nemá kapacity. Takže buď ty kočky/koťata nepřijmou, nebo přijmou, protože jim nic jiného nezbyde a nechtějí nechat zvířata bezprizorně venku. Obzvlášť když se jedná o narozené prcky. Je to každej rok. Sleduji je, některým přispívám. Hodně jich potom bere už jen jedince, kteří sice mají šanci na adopci a spokojený život, ale kdyby je nevzali a neléčili, tak nejspíš venku zemřou. S kočkama je to fakt těžký. Proto mě vytáčí lidé, kteří mají kočky s venkovním přístupem a nekastrují, nebo musí mít jejich kočka nutně jednou koťata.
Takže věřím tomu, že většina udělá ta nejnutnější vyšetření, aby si nedotáhli nějakou nebezpečnou nemoc, a pokud kočka nemá žádné příznaky, tak to neřeší a podle mě to ani nejde uhlídat. Stačí i dočaska, která bude mít těch koček doma třeba 10. Už tam bude dost problém hlídat co která kočka žere, jestli žere a které kočce kterej bobek patří, nebo kdo se to vyzvracel na koberec…
To samé ale i chovatel, co má doma hodně koček. Stačí mít třeba 3 - 4 dospělé chovné kočky, do toho od dvou vrh a už se to hlídat nedá. Jestli některé z konkrétní kotě nemá průjem, nezvracelo, a co vlastně snědlo.
Naše chovatelka měla celý den nasypáno X misek různých granulí. Dostali jsme domů 3 pytlíky. Kocour z toho jedl jen jeden druh. Dále jí kočky normálně žerou maso, no tak ten náš nechtěl maso vůbec. Prostě si myslím, že rozhodila mezi kočky a koťata syrové, kočky se na to vrhly, ale kdo kolik a jestli všichni jedli podle mě vlastně nevěděla. Náš kocour nejevil a nejeví o maso absolutně žádný zájem a raději by umřel hlady. Nejspíš u ní jedl jen granule. Navíc je dost neprůbojný, takže se možná k ničemu jinému než ke granulím ani nedostal…těžko říct. Příště bych si vzala kotě od chovatelky, která má koček méně a zároveň jen jeden vrh kterému se věnuje a je tam šance, že fakt ví co které kotě jí a jak se vlastně chová. Rozhodně si nemysím, že by byl nějak zanedbaný, to vůbec ne, ale raději bych si vzala vymazlené koťátko, kterému je věnována mnohem větší individuální pozornost.