Dodám svoji zkušenost. Naše kočky jsou v ohledu ničení vzorňáci…máme akorát sem tama dírky v povlečení, ale za to můžu já, protože je strašná sranda když něco schovám pod peřinu a kočky se to snaží ulovit 😀 …
Fakt mě nenapadá jediná věc, kterou by zničili…ALE mám relativně klidné jedince a mám doma škrabadla, s kočkami si hraji, zkoušíme nějaké klikr tréninky a tak…
No ale k věci. Kočka ve 3 letech dostala autoimunitní zánět nosní dutiny a musí každý den inhalovat kortikoidy až nejspíš do konce života. Jinak se jí tvoří v nosní dutině hlen. Než se na to přišlo, tak kýchala fakt ultimátně, nic moc nezabíralo a kočičí soplíky byly všude. Jakože fakt všude. Ze zdí to šlo blbě, loupalo se to i s omítkou, okna jsem musela umývat každý týden a tak. Teď jak inhaluje, tak je to o dost lepší, ale stejně, když se hodně změní počasí, tak to na ni občas přijde. Klidně se něco takového může stát. Do 3 let to bylo úplně zdravý zvíře.
Další věc, že kočka může dostat třeba průjem. Budete v práci…kočce se podaří zašpinit si srst v zadní části těla a než přijdete domů, máte doma tiskátka po podlaze, flek na křesle, flek v posteli…takže musíte jít hned po příchodu umýt kočku a potom zbytek bytu…taky super 😀. No a nebo naopak bude mít naopak tuhej bobek a rozhodne se, že je super nápad sáňkovat po koberci. Jo a nezapomeňte na chlupy úúúúplně všude!
Stejně svoje kočky miluju a nevyměnila bych je za nic, ale tohle je realita soužití se zvířetem.