Aktuálně: 3 729 inzerátů210 814 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 11.11.2024, 08:46:40 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 10.11.2024, 21:13:28

U nás to samé…docela to nedávám…jsem celé dny unavená a jen bych spala. O víkendu jsem spala každý den něco kolem 9 hodin a nepomohlo to. Neustále jsem venku promrzlá ať si na sebe dám cokoliv 😀…Potřebuju sluníčko 😀..nebo alespoň cokoliv jiného než šeď, mlhu a tmu.

Včera jsme se vrátili z procházky a já si musela napustit horkou vanu a zbytek dne jsem stejně trávila zabalená v dece s čajem a nálada taky nic moc.

Tenurri
Tenurri 07.11.2024, 08:33:58 xxx.xxx.22.64

Já na imunitu v zimním období používala vždy betaglukan (dříve i imunoglukan pro děti z lékárny) - kočkám to moc chutná. S tím teď míchám imunovet pro kočku, protože normálně je to hořké, ale v betaglukanu mi přijde že ta hořkost zanikne a nevadí jim to.

Ale já mám kočku s rozbitou imunitou. Kocour dostává taky, jelikož se betaglukanu vždy hlasitě dožaduje - moc mu to chutná a nedpustil by mi, kdyby kočka dostala a on ne 😀…

Jinak jsem koupila i od gimcatu nějakou vitaminovou pastu. Ta jim taky chutná, ale jestli to má nějaký účinek, to nevím…
beru to spíš jako pamlsek, než funkční věc.

Sem tam dostanou probiotika od fortiflory (hlavně na mokré krmení, protože do toho se jim většinou moc nechce a fortiflora jim chutná), sem tam kelpu, ostropestřecový olej, yoggies jogurt nebo obyč bílý a pastu na bezoáry od gimcatu…

Jinak očkuji každoročně, u kočky se bojím, že něco dotáhneme se psem z venku, navíc jsem je zkoušela dřív brát i ven…jestli a do kdy s tím budu pokračovat nevím. Všichni veti mi zatím řekli, že očkovat mám furt. Odčervovala jsem jen s přinesením štěněte, jinak děláme tak jednou za rok koprošku, když není žádný problém a nikdy se nic nenašlo.

Tenurri
Tenurri 05.11.2024, 10:55:56 xxx.xxx.22.64

Já jsem teda psí nováček, ale trenérka mi říkala, že k ní chodí dost australáků poslední dobou a kolikrát už se to ani nechová a nevypadá to jako jedno plemeno, že ten rozptyl je mazec -  hlavně v povaze. A to jde o psy s PP.
Kdybych chtěla ausíka, tak bych si hooooodně vybírala chovku a rodiče štěněte, ale to asi i u borderky…a vlastně jakýhokoliv módního plemene, který se chová na kvantitu.

Tenurri
Tenurri 05.11.2024, 10:17:44 xxx.xxx.22.64

Zobání pro slepice? 
Zvířeti bych nic takového nekoupila…je to stejné jako byste vy jedla jen fastfood…možná ještě horší. Opravdu “jídlo” z odpadků.

Koukejte na složení a hledejte na prvním místě maso (NE produkty živočišného původu).

Nebude to zase snaha o nějakou reklamu? 

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 14:30:03 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 12:39:35

Jééé, však my nic moc neudělali. Jen jsme si to jeli vyzkoušet a poznat tu závodní atmosféru 😀. Že bychom nějak extra trénovali se taky říct nedá, měla jsem jeden trénink týden před událostí, páč naše trenérka v dogpulleru závodí, tak aby mi alespoň vysvětlila pravidla a co a jak se nás bude ve štěněčí kategorii týkat (ona nás teda úplně prvně překecala, ať si to jedeme zkusit).

Předtím jsme si s pullery spíš jen hráli, učila jsem ho to nosit a pouštět na povel. Prostě jen sranda 🙂…ani jsem nečekala, že se nějak umístíme. Ale baví ho to dost…vytáhnu fialový kroužky a už je úplně natěšenej 😀.

Fotky z akce má Jack hezké, to jo.

Jinak všem děkuji za hezká slova 🙂.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 13:30:25 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 13:22:38

Jenže rotwailer není žádné bojové plemeno - to tedy ani oficiálně neexistuje.
Je veden jako: Společenský, služební a pracovní pes.
Ve FCI potom: Skupina: 2 Pinčové a knírači, molosská plemena, švýcarští salašničtí psi. Sekce: 2.1 Molosská plemena typu mastifa.

Stejnou neplechu může udělat jakýkoliv větší/těžší pes, který ani nemusí mít zlé úmysly. 

a evidence? u nás? Do teď nebyli schopní udělat ani žádný oficiální obecný registr psů pro ty povinné čipy.

I když registrujete psa u města/obce kvůli poplatku, tak po vás číslo čipu nikdo nechce.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 11:43:07 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.10.2024, 11:33:56

No jo, je to puberťák 😀…začíná značkovat a občas má problém se ovládat, ale zatím neohluchnul, čekám, kdy to přijde 😀…
Jinak, pravda, už moc jako štěkaňátko nevypadá.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 11:21:04 xxx.xxx.96.141

Musím se s Jackem pochlubit, jakej je to chlapec šikovná 😁. V sobotu jsme se zúčastnili dogpuller závodů ve štěněčí kategorii a vyběhal si druhé místo i přes to, že jsem jednou hodila puller doprostřed druhého čtverce a jednou úplně někam do háje, protože jsem byla nervózní 😀 zkusili jsme i jumping, tam byl třetí.

Ale! Hezky pracoval a neběžel vůbec za psíkama kolem hřiště - to už jsem počítala ze ho bude přítel odchytávat 🤭… ale překvapil. 

Byli jsme tam skoro celý den, dost času tedy odpočíval v autě (my taky protože z auta bylo hezky vidět na hřiště), ale zvládl to fakt hezky i když to pro něj muselo být náročné.

Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 10:58:16 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 10:25:51

Myslíte na ty majitele bez mozku, co nechávají nezvládnutého psa běhat na volno a ještě ho dovedou na dětské hřiště? 
Jako ze článku těžko něco soudit, nova je dost bulvární zpravodajství a dítě evidentně vyvázlo “jen” s pár šrámy na zádech…to nic nemění na tom, že majitelé psa jsou totálně de*entní.
Kdyby jim chtěl rotvík nějak vážněji ublížit, tak se mu to asi i podaří, je dost možné že si chtěl jen s vískajícími dětmi hrát, což u takovýho hovádka je samo o sobě dost nebezpečný. Však je to tank.

Tenurri
Tenurri 29.10.2024, 09:17:00 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.10.2024, 09:08:30

Teoreticky by to přínosem být mohlo, děkuji za tip.

Tenurri
Tenurri 29.10.2024, 08:07:39 xxx.xxx.22.64

Jen pro info, imunovet smíchaný s betaglucanem přijímá kočka v pohodě, asi to tu hořkost eliminovalo.

Edit: po třech dnech podávání se rýma uklidnila do normálu

Tenurri
Tenurri 24.10.2024, 09:13:23 xxx.xxx.22.64

Měnit štěněti granule po týdnu mi nepřijde jako dobrý nápad. Průjem může mít i ze stresu a ze změny prostředí. Já třeba taky nesouzněla úplně s granulemi od chovatele co se týká složení, ale nechala jsem je celý první měsíc, aby měl psík co nejméně změn, teprve potom jsem začala přimíchávat mnou preferované granule a přidávat i trochu masa, konzerv a dalšího - vždy po troškác se sledováním toho, jak mu to sedne.

Mimochodem nám chovatelka říkala, že pevnost bobku závisí i na tom, jestli má štěně tak akorát jídla. Že když dostane moc, bude mít měkčí bobek, a když málo, bude mít zase naopak moc tvrdý bobek. 

Ptala jste se chovatelky, jakou měl stolici před odběrem? Já všechny tyto věci řešila s ní a případně s veterinářem, kam jsme stejně po pár dnech přišli se zapsat a domluvit se na dalším očkovacím a odčervovacím schématu pro štěňátko.

Tenurri
Tenurri 23.10.2024, 12:01:21 xxx.xxx.22.64

Já ještě dodám, že náš kocour má “blbou”a cuchavou srst danou i linií. Nenapadlo mě dávat si pozor i na toto při výběru chovky a kotěte. Plus náš kocour je prostě čuně a nemeje se. Tam žádné tabletky nepomůžou.

Na zádech má srst hezkou (sem tam ho koupeme), ale jinde na těle má úplně jiný typ srsti a ten je fakt na houby.

Tenurri
Tenurri 23.10.2024, 11:00:56 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.10.2024, 10:56:23

No Lyarra sice nezvracela, ředila jsem to vodou, ale mám pocit, že dnes už udělá *puff* a nebude k nalezení 😀…
Chuděra včera dostala toto, pastu na bezoáry a ještě pravidelnou dávku inhalace. Potom se s námi už nebavila a držkovala na Willyho, a to kolem ní jen prošel.

Tenurri
Tenurri 23.10.2024, 09:00:44 xxx.xxx.22.64

Tak se nám to zase zhoršuje. Zapomněli jsme na noc zavřít okno u škrabadla, kočka tam (samozřejmě) spala a najednou se jí zase rýma zhoršila. 

Co bychom potřebovali, krom vitamínů a podpůrných přípravků na imunitu, je jí nějak rychle ulevit. Od včera kýchá fakt co pár minut, dostává úplně záchvaty, v noci se nikdo nevyspal. Je to spíš voda, než hleny. Večer jí i slzelo oko.

Vím, že nám veterinářka kdysi doporučovala inhalovat páru s…já vlastně už nevím čím, tato vetka už u nás na veterině není. Myslím, že to byly nějaké kapky do nosu pro lidi (nakapané v té horké vodě pro inhalaci páry), ale samozřejmě jsem si to nenapsala, nevím jaké, a zeptat se jí nemůžu. Tak to zkouším tady, protože vím, že tu nějací veti jsou. Jde o uvolnění nosních dutin.

Jak jsem psala výše, ta rýma je autoimunitního rázu, vrací se to pravidelně, kdyby neinhalovala kortikoidy má ji asi špatnou celý rok. Většinou se to přes zimu zhoršuje (možní i tím, že dost větráme a ona je nejraději u okna). Máme ten immunovet, ale kočce velmi velmi velmi nechutná (nevím, jestli zmírní tu hořkost smíchání třeba s beta glucanem?)…

Tenurri
Tenurri 22.10.2024, 14:22:25 xxx.xxx.22.64

Mně tedy Megi a Zrzavcová pomohly z tohoto (i předchozího) fóra asi nejvíc, co se týká rad a příspěvků okolo zvířat.

Tenurri
Tenurri 22.10.2024, 08:23:11 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 22.10.2024, 08:14:58

Neřekla bych “každého”. To jsou všechno lidi, se kterými máme dobrý vztah a kteří by nám ho v případě potřeby mohli pohlídat. A ani to není, že bych ho to cíleně učila. Prostě si s ním hrajou, nebo si ho půjčí na procházku. Nevím, nějak mi to asi nevadí.

On to má v povaze, jeho taťka se taky každému hrne do klína 🙂.

Tenurri
Tenurri 22.10.2024, 08:06:14 xxx.xxx.22.64

Náš Jack funguje se všema. Ale je to ještě odrostlé štěně. Sice s ním chodím většinou ven já, trénuji s ním já a trávím s ním čas hlavně já, ale nemá problém jít s přítelem, nebo klidně i někým, koho viděl párkrát - to se sice otáčí, ale jde. Stačí, když si vezmou pamlskovník, dají mu pár jednoduchých cviků, odmění a je happy 😀…nebo když mají hračku. Jako všechny neposlouchá, ale to je tím, že mu neumí říct jasně, co má dělat...

Kolega s ním zkoušel i něco cvičit a i když dostal instrukce, jaké povely zná, tak je stejně říkal blbě, nebo nejasně a ve větách. 

Všichni na něj mají tendence volat “ke mně” aby za něma přišel, ale to on nezná a umí jen “pocééém” 😀…nebo místo “zůstaň” umí “čekej”…

Už jsme ho půjčovali i rodinným příslušníkům na procházku a prej byl hodnej a hezky šel.

Nejraději má asi mě, ale je nadšenej z každýho, kdo si ho všímá, to se vždycky může ukroutit 😀

Tenurri
Tenurri 21.10.2024, 15:03:51 xxx.xxx.22.64

Používala jsem canvit přípravky u koček (immuno booster, biotin, a multivitamín) a nepřišlo mi, že by to mělo na něco vliv.
Neříkám, že to nefunguje, ale u nás to byly zbytečně vyhozené peníze 😀…

Tenurri
Tenurri 21.10.2024, 12:26:22 xxx.xxx.96.141

Jack měl poměrně náročný víkend. V sobotu teda tolik ne, ale nakonec se nám protáhla procházka na 3 hoďky, protože jsme potkali spoustu psámošů. Nakonec běhali po louce spolu 4, to bylo radosti 🙂. Pocvičili jsme i nějaké přivolávačky. Naštěstí všichni jsme byli podobně ladění a nevládla zase úplná anarchie 😀.

A v neděli dělal modela na kostýmovém focení v lese, sice se to protáhlo na 4 hoďky, ale byl moc hodnej, celou dobu bez vodítka ( a většinu času i bez obojku kvůli “historickým” fotkám). Zvládl i hezky ležet na místě i mezi fotografama, lidma v kostýmech. Poběhal si po lese, čuchal v listí, běhal do kopců. 
No přijeli jsme domů a už byl fakt unavenej. Ještě jsem s ním vyběhla před bytem ven, jestli nechce vyvenčit a hned vyštěkal sousedku, kterou zná, tak jsme šli zase dovnitř. A spal až do večeře. A to si ještě asi chudák popálil pacenky o kopřivy. V autě potom kňoural a olizoval si packy a polštářky na všech tlapkách…naštěstí to zaspal a pak už ho to asi nepálilo.

Obrázek