Dneska zase příspěvek na FB, jak si někdo koupil fr. buldočka bez PP, bez smlouvy a bez čipu za 16 000 s parvou…ti lidi jsou nepoučitelní, hlavně aby ušetřili. Předání na parkovišti…haló? Však se to řeší neustále.
Zlatý inzeráty s neexistujícíma psama, tam aspoň žádný zvíře netrpí a pokud jsou lidi s prominutím tak dementní, že těmto podvodníkům pošlou peníze, tak dobře jim tak. Pardon, ale ty inzeráty vyloženě křičí, že se jedná o podvod.
Pár dnů zpátky zase nějaká známá na fb sdílela, že její kamarád má štěňátka xpitbull x rotvajler, evidetně záměrně a s rozplývajícím se textem nad úžasnými povahami a vhodnosti do rodin (!). Ano, věřím, že o štěňata tam sice bude postaráno, ale proč proboha množit něco takovýho? Chtěli dopřát fence jeden vrh 🙄…a všichni se v komentářích rozplývali jak je to super a jak by chtěli štěňátko.
A já jsem pak ta divná, že rok vybírám chovky, dva roky jsem vybírala plemeno a chtěla jsem vidět ty psy alespoň na výstavě osobně a taky, že dám za psa tolik peněz.
Divná jsem byla i u kamarádky, která si koupila MCO kocoura bez PP a teď pláče, kolik dala na veterině a že ho přes všechny ty problémy nemůže prý teď dát ani vykastrovat (nevím, co mu přesně je, prý ale hrozí, že se z narkózy neprobudí) a doma jim samozřejmě značkuje, navíc k nim nesmí ani návštěvy, protože je k cizím agresivní. Hlavně, že říkala, že by 15000 za kočku nedala. Za to, co nechala na veterině, si už mohla koupit několik MCO s PP 🤐 a taky by nejspíš nemuseli už několikrát kupovat nové matrace a gauč.
PS. neříkám, že koupě jedince s PP je zárukou zdraví a povahy, ale…ten jejich kocour má fakt kde co, intoleranci na kde co a navíc měl socializaci 0. Znovu opakuji, že je důležité si důkladně vybrat chovatelskou stanici. U koček mi to přijde ještě horší, než u psů, protože tam snad není povinné nic.