Ještě se přidám s dotazem 🙂…
Co doporučujete pro 11 týdenního prcka na kousání/máte s tím zkušenost, že to štěně bavilo?
Na jednu stranu jsem opatrná a snažím se mu dávat vhodné věci…na druhou stranu stejně kouše kde co, když ho 5 vteřin nesleduju.
Mezi nejoblíbenější předměty ke kousání patří:
1. já a přítel (hlavně ruce, vlasy, uši, nos, vousy 😀 ) - nenecháváme ho to dělat, ale je to štěně, tak se o to furt snaží i když mu po čtyřicáté nacpeme do tlamičky hračku
2. koberec a vetbedky(zjistil, že se z vetbedky dají trhat chlupy = strašná sranda), můj župan
3. kůra ze stromů/klacků
4. kočičí škrabadla, pěnové eva puzzle na podlahu, smeták 😀
5. psí podložka na čůrání (má ji v ohrádce, kde v noci spí jako pojistku, ale vydrží do rána a z podložky je většinou nasněženo - naštěstí to nežere 😀)
6. věci, co se dají sežrat - tady je problém s tím, co může takhle malé štěně
Můžu takovému prckovi koupit třeba himalájskou tyčinku, sušené přírodní pamlsky na kousání (uši, penisy, průdušnice,…), dát mu mrkev? Většinou se píše, že až po přezubení. Kousací hračky ho moc nezajímají (škube jen ty kočičí - už jsem tři musela vyhodit 😀)…syrovou kost do práce nevezmu (ani zatím žádnou nedostal) a klacky ho baví jen dokud z nich neoloupe kůru. Paroh je asi moc tvrdý (navíc příliš tvrdé věci ho moc nebaví). Občas dostane naplněný kong, ale to má tak na 5 minut (taktika “budu do toho packama mlátit tak dlouho dokud to všechno nevypadne” se mu zatím docela vyplatila) a ještě je to potom všude…karton rozškube taky za chvilku.
Tyto věci na kousání bude mít pod dohledem. Průjem zatím neměl z ničeho a to i venku sežral kde co (třeba 💩). Občas ho potřebuju v práci zabavit, když zrovna nechce spát a já i přítel musíme něco řešit na déle než 5 minut (ven o pauzách chodíme, snažím se s ním moc nedivočit, protože se pak blbě uklidňuje a dostává běhací amok, takže venku spíš zabavujeme hlavinku - divočárny jsou až po práci 😀).
Máme: čerstvé klacky, plnící hračky, kartonové krabice/ruličky na naplnění pamlsky, plyšové a různé kousací hračky z různých materiálů
Občas mu dám čuchací kobereček nebo zabalím pamlsky do jeho deky/ručníku, ale on to má vždycky strašně rychle hotový 😀 a pak kouká že “a to je všechno ?”
Vy jste tu odchovali spoustu štěňat, tak určitě máte nějaké osvědčené tipy?